用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 08-09年2C班過來傾下啦喂!!!
樓主: ckckcktina
go

08-09年2C班過來傾下啦喂!!! [複製鏈接]

原帖由 chingchingmama 於 08-10-29 11:00 發表
the photos were given yesterday lor...pls check again.
Did twu_hk receive the photots?

收到啦, 多謝晒, 影得好靚呀.

今日係堂上派左MATHS 測驗卷了, 即刻CORR交回給老師, 明天才派回家. 阿女好低分咋 , 簡直晴天霹靂.

今日GS Revision 要串字喎, 係咁明日test 斬可能有不供詞填充 (串字).

好在改左6號先中默, 如果唔係 Mon 就大件事.

原帖由 twu_hk 於 08-10-30 19:33 發表

收到啦, 多謝晒, 影得好靚呀.

今日係堂上派左MATHS 測驗卷了, 即刻CORR交回給老師, 明天才派回家. 阿女好低分咋 , 簡直晴天霹靂.

今日GS Revision 要串字喎, 係咁明日test 斬可能有不供詞填充 (串字).

好 ...

twu_hk

我個囡話同你個囡同分 wor, 仲係全班最高分 ? 咁究竟佢哋算高分定低分?  點解唔駛派番嚟簽名 ge?

仲有, 隔離班派咗 Eng Test paper la!

HIHIHI EVERYBODY...
我女都係 mps.. 都係... p.2 .. but 係 A 班....  你地介唔介意我加入呀 ???

Josephine :-P

bbqueen,

你女應該低唔過我女哦. 我女先叫作嚇死人. 得6十幾咋. 問佢錯咩. 佢話咩都有錯d. 仲有解題都錯d.

chingma,
我女話你女有7字頭哦, 咁bbqueen你女都唔係好差姐. 我聽A班講佢地班無人滿分呀, BUT我地班有一個, 佢地班仲要將有7字頭果D都讀晒名出來. 真係勁. 好彩我地班無咋, 如果唔係真係瘀死.

carlily,

你終於出現啦. 仲以為你唔再上來添

唉, 我女D數係好差架. 佢成日都唔明D野. 都唔知佢唔明D咩. 我俾佢去學數架啦. 佢做出面果D數都無問題. 硬係響學校做就出事.
BUT佢英文又無野. 都OK幾好, 真係R頭.

CKTINA,

.. 係. .終於忍唔住.. 要出現了... !!
你知啦,, 我呢排有點兒癲癲地.. 真係... 個女test.. 我仲驚過佢....

我囡是70幾分, 但都比我話佢, 因為退步咗。
同佢温書簡直是人都顛, 坐唔定又無記性。

朗誦節今年咁早, 我係11月20号下午,你哋幾時呀?
老師都未同佢哋練習嘅?

原帖由 ckckcktina 於 08-10-31 10:07 發表
bbqueen,

你女應該低唔過我女哦. 我女先叫作嚇死人. 得6十幾咋. 問佢錯咩. 佢話咩都有錯d. 仲有解題都錯d.

chingma,
我女話你女有7字頭哦, 咁bbqueen你女都唔係好差姐. 我聽A班講佢地班無人滿 ...

chingma, ckckcktina

我個囡都好大意 ga, 有 7 字頭, 我都好滿意 ga la, 不過,  last page ge 文字題, 佢冇寫埋 in sentence ge 答案, 所以全部扣分, 真係估唔到.....

原帖由 carlily 於 08-10-30 20:44 發表
HIHIHI EVERYBODY...
我女都係 mps.. 都係... p.2 .. but 係 A 班....  你地介唔介意我加入呀 ???

嘩, 好介意呀, 介意你咁遲先出現呀.

阿女話ENG老師最後唔記得派, 又冇時間, 所以要星期一先.

今日見到張MATHS, 真係好嬲, 都唔知佢係咪係度發夢, 有D唔開心.

原帖由 twu_hk 於 08-10-31 23:29 發表

今日見到張MATHS, 真係好嬲, 都唔知佢係咪係度發夢, 有D唔開心. ...

認同的... 我見到我女張 maths 卷.. 真係... 有d 唔開心.. 唔係因為分數.. 而係... 點解錯得甘簡單... 唉,,,,

Hello Carlily; 
記得我嗎!SamMom呀!我個女原來又同你個女一樣讀2A, 但我地就無人開Blog, 所以要轉來這邊!

我個女Maths好彩都有7x分,因為前一晚我千叮萬囑叫佢要答Complete sentence... 但係Angels 個parts佢就錯哂! 

原帖由 carlily 於 08-11-1 00:14 發表

認同的... 我見到我女張 maths 卷.. 真係... 有d 唔開心.. 唔係因為分數.. 而係... 點解錯得甘簡單... 唉,,,,

原帖由 SamMom 於 08-11-1 15:49 發表
Hello Carlily; 
記得我嗎!SamMom呀!我個女原來又同你個女一樣讀2A, 但我地就無人開Blog, 所以要轉來這邊!

我個女Maths好彩都有7x分,因為前一晚我千叮萬囑叫佢要答Complete sentence... 但係Angels 個parts佢就錯哂! 
...

HEHHEHE... 我記得你... !!!  ^ ^ 原來都仲係同一班呀... 呵呵 ..!!  你就好啦,,,  我女錯錯埋埋D 無無謂謂既地方.. .唉...

有冇 mami 可以 email/fax 到 pancake p1 &  p4 ge worksheet 比我? 唔該!

bbqueen,
你女又無帶返來咩? 我今日先上來bk, 真係幫你唔到, 你最尾搵到人fax俾你未呀?

chingma,

我女中文就係11月18, 下午2:15響灣仔小童群益會. 仲早過你. 咁你英文幾時架. 我女英文就12月8. 不過未知幾點&未知響邊, maybe都係同一地點

carlily,

算啦. 我諗呢到所有mame一同阿女溫書都係癲癲地架啦. 放鬆d啦. 如果唔係白頭髮都多幾多條呀.

終於都鬆左一口氣,,,,,,,,,, but.. 仲未溫 dict.. dict... dict,,

原帖由 ckckcktina 於 08-11-3 09:54 發表
chingma,

我女中文就係11月18, 下午2:15響灣仔小童群益會. 仲早過你. 咁你英文幾時架. 我女英文就12月8. 不過未知幾點&未知響邊, maybe都係同一地點 ...

ckckcktina

終於揾咗 twu_hk fax 咗比我 la!  有冇人報咗春天但學校仲未派番回條 ga!  我囡英文都係12月8 ar, 地點係觀塘, 2:15 pm, 有冇人一齊ar?

今日派咗英文, 中文 & music test paper la, 亞囡今次又唔睇題目, 又比我

聽日, 佢哋去邊到 picnic ar?

有冇人可以send "春天"比我呀, 我唔知收咗去邊!

派咗卷啦, 又係普普通通啦, 最好係music 囉, full mark.
‹ 上一主題|下一主題