用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師 ...
go

收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師 [複製鏈接]

唯一挑釁是佢問廣東話、我小朋友答英文
   2    0    0    0

回覆:收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師

引用:唯一挑釁是佢問廣東話、我小朋友答英文

原帖由 Lexon 於 13-12-09 發表
Mine too

回覆:收到民生信、唔收、六月B,答啱晒、有禮貌、臨走仲錫老師

我地母語係廣東話, 見net  答晒做晒都reject lar

都係個句, 你唔係超大b同1-3月出生都無望ka la, 睇開d

ksyip  Knowing that 2 Super Big Bs (Dec 2010) are rejected.  發表於 13-12-10 15:02

引用:唯一挑釁是佢問廣東話、我小朋友答英文

原帖由 Lexon 於 13-12-09 發表
我小朋友都係問中文答英文,但收左pm

回覆 Lexon 的帖子

我都係同你一樣,算啦! 幼稚園姐,睇開D啦,加油!

引用:Quote:原帖由+Lexon+於+13-12-09+發表唯一

原帖由 jjess 於 13-12-09 發表
我小朋友都係問中文答英文,但收左pm
Me too,問中文,答英文,am offer

回覆 豬脾 的帖子

唔關大B事, 我仔3月B, 答哂所有問題, 都唔收! 但見以前有個POST講9月B都入到!!! 唔知用什麼作收生準則.

大家唔好在諗收生準則喇!!!!其實都係睇好唔好彩....入到名幼, 唔代表佢小朋友好叻....因為叻小朋友都好多入唔到, 只係入到小朋友好彩...唔好太介意和唔開心喇!!!

我仔net in, 是一名金髮美女, 仔仔好高興, 他一開始自我介紹已笑哂口, 好大聲答問題, 顏色同數字都識曬。可是ABC有一半唔識, 但仔仔仍笑容滿面等個net 比答案, 好有自信, net 也很開心

收了am, 是大仔 11/2010

我估民生揀happy boy/girl, 不是答識哂!

引用:大家唔好在諗收生準則喇!!!!其實都係睇好唔

原帖由 lizwai2003 於 13-12-09 發表
大家唔好在諗收生準則喇!!!!其實都係睇好唔好彩....入到名幼, 唔代表佢小朋友好叻....因為叻小朋友都好多入 ...
同意!3分性格、6分運氣、1分實力

引用:Quote:原帖由+lizwai2003+於+13-12-09+發表

原帖由 siufung 於 13-12-09 發表
同意!3分性格、6分運氣、1分實力
我反而認為是七分性格, 其餘一半半

引用:Quote:原帖由+siufung+於+13-12-09+發表同

原帖由 碰壁 於 13-12-09 發表
我反而認為是七分性格, 其餘一半半
Agree....所以如果其他學校唔收我小朋友,我會覺得我小朋友唔適合佢地學校,無謂免强。

MSKAKACHAN  agree  發表於 13-12-9 17:28

回覆 碰壁 的帖子

Agree

引用:回覆+豬脾+的帖子 唔關大B事,+我仔3月B,+

原帖由 siuvik 於 13-12-09 發表
回覆 豬脾 的帖子

唔關大B事, 我仔3月B, 答哂所有問題, 都唔收! 但見以前有個POST講9月B都入到!!! 唔知用 ...
Me too

引用:Quote:原帖由+碰壁+於+13-12-09+發表我反而

原帖由 jjess 於 13-12-09 發表
Agree....所以如果其他學校唔收我小朋友,我會覺得我小朋友唔適合佢地學校,無謂免强。

...
同意,interview 都係互相配對啫,勉強冇幸福,所以我從不會寫求位信…… 幼稚園,小朋友仲咁細,放鬆啲!

碰壁 發表於 13-12-9 16:07
我仔net in, 是一名金髮美女, 仔仔好高興, 他一開始自我介紹已笑哂口, 好大聲答問題, 顏色同數字都識曬。可 ...
我個女都係,好開心咁答問題,數目唔識一個,都有am
孖寶的媽

回覆 Cynthiapple 的帖子

我個仔都係,好開心答問題(個net仲讚我仔係happy boy),數目識一半,都係not accepted!運氣大於一切
‹ 上一主題|下一主題