用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 男拔收生結果
go

男拔收生結果 [複製鏈接]

男拔收生結果

我有friend已在今早收到DBS嘅信通知收佢個仔,所以大家要留意信箱啦!我都等緊,好緊張,希望有好消息啦!

Re: 男拔收生結果

我個仔的同學也收到信,他是不需第二次面試,應該是以成績入,請問你所說的小朋友是否這種例子?
Piano2016 寫道:
我有friend已在今早收到DBS嘅信通知收佢個仔,所以大家要留意信箱啦!我都等緊,好緊張,希望有好消息啦!

面試表現亦很重要.

我所說的小朋友是全級頭幾名和有樂團及小提琴演奏级,還有幾個得嘅都是樂團的,其實一早已有人打電話通知佢吔得左,等佢哋唔會去曬st.paulco-edu。

各位會員我好開心呀,今早收到DBS嘅信收我個仔,真係好開心,但又有另外一個問題,喇沙我個仔已經second in,究竟應該点揀呢?   

Piano2016,
恭喜...恭喜

兩間都係好學校,最緊要亞仔liky!      

Piano2016:

恭喜恭喜!如果我仔仔收到信我都開心啦!
唉!今天都是收不到信,相信他都是陪跑了。
你仔仔就好啦DBS收咗佢,英華都不用去interview了。

Piano2016:

恭喜晒!!!     
希望DGS收我囡囡就一天都光晒!!

Hi cyfmama ,miss question and dragonite:
多謝你們的祝賀,希望cyfmama快d收到好消息啦,亦希望miss question個女成功考入DGS!我個仔係考喇沙沒有考英華,我只是幫朋友問!!   

恭喜 Piano2016....我個仔冇信收......應該唔收 ga la........希望其他網友仔仔成功.......

[quote]
各位會員我好開心呀,今早收到DBS
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

[quote]
各位會員我好開心呀,今早收到DBS
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

Hi 小彬彬和櫺囹桼:
多謝祝賀!小彬彬你不用灰心,可能信件太多明天才收到,我都係第二日才收到。Good luck!
我唔敢話自己的兒子好叻,只可在這裏和大家分享一下小兒的學習過程。佢由小一開始就考全級頭五名、年年都做班長、小五六就做Prefect,多年都是模範生。由小一開始學piano和游水,piano已8級,游水在學界破紀錄。
在面試過程中,分中英兩部份,小兒在中和英的面試中都得到老師的讚賞,所以我應為面試都好重要,他們要睇吓個小朋友夠唔夠自信,語文能力好唔好。小兒還要在南華會考游水,先考50米自由式再自選一項泳式游50米,最後每人都要游200米個人四式。如小提琴我d friend就話要拉一首歌和sight reading test。希望這些資料有助下屆考中學嘅家長啦! :  :

Hi Virgokaren:
Thank you very much!在喇沙Secong in 之後我很有信心,相信一定o.k.
我個仔兩間都鍾意,但我唸佢都係小朋友,其實唔知佢識唔識揀,anyway 兩間都咁好,真係要聽多d別人的保貴意見。 :  :

【游水在學界破紀錄】-------淨係呢樣巳經入硬 dbs.......你個仔真係好叻呀.......

Piano2016,
據知DBS現時都用project、閲讀報告及做presentation代替傳統功課,學習著重自發性及合作性外又強調各方平衡(體兿)即既要讀得又要玩得.
請仔仔老豆入嚟分享下,我唔識小朋友讀LS,講唔到.

小彬彬,
我重等緊你同男人四十的好消息呀!不要氣餒!
當然要從1200人選100人,真是殊不簡單。
記住這1200個小朋友已是父母的驕傲!!!     

Dragonite,
多謝(你)妳的保貴意見,我都希望快D聽到小彬彬和男人四十的好消息。我都同意這1200個小朋友已是父母的驕傲!!!    
該用戶已被刪除

Piano2016

恭喜!這的確是難決定.在喇沙Second in 後,是否已有明顯的暗示,否則在男拔註冊前喇沙還沒有消息,你可能被迫要決定男拔.
Hi Virgokaren:
Thank you very much!在喇沙Secong in 之後我很有信心,相信一定o.k.
我個仔兩間都鍾意,但我唸佢都係小朋友,其實唔知佢識唔識揀,anyway 兩間都咁好,真係要聽多d別人的保貴意見。 :  :
‹ 上一主題|下一主題