用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 籃田-金麗幼稚園 Part 2
樓主: hoganmama
go

籃田-金麗幼稚園 Part 2 [複製鏈接]

其實我覺我金麗個個老師都惡gar, especially Ms. Lam

原文章由 hoganmama 於 07-9-3 15:29 硐表
其實我覺我金麗個個老師都惡gar, especially Ms. Lam  

hoganmama, miss lam 做過你囝囝班主任 ? 你咩溫馨提示給我, 等我有d 心理準備, 醒下HL

另外我又吾覺得全部金麗老師都惡, 起碼上年朝朝送女返學, 見龍老師 & 梁老師都好好人架, D小朋友個個都好鐘意佢地2個, 佢地好主動同小朋友傾計, 重同D家長有講有笑

HL今日係全班最早返到學校果位, 一返課室門口,就比MISS LAM 叫住, 要叫"林老師早晨"(有D驚佢比嚇親會喊, 好彩怕羞妹希霖長大了, 叫了老師, 跟住搵個位坐下, 同我講BYE BYE), 打電話問佢今日點樣, 佢話好開心見到2個柏俙WOR

valeriemama,

喊 ! 我女舊年上午班都喊到出名 , 老師講埋叫我吾好接女返學WOR, 你想下當時都幾難攪, 不過放心好快無事 比D時間呀女就得架LA....

我地校長長氣係人都知架la , 我地家長e+都精左, 有方法去解決

novemberm

"e" 今年pm k1有c班呀 ! 禁咪多過上年一班

老師好吾好真係吾教過吾知, 不過金麗我就覺得老師要求小朋友個個都要好獨立, 好多野都要識同埋都有壓力比家長law

佢地係家長面前個個都好nice, but聽亞仔講就….

但可能我仔比較細膽, 係老師都話惡gar la

我除左班主任, 我都好少接觸其他老師, d老師果樣都幾惡架 ,有位負責買服務書包果位呀姐(吾知係咪老師la<lee2日搵佢買野, 嘩 ! 果日都好黑面呀 ! 死,吾知講出黎有無比學校老師睇到lee個topic)

不過講真金麗d老師大部份都比較成熟....講好聽d就好有經驗

[ 本文章最後由 1205 於 07-9-3 19:24 編輯 ]

elisa, 我終於成功同hl換左張大頭照

flora, NATNAT 今日點呀 ! 

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-9-3 21:19 編輯 ]

原文章由 ivytang02 於 07-9-3 21:18 硐表
elisa, 我終於成功同hl換左張大頭照

flora, NATNAT 今日點呀 ! 

ivy - hei lam's photo is very nice & beauty.Not, small size's hei lam as last.
don't worry la,,,,,, maybe miss lam is good, and hei lam will be the  top student in K2.

Valeriemama - dont worry , later your daughter can handle very well.
yes, k1 teachers more nice.

novemberwm - this year's 3 classes. last year's only 2 classes.
becasue sar , so not so many baby born.

alls kam lai friends c  - dont worry la.. ! all of your kids can handle very well for coming soon. "add oil" "add oil"
if have a time, go & share with us.
important - they are studying in a good enironment & happy school life .

早晨.......

我覺得除咗惡之外, 學校都好嚴
尋日同個囡返學, 係門口見到有老師問個學生你個書包呢
應該個家長幫個小朋友拎住
wa, 個老師即刻講, e+ 係大人返學定係個小朋友返學
要個大人比番個書包小朋友拎

原文章由 hoganmama 於 07-9-3 15:29 硐表

唉, 我個囡好長氣
班主任話佢喊吓停吓, 諗諗吓又再喊
尋日放學, 班主任拖住佢出黎, 我見佢無喊
點知一見到我, 即刻樸埋我身, 叫咗聲媽媽
跟住 2 行眼淚係咁流, 好似久別重逢.....陰功

亞囡個班主任, 印象唔錯, 我覺得幾好
好主動同我講亞囡既表現
希望一路都係咁就好

原文章由 ivytang02 於 07-9-3 17:02 硐表
valeriemama,

喊 ! 我女舊年上午班都喊到出名 , 老師講埋叫我吾好接女返學WOR, 你想下當時都幾難攪, 不過放心好快無事 比D時間呀女就得架LA....

我地校長長氣係人都知架la , 我地家長e+都精左,  ...

好彩的是, 亞囡唔係好抗拒返學
返到屋企都會講番比我聽係學校做過 d 乜
佢話比我聽, 尋日茶點食提子飽
我今日返學要問問 ms kung 係 5 係
睇下個囡係咪真係識講

原文章由 Valeriemama 於 07-9-4 09:44 硐表
我覺得除咗惡之外, 學校都好嚴
尋日同個囡返學, 係門口見到有老師問個學生你個書包呢
應該個家長幫個小朋友拎住
wa, 個老師即刻講, e+ 係大人返學定係個小朋友返學
要個大人比番個書包小朋友拎

...

valeriemama, lee位家長可能第一年返學,我地d個個門口就交書包, name card & 體溫表比小朋友架la

係嚴d架, 今日我吾醒起將條裙領放出書包外面都比老師捉住提我, anyway 我都接受左學校lee 套, 禁佢地有要求, 小朋友自理能力就變相對提高, 遲d 有觀課日,你可以去睇下小朋友能力, 佢地個個都好得好好架...

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-9-4 10:16 編輯 ]

原文章由 Valeriemama 於 07-9-4 10:09 硐表
睇下個囡係咪真係識講 ...

yes< 你囡好叻識返黎同你講, 無講錯, 尋日係食飽, 我囡都係禁講, 另外學校側門口有張通告寫住lee個星期食咩茶點架,你留意下

原文章由 Valeriemama 於 07-9-4 10:09 硐表
睇下個囡係咪真係識講 ...

囝囝都係話食提子飽..囝囝放學時都好開心, 冇 , 佢都話仲意, 好多野玩wo....

原文章由 Valeriemama 於 07-9-3 10:49 硐表
亞囡個班主任叫龔老師
我估係新老師, 因為睇上年本校刊 5 見佢, right
幾好笑容, 個樣好細路女
但我發現有 d 老師個樣都好惡
不過 k1 個 d 老師個個都好好笑容 ...

龔老師之前係金麗教過架啦, 今年返番黎做.

佢好好架. 放心啦.

之前你地講龔老師, 我就諗會吾會係之前走左果個, 個姓咁特別。如果系之前果個,你就十萬個放心,  佢真系好有愛心, 講說話好温柔, 我女女K1時佢做班主任, 我女好鐘意佢。到升了K2都成日要揾佢SA HI 架

原文章由 STAR1 於 07-9-4 13:25 硐表

龔老師之前係金麗教過架啦, 今年返番黎做.

佢好好架. 放心啦.

其實龔老師係畢業典禮都有出席, 重同我地o頃左一陣, 係佢親口話會返金麗教架.

原文章由 ivytang02 於 07-9-4 10:14 硐表

valeriemama, lee位家長可能第一年返學,我地d個個門口就交書包, name card & 體溫表比小朋友架la

係嚴d架, 今日我吾醒起將條裙領放出書包外面都比老師捉住提我, anyway 我都接受左學校lee 套, 禁佢地有要求,  ...

hi alls,
yes, I agreed.
在外就要交所有物件la.
teachers complained my sons (sometime), asked them to put the PE shirt into the trouses. But alwalys 姐姐 forgot.

later K1 mami will see how their kids do very well & indenpent.

早晨
‹ 上一主題|下一主題