用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等宣道放榜,緊張嗎?
go

等宣道放榜,緊張嗎? [複製鏈接]

等宣道放榜,緊張嗎?

如果考到會讀嗎?定係已經有其它心儀學校呢?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

Re: 等宣道放榜,緊張嗎?

九龍塘宣幼去年畢業生共約88人升小一如下:
九龍塘宣小 34人
拔萃8人
英華4人
MCS2人
協恩2人
培正2人
民生2人
YMT 天主教2人
九龍塘小學1人
德望2人
馬頭涌2人
呂明才1人
協和1人
其餘亦升讀有名的小學, 如嘉諾撒聖嘉, 循道, 德信, 九龍真光.... 以上資料由宣幼出版的刊物提供, 我看過這份刊物, 佢地好似宣小, 將啲數字公開, 而且是教會學校, 因為宣小出名, 所以宣幼亦唔係容易入

:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

心情非常緊張!明天便發信,希望Sat有信收啦!

收左囝囝讀上午班,你地呢??
該用戶已被刪除

CPY

賢賢真係叻, 倍倍只係可以做後備咋, :cry: 都唔知有無機會呀.
倍倍1歲零15日大識行啦 :pint: :pint:

Yanyan
好耐冇見啦.倍倍而家邊間收左呀??後備都叫做有機會呀,你知好多人都係報左好多間.要到最後關頭先知得唔得.唔好咁灰住.

我而家要係禮賢同宣道揀一間...你有冇意見呀?

我都係做後備,唔知道係咪唔收都係做後備呢??

好開心啊!宣幼收咗呀仔讀上午班!
我想問宣幼是否由K1至K3都可以讀上午班呢?還是要一年上一年下呢?

hi,

我都好想知係唔係所有唔得的, 都會收做後備
因我仔仔都收左做後備
佢interview時表現都好差, 但都收左
定還是都有機呢

我都覺得所有唔得, 都會做後備

cpy

禮賢係咪土瓜灣北帝街果間呀, 我就無同倍倍報名, 但照睇書講大家都係中英教學, 但宣道就有埋普通話, 同每個禮拜都會有一個外籍人士或生長過外國的老師教英文, 我諗會好d, 同見記錄唔升上宣小, 都係會升到較好的小學, 如果佢收倍倍, 我會仆bun鼻去, 我希望宣幼會12號會打電話比我啦.

之前考浸信會, 聖德肋撒, 伯特利, 創價, 培道都收, 係來諗住搵陣d所以比留位費係培道, 好在!

最衰就係考民生果日原來同培正撞期, 又諗住培正好難會考到, 係我考慮後決定放棄培正去考民生(係inview之前一晚先發現), 點知民生唔收, 而家我只係得返培道下年班咋, 你話係咪頭都痛埋呀.

唔收=後備??個心都實埋添. :cry:
倍倍1歲零15日大識行啦 :pint: :pint:

我個女都被取錄了,不過是下午班,要轉上午班難不難?有沒有人成功?
其實讀宣道好不好?小朋友會不會很大壓力?
我都考慮禮賢同宣道邊間好,兩間都係收我個女讀下午班,好難取捨,請你們比意見給我吧!謝謝!
[img align=right]http://www.imagestation.com/album/?id=4290308239[/img]

我所指的是又一村的禮賢小學幼稚園。
不少人盛讚此校以學生為本,老師好有愛心,而宣道就學術成績好,校網又好,所以我都心大心細。
[img align=right]http://www.imagestation.com/album/?id=4290308239[/img]

我所指的是又一村的禮賢小學幼稚園。
不少人盛讚此校以學生為本,老師好有愛心,而宣道就學術成績好,校網又好,所以我都心大心細。

宣道既然唔收就算吧...雖然有d失落,但好在都有一間
自己鍾意既幼稚園收....算係中番個特別大奬啦...
祝大家能選擇一間合適喜歡的幼稚園

我都係又一村的禮賢呀,希望我個女女能有一個愉快的童年 :

I am glad that my girl got a seat at pm class. Today is her birthday, so it is a very good gift for her. Now I have to think about which one is more suitable for my baby. St. Cat, St Teresa or 宣道?

我今日都收到信呀,都係後備生呀
我仔仔明年都會讀禮賢會呀,希望能與你們的小朋友做同學。
車厘子
‹ 上一主題|下一主題