用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 ...
樓主: PINK2007
go

天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 [複製鏈接]

琴晚工人同我講,話有個同學仔媽咪同諾諾影左張相,想比我,我估到係你啦, 多謝晒,我pm左email比你喇,我開左呢個page,指住你仔仔張相問諾諾,佢認得俊皓呀,仲識叫佢個全名添呀
我冇諗過比佢搭校車呀,工人湊到佢返學校,我比較放心,係呢,點解你會轉搭校車呢?你會去學校旅行嗎? 到時相認丫,hehe
原文章由 Lizzy 於 07-11-5 21:59 硐表
Hello,我個仔叫俊皓,我要返工,佢係工人湊架,仔仔10月份開始搭校車,你仔仔會唔會搭校車?

我尋日幫佢地影左兩張相,你可以pm個e-mail address,我send番俾你。

...

其實搭校車係俊皓自己選擇,開學前問佢,佢話鍾意搭校車返學,而且我覺得搭校車方便D,又少D日曬雨淋。第一個月唔搭住,係想知清楚D佢返學情況,又等工人熟D學校。我地6座仲有一個同班女同學,都係搭校車。
我都會去學校旅行,到時大家可以相認。

原文章由 noknokma 於 07-11-5 23:11 硐表
琴晚工人同我講,話有個同學仔媽咪同諾諾影左張相,想比我,我估到係你啦, 多謝晒,我pm左email比你喇,我開左呢個page,指住你仔仔張相問諾諾,佢認得俊皓呀,仲識叫佢個全名添呀
我冇諗過比佢搭校車呀,工人湊到佢返學 ...

請問星期五既11月份生日會係咪"梁子軒"(可能唔岩)birthday呀?? 我想証實下諾諾有冇亂"up"呀! 唔該!

回覆 #183 noknokma 的文章

係呀,梓軒有出席生日會

唔該晒, 証明佢冇亂up~ hehe

醒目開學勳章

尋日學校派左份報告, 老師比左d咩評語比你地小朋友呀?

Hello !

都無乜特別, 話囡囡都follow 到d課堂活動,

Funny :

妳個仔同我阿囡都係Hello 組, 佢都成日講住Hello 組d 同學名

pinkpink

原文章由 Funny 於 07-11-14 15:25 硐表

應該係 Hello kitty 組

pinkpink

原文章由 PINK2007 於 07-11-14 19:22 硐表
Hello !

都無乜特別, 話囡囡都follow 到d課堂活動,

Funny :

妳個仔同我阿囡都係Hello 組, 佢都成日講住Hello 組d 同學名

pinkpink

老師話諾諾肯主動嘗試新食物(因為佢好偏食),茶點時間都好肯學習自己食,(因為佢唔肯自己食野,要工人餵),而事實佢呢兩個星期,食晚飯真係改善左,我覺得好開心!

原文章由 Funny 於 07-11-14 15:25 硐表

Noknokma :

妳就好啦 ! 我阿囡o係學校就好獨立(自已做), 返到屋企又依賴姐姐(工人),每次餵飯都over 1 hr,(食下,玩下),我都唔識教:cry:

不過我覺得阿囡返st andrew 都幾開心, 和有進步,

pinkpink

原文章由 noknokma 於 07-11-14 23:16 硐表
老師話諾諾肯主動嘗試新食物(因為佢好偏食),茶點時間都好肯學習自己食,(因為佢唔肯自己食野,要工人餵),而事實佢呢兩個星期,食晚飯真係改善左,我覺得好開心!

...

慢慢來啦,係要d時間,佢地比開姐姐餵係難改d! 我都覺得諾諾番學番得幾開心,每次教d新歌佢都識唱而且好喜歡唱,又學識普通話,我都覺得好開心!

原文章由 PINK2007 於 07-11-15 18:00 硐表
Noknokma :

妳就好啦 ! 我阿囡o係學校就好獨立(自已做), 返到屋企又依賴姐姐(工人),每次餵飯都over 1 hr,(食下,玩下),我都唔識教:cry:

不過我覺得阿囡返st andrew 都幾開心, 和有進步,

pinkpink

...

醒目開學勳章

今日睇到個囝著了整齊的冬季校服, 感覺個囝真的長大了! 連佢自己都話自己係大人, 要去返工!!

Hello 各位

我的小朋友有幸來年讀K1
請問你們有經驗的家長
一年過去了
可否分享一下對這校的comments?

noknokma,

Pls check your e-mail.  I have sent you 3 photo.

Lizzy

岩岩check左啦, thanks! 我都未得閒整d相落電腦添! 係呢, o旅行o個日都冇乜機會同你詳談添, nice to meet you 呀

原文章由 Lizzy 於 07-12-3 23:05 發表
noknokma,

Pls check your e-mail.  I have sent you 3 photo.

Lizzy

hi hi,做乜呢度靜晒呀?

醒目開學勳章

係啦!! 你地最近小朋友好嗎?  好快就已經下學期喇!!

原文章由 noknokma 於 08-1-9 21:50 發表
hi hi,做乜呢度靜晒呀?

好好呀,係呢,你地棵花有冇真係長出花朵呢? 唔知點解我地o個棵種來種去都係得d葉既 另外,呢排諾諾成日話去廁所可以"自己完全攪掂",又要鎖門,又唔比人入去,連洗手都要關門,唔知係咪學校教架呢? 你地d小朋友有冇咁呀??

我棵一串紅原先好靚嫁~ 點知......謝左呀!!!
好彩之前都有影d 相交功課ops:" />
你地有冇上星期六果個"創意無限fun"呀?

noknokma,
諾諾咁叻自己去廁所~ 自己搞掂?!
我個仔好依賴, 有朋友係屋企佢就會扮哂野自己搞掂. 平時就成日依賴我地同佢去廁所:-|

[ 本文章最後由 ec2004 於 08-1-17 10:50 編輯 ]

Hello ! 我同你一樣,我地o個棵種來種去都係得d葉, 所以都唔知仲拿唔拿返學校好

原文章由 noknokma 於 08-1-16 22:32 發表
好好呀,係呢,你地棵花有冇真係長出花朵呢? 唔知點解我地o個棵種來種去都係得d葉既 另外,呢排諾諾成日話去廁所可以"自己完全攪掂",又要鎖門,又唔比人入去,連洗手都要關門,唔知係咪學校教架呢? 你地d小朋友有冇咁呀?? ...
‹ 上一主題|下一主題