用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 急! 請問k2學珠心算, 係油麻地正統心算學還是童軍總會學 ...
go

急! 請問k2學珠心算, 係油麻地正統心算學還是童軍總會學好d? [複製鏈接]

急! 請問k2學珠心算, 係油麻地正統心算學還是童軍總會學好d?

想請教各位,
請問k2學珠心算, 係油麻地正統心算學還是童軍總會學好d?

如果係童軍總會學, 1期$1100/9堂, 但一次過比3期$2400,即$800/9堂, 咁一次過比好唔好?

請來有無人幫到我?

Re: 急! 請問k2學珠心算, 係油麻地正統心算學還是童軍總會學好d?

help!

Re: 急! 請問k2學珠心算, 係油麻地正統心算學還是童軍總會學好d?

My K3 boy learns 珠心算 in the City One centre of 正統心算 at $480/4 1 hr-lessons....so far OK.  You have to check if course offered to K2 kid.

For 童軍總會, no idea but personally think a bit risky if 一次過比3期$2400.....but worth if you have good comment/referral from others re this centre law.

yuetmama,

Please provide more information and contact information to me.  Thanks!!

yuetmama 寫道:
My K3 boy learns 珠心算 in the City One centre of 正統心算 at $480/4 1 hr-lessons....so far OK.  You have to check if course offered to K2 kid.

For 童軍總會, no idea but personally think a bit risky if 一次過比3期$2400.....but worth if you have good comment/referral from others re this centre law.
囡囡媽

囡囡媽,

What info? the City one centre?  

Thanks for your reply!
Agree with you that a bit risky to pay $2400 at one time.

Anyone can give me commend to 童軍總會?

該用戶已被刪除

yuetmama,

Yes!! City one centre information, because I live near City One Centre.

Thanks!!
囡囡媽

囡囡媽,

What info? the City one centre?  
囡囡媽

有冇考慮其它學社?我仔仔由k3開始在胡成珠心算學,真係very good ,到宜家佢已四年級,數學好好,老師選了入奧數。在胡老師學社又入了精英班(free ),老師教得非常好!珠心算仲係由胡老師一手在港創辦呢!

yuetmama & easykids,
請PM你哋仔仔學珠心算嘅centre資料給我.  Many thanks.

dEAREST :
可否SENT 您仔仔学珠心算地址畀我。 : tHANKS

我兒子剛5歲, 在心算小博士先學珠算後學影像式心算,怏有一年,已能在3分鐘內完成24條有4個個位數加減。我見其他同學好似個個都能夠,有些因此也提高了自信心和耐性。
心算小博士
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

easykids,

你個仔真係好叻呀!我個仔現在讀 緊 K2,正考慮參加此課程,可否比d 胡成珠心算學社 的資料給我呀?學社在那裏?學費貴嗎?麻煩晒你。唔該晒你。 :

Hi happysmart,
胡老師本來已打算退休到國內教鄉村的小朋友,但家長們再三挽留所以至重開會社。地址會在長沙灣,如你想要再pm我la,因新地址在仔仔書房唔想嘈醒佢(he's sleeping)其實我仔仔由01年跟老師到宜家,every sunday 由粉嶺出九龍,都好辛苦,但值得囉!My son loves maths so much!同埋對maths好有自信,highly recommend!

easykids,

Please PM me some information.  Thanks!!

囡囡媽

easykids 寫道:
Hi happysmart,
胡老師本來已打算退休到國內教鄉村的小朋友,但家長們再三挽留所以至重開會社。地址會在長沙灣,如你想要再pm我la,因新地址在仔仔書房唔想嘈醒佢(he's sleeping)其實我仔仔由01年跟老師到宜家,every sunday 由粉嶺出九龍,都好辛苦,但值得囉!My son loves maths so much!同埋對maths好有自信,highly recommend!
囡囡媽

Hi easykids,
Can you please pm me the contact of 胡老師會社.  THanks.

各位媽媽,
你們可參考http://www.xslun.cn就會得到小小胡老師

HI easykids,

胡成珠心算應該在大埔道中國銀行大廈, 你說那間是????

Hi 龍馬媽媽 ,
宜家搬了去長沙灣la,我仔仔4月22日返新一期應用題已在新地址la!
龍馬媽媽 寫道:

Dear all,
請收pm.
easykids 寫道:
[quote]Hi 龍馬媽媽 ,
宜家搬了去長沙灣la,我仔仔4月22日返新一期應用題已在新地址la!
龍馬媽媽 寫道:

[/quote]
‹ 上一主題|下一主題