用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 今年小一讀滬江的家長
樓主: cherlymama
go

今年小一讀滬江的家長 [複製鏈接]

你地明天會唔會穿HALLOWEEN服飾的衫?

我個女會穿公主裙, 妳有甚麼計劃! 妳個囝囝小考成綪OK嗎??
原帖由 SIUBO117 於 08-10-30 08:58 發表
你地明天會唔會穿HALLOWEEN服飾的衫?

请问读滬江的家长, 功课是不是很多及小朋友压力会晤会好大? 老师会晤会很恶? 如果小朋友比较怕事, 小胆, 内向会适应到吗?

我太遲去買衫了, 囝囝話要南瓜衫,附近買唔倒鍾意的. 昨晚又好遲放工(month end). 終於今天穿返校服.

今次小考唔錯.佢取了5張卡和一張金卡.你呢?

原帖由 mickeyeva 於 08-10-30 19:12 發表
我個女會穿公主裙, 妳有甚麼計劃! 妳個囝囝小考成綪OK嗎??  

我暫時都未覺有太大壓力.功課不多,在學校完成一半.
老師好細心,不會太惡.

原帖由 hellobaby 於 08-10-31 00:15 發表
请问读滬江的家长, 功课是不是很多及小朋友压力会晤会好大? 老师会晤会很恶? 如果小朋友比较怕事, 小胆, 内向会适应到吗?

原帖由 SIUBO117 於 08-10-31 09:17 發表
我暫時都未覺有太大壓力.功課不多,在學校完成一半.
老師好細心,不會太惡.

谢谢!

Hi Siubo117, 我send了個私人訊息給妳, 妳是否收到!
原帖由 SIUBO117 於 08-10-31 09:05 發表
我太遲去買衫了, 囝囝話要南瓜衫,附近買唔倒鍾意的. 昨晚又好遲放工(month end). 終於今天穿返校服.

今次小考唔錯.佢取了5張卡和一張金卡.你呢?

...

我已回覆左.
來緊sat(8/11)要返英文班了. 你有無做家長學校出入証? 我無.
囝囝原來有同你個女玩. 佢話佢在小息好開心, 有好多朋友一起玩, 連1c都有一個朋友. 我問佢邊個, 佢話咪bk那個囉.

原帖由 mickeyeva 於 08-10-31 17:26 發表
Hi Siubo117, 我send了個私人訊息給妳, 妳是否收到!   

我個C6申請了見免費! 係今星期開始返英文, 但不是個個星期返, 要留意請楚, 我個囡囡有同妳個囝囝玩, 她今天返來我再問吓她先!
原帖由 SIUBO117 於 08-11-3 08:33 發表
我已回覆左.
來緊sat(8/11)要返英文班了. 你有無做家長學校出入証? 我無.
囝囝原來有同你個女玩. 佢話佢在小息好開心, 有好多朋友一起玩, 連1c都有一個朋友. 我問佢邊個, 佢話咪bk那個囉.

...
‹ 上一主題|下一主題