用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 因為派位不理想而決定入讀私小(KTS)ge家長入黎傾&#21523 ...
go

因為派位不理想而決定入讀私小(KTS)ge家長入黎傾吓^^ [複製鏈接]

因為派位不理想而決定入讀私小(KTS)ge家長入黎傾吓^^

我大抽獎抽第十至願呀~~~所以一定唔會入讀,而家叠埋心水入KTS,各位準同學仔家長入黎傾吓派到咩學校吖~~~

Re: 因為派位不理想而決定入讀私小(KTS)ge家長入黎傾吓^^

我現在 15/16.  我派了 第二志願, net 40 - 新校 - st. andrew. 不知選那間.

Re: 因為派位不理想而決定入讀私小(KTS)ge家長入黎傾吓^^

咁你有冇試吓開個topic問吓BK d家長呀???

lamsuetwai 寫道:
我現在 15/16.  我派了 第二志願, net 40 - 新校 - st. andrew. 不知選那間.

Huisys
你小朋友係仔仔定係囡囡呀?
我囡囡都派得唔好呀?我家住將軍澳佢就真係派番將軍澳,(請BK其他家長唔好介意,純粹個人喜好。)你有冇去叩門呢?我宜家作最後努力,希望會有消息啦,但係六月六號我都
會去KTS註冊咗先,到時見啦!

我仔仔派到第5志願
但已決定放棄..........會入 讀九龍塘小學. 六月六號我會去註冊,到時見!

Have a Nice Day !

我的孩子獲派大角咀天主教(海帆道)小學,尚未作出最後決定,但90%心意選擇kts.因為我覺得好似kts好d,所以,6月6日會去註冊.

我都打算讓兒子入讀kts, 想請問kts 多唔多雜費 ?

我的囝囝只派到第4志願, 所以我6月6日都會去注冊. 不過我想請問各位媽咪, 係唔係可以只交乙部的書薄費, 連小一預備班的學費都可以遲點先繳呢?

我的囝囝只派到第7志願
我6月6日都會去注冊KTS

[img align=left]http://www.danasoft.com/sig/Eagle38.jpg[/img]

Re: 因為派位不理想而決定入讀私小(KTS)ge家長入黎傾

hi, babysharen

我果個係囝黎架^^

Re: 因為派位不理想而決定入讀私小(KTS)ge家長入黎傾

hi洋子,

我唸預備班果900蚊除非你打算唔比佢上,咁你要寫返封信比校長解釋點解唔上,若果唔係的話我估你聽日都要比埋架喇----你係咪都未confirm真係想入讀呢???因為我見你寫你淨係想比注乙部果d書簿費,個feel好似係想買個保険咁----係咪仲有學校想去叩門呢??

洋子 寫道:
我的囝囝只派到第4志願, 所以我6月6日都會去注冊. 不過我想請問各位媽咪, 係唔係可以只交乙部的書薄費, 連小一預備班的學費都可以遲點先繳呢?

hi hijam

係第二個topic聽返黎,kts應該冇咩其它雜費架喇,除左d興趣班之外---好似如果係本校老師教果d應該好平,但

hihi, jesse, 涼風 & Eagle,

唔知聽日見唔見到大家呢??希望我地d小朋友係裏面讀係開心快樂,保持聨絡

hi huisys,

唔該哂你.

你明天會親身去註冊嗎 ?
我唔方便請假, 會由老爺代表出席 !

[quote]
Huisys 寫道:
hi hijam

係第二個topic聽返黎,kts應該冇咩其它雜費架喇,除左d興趣班之外---好似如果係本校老師教果d應該好平,但

Huisys 寫道:
hi洋子,

我唸預備班果900蚊除非你打算唔比佢上,咁你要寫返封信比校長解釋點解唔上,若果唔係的話我估你聽日都要比埋架喇----你係咪都未confirm真係想入讀呢???因為我見你寫你淨係想比注乙部果d書簿費,個feel好似係想買個保険咁----係咪仲有學校想去叩門呢??

[quote]
洋子 寫道:
[/quote]
Hi, Huisys
其實唔瞞你, 我真係仲心不息, 唸住再試下去心儀學校叩門, 雖然都知道機會唔大, 但仲想再盡下力.
我的果個都係囝囝, 如有機會做了同學仔, 希望大家都能互相照應

我聽日會自己放假去,你

可唔可以講

我只叩了LSC, 但機會太細了...
我估我地小朋友多數會做同學 !

上年十一月我才第一次到KTS, 見到她那又大又靚的草地, 非常喜歡 ! 得知仔仔以後會在入面學習都好安慰及高興 !

[quote]
Huisys 寫道:
我聽日會自己放假去,你

我這兩天翻校刊看KTS 的班相, 發覺男生比例高於女生比例, 點解呢 ?

(純粹八卦)

我囝囝派到第3志願,但我都決定入讀KTS,將來可能是同班同學
ps我都住在KTO
‹ 上一主題|下一主題