用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K1
樓主: FatherJ
go

宣道幼稚園2008 K1 [複製鏈接]

原帖由 FatherJ 於 08-10-9 23:57 發表

謝皇峰 - 沒有, 只有 冠峰 和 翊峰(我個囝)
顧樂希 - 有 (另外寫法)
黃靜藍 - 有, 不過唔係姓黃
黃卓盈 - 有 (另外寫法)

哈哈, 都岩好多wor....
我囡同我講謝皇峰唔同佢坐喎 ~~~
我問佢: 你係咪同佢好fd 架, 囡話:係呀!!!

我問我個仔d 同學仔叫咩名, 佢只係答我, 我都唔知喎
佢好慘呀, 病左成個星期, d 燒一路都唔退, 上星期三開始冇返學, 以為好番d休息埋個weekend 可以返學, 點知又燒過,  同一個e生睇左3次都唔知佢咩事, 只係見佢喉嚨紅腫但又斷唔到佢咩事, 係咁開抗生素佢食
最後轉e 生一睇就話佢 "bin"桃線發炎, 都係要食抗生素, 不過起碼知係為咩病而食丫

而家天氣開始涼, 各位都要小心身體, 11月3日仲要去學校旅行一齊玩架

到時見

原帖由 Edgar媽 於 08-10-13 20:55 發表
佢好慘呀, 病左成個星期, d 燒一路都唔退, 上星期三開始冇返學, 以為好番d休息埋個weekend 可以返學, 點知又燒過,  同一個e生睇左3次都唔知佢咩事, 只係 ...

Edgar媽,

我囡何嘗唔係呀, 返學以黎反反覆覆咁發燒,咳又唔斷尾, 都睇左3次DR 了,瘦了不小呢,個心好痛,
都唔佢係係校車泠親定係 係學校交叉感染.
話時話, 43人一班真係好密, 好容易交叉感染, 以前係2X 人一班, 依家好多都係小班教學, 我唔明以前下午班有2班為何要改為1班? 唉~~~~ 有機會問下老師先.

我問囡囡, 係咪謝冠峰 ? 翊峰?
佢話唔係呀, 係謝皇峰.
成日提住佢果名,
又話謝皇峰好攪笑WOR, 又話同人好FRIEND,
比佢笑C,

發燒真係會反反覆覆呀, 唯有睇緊d啦! 我個女返學我都比長褲, 短袖衫加長袖外套, 因為我都驚佢會著涼, 唯有叫佢熱就除, 凍就自己著返外套啦!

天氣真係開始轉涼喇, 大家都要小心身體, 大人小朋友都係呀!!

希望你個小朋友快d好返啦, 11月3日旅行見呀大家.....!!

原帖由 Edgar媽 於 08-10-13 20:55 發表
佢好慘呀, 病左成個星期, d 燒一路都唔退, 上星期三開始冇返學, 以為好番d休息埋個weekend 可以返學, 點知又燒過,  同一個e生睇左3次都唔知佢咩事, 只係 ...

醒目開學勳章

哈哈, 我個囡都話係謝皇峰喎!!! 佢好似係k2!!
(我亞囡日日都提住佢架 )

話時話我個囡都係斷斷續續地咳咳呀,醫生亦睇咗3次tim, 激死我! 希望可能係轉天氣影響囉。

原帖由 fskaren2002 於 08-10-14 11:22 發表
哈哈, 我個囡都話係謝皇峰喎!!! 佢好似係k2!!
(我亞囡日日都提住佢架 )

話時話我個囡都係斷斷續續地咳咳呀,醫生亦睇咗3次tim, 激死我! 希望可能係轉天氣影響囉。 ...

咿, 咁睇黎呢個謝皇峰,係8號車都好受女孩子歡迎WOR....

2008 K1 同學仔, 大家好!

我係上午B班陳立衡 Parco, 有無同班同学仔呀?
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10719;28/st/20050201/n/PARCO+CHAN/dt/2/k/9618/age.png[/img] Welcome to Parco Club

原帖由 ICbaby 於 08-10-14 10:31 發表

Edgar媽,

我囡何嘗唔係呀, 返學以黎反反覆覆咁發燒,咳又唔斷尾, 都睇左3次DR 了,瘦了不小呢,個心好痛,
都唔佢係係校車泠親定係 係學校交叉感染.
話時話, 43人一班真係好密, 好容易交叉感染, 以前係2X 人一班,  ...

學校有五個課室, 所以每晝都會有一級只有一班.

亞女成個星期冇返學,
我問佢掛唔掛住d同學仔, 佢話有, 我問佢邊個呀?

佢話:我掛住 謝皇峰同 麥海晴!!

又係謝皇峰,哈哈!

原帖由 FatherJ 於 08-10-19 23:14 發表

學校有五個課室, 所以每晝都會有一級只有一班.

如果咁,k2 係咪有a/b班 ?

hello 各位,

我想問下你地d 小朋友塗顏色工作紙時你地會唔會教佢地點塗 ? 最近有張"媽媽" 的塗顏色工作紙, 我個仔塗頭髮時好求其咁塗左個頂就算, 垂下來o個d 一d 都唔肯塗, 叫佢時佢就話塗左啦, 唔塗喇.

有張狗o既, d 邊已經勁粗, 佢都係塗出界, 最近又非常喜歡黑色, 乜都話要塗黑色, 要氹先會用下其他顏色.

點算

醒目開學勳章

哈哈, 我個囡又係塗黑色(狗狗圖), 我叫佢塗啡色佢都話塗黑色, 激死我呀!!
你知啦, 塗咗黑色仲邊見到隻狗眼呢?!
不過daddy話: 由佢啦, 由佢自己創作啦 !
最後幅圖書咪變咗黑媽媽, 好dity咁囉!

呵呵, 點解咁橋呢, 隻狗狗圖, 我囡囡都係想塗黑色喎,
我話: 黑色狗咁玉酸, 佢先用第2隻色, 最後隻狗有3種顏色囉.

我囡又係冇咩耐性油顏色, 油唔夠一陣, 東張西望, 又話隻手好攰, 好懶散, 只中意貼貼紙和圈野渣.

原帖由 ICbaby 於 08-10-20 09:42 發表

如果咁,k2 係咪有a/b班 ?

2008/2009
AM
K3A
K3B
K2A
K1A
K1B

PM
K3A
K3B
K2A
K2B
K1A

FatherJ您好呀, 有野想請教一下, 如果我小朋友今年係返am班, k2同k3有無機會會轉為pm班??

唔該晒先呀!tks!!!

原帖由 FatherJ 於 08-10-21 00:19 發表

2008/2009
AM
K3A
K3B
K2A
K1A
K1B

PM
K3A
K3B
K2A
K2B
K1A

原帖由 makjac 於 08-10-21 09:43 發表
FatherJ您好呀, 有野想請教一下, 如果我小朋友今年係返am班, k2同k3有無機會會轉為pm班??

唔該晒先呀!tks!!!

makjac: 見你還在線,我都想答一答.  你孩子K1至K3都會返上晝的.  
如你覺下晝適合,你可向學校申請,相信一般情況下,上午班比較多人選,如你希望上轉下,機會當然大好多(因多數想下轉上的,都是待上午班有人走才成事)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

醒目開學勳章

係呀, 上晝班好多家長中意架!!!
不過下午班都有下午班嘅優勝, 起碼毎天早上真的不用打仗一樣急趕地搭校車, 亦都唔使唔夠瞓囉。
因為我毎天上班路線, 都有好多校車前往九龍塘方向; 看見好多幼稚園校車內d小朋友都仲瞓紧覺, 就知道佢地未
醒得哂囉!

oo記, 我頭先係偷上網咋...KAKAAKK

多謝你的回答呀, 我就係驚要返下午班先問呢個問題,你答完我都放心晒! TKS!!

原帖由 OO記 於 08-10-21 10:49 發表

makjac: 見你還在線,我都想答一答.  你孩子K1至K3都會返上晝的.  
如你覺下晝適合,你可向學校申請,相信一般情況下,上午班比較多人選,如你希望上轉下,機會當然大好多(因多數想下轉上的,都是待上午班有人走才成事) ...
‹ 上一主題|下一主題