用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MOS康傑同THINK, 你地會點選?
go

MOS康傑同THINK, 你地會點選? [複製鏈接]

康傑同THINK, 你地會點選? 兩家的英文程度是否差很遠?
   1    0    0    0

引用:+本帖最後由+陳雙兒+於+13-4-17+10:17+編輯

原帖由 陳雙兒 於 13-04-17 發表

康傑同THINK, 你地會點選? 兩家的英文程度是否差很遠? ...
Think好似英文好d, 不過幾貴。大家覺得邊間好d呀?

回覆:MOS康傑同THINK, 你地會點選

我都想知呀! 嚟緊囡讀think n 班, 康傑waiting. 想k1再考康傑

醒目開學勳章 貢獻勳章

英文就一定think 好d
但係校舍康傑大好多,多d嘢玩喎... 教得都算深,上小學適應上問題不大
恐龍家

康傑 for sure

康傑好好多, 我會放返offer出來...,
始終hkps 較好...

回覆:MOS康傑同THINK, 你地會點選

康傑!

MOS THINK 是不錯的!

各位:唔好意思呀, 我以為無人理我呢張帖, 所以遲左返黎比COMMENT!

其實我知道兩間學校在MOS黎講都是很不錯的學校, 因為我呀囡返緊THINK的PN, 又讀過康傑的PLAYGROUP, 我心裡對呢兩間學校的意見都係:
1. 好似winnietingting 講咁: Think好似英文好d, 不過幾貴
2. 好似小曳人 講咁: 校舍康傑大好多,多d嘢玩喎... 教得都算深,上小學適應上問題不大
3. 而兩間學校我都FEEL到老師有愛心

但係由於我有左第二胎, 開支上要節約一下, 所以最後選左康傑PM K1, Waiting FULL DAY K1

另外, winnietingting, 好高興係呢到見返你, 你呀囡點呀? 讀緊咩呢?

我就低一年,今年先讀PN,會返 Think。不過原先係心儀康傑,可惜只有 waiting。
我諗緊黎緊 K1會唔會再考返康傑.....
依家係度睇緊有無人講下對呢兩間校嘅意見呀~~
Think 好少人提,英文真係會好d嗎?因都係返主流玩唔係國際。。。
依家返緊康傑playgroup,bb好鍾意....

點揀好呢???

陳雙兒 發表於 13-4-30 14:10
各位:唔好意思呀, 我以為無人理我呢張帖, 所以遲左返黎比COMMENT!

其實我知道兩間學校在MOS黎講都是很不錯 ...

陳雙兒,你好,好開心見到你消息。唔見咁耐,原來有咗,恭喜恭喜。
我得一名,諗住慳d供佢讀貴價幼稚園,我囡囡今年考k1好好彩,仲未定實邊間,我估近個間呱。恭喜恭喜

winnietingting 發表於 13-4-30 17:21
陳雙兒,你好,好開心見到你消息。唔見咁耐,原來有咗,恭喜恭喜。
我得一名 ...
Winnietingting, 我都認同你的做法, 如果我只有一個小朋友,唔諗住再生,我都會比好D既學校佢讀,同埋比佢多D機會參加興趣班但亦有人分享過,寧願搵過好的小學校網,投支落層樓到,等派到好的學校好過,你亦可以考慮下呢個方案最終我自己係認為最重要係考慮小朋友開唔開心,適唔適合佢!

陳雙兒 發表於 13-5-2 11:41
Winnietingting, 我都認同你的做法, 如果我只有一個小朋友,唔諗住再生,我都會比好D既學校佢讀,同埋比佢多D ...

Dear 陳雙兒, thanks for your advise and it is very good.  Take care, hope your baby to be healthy and fat fat fat.

THSo 發表於 13-4-30 14:28
我就低一年,今年先讀PN,會返 Think。不過原先係心儀康傑,可惜只有 waiting。
我諗緊黎緊 K1會唔會再考返 ...
THSO, 如果你已替小朋友決定不會REPEAT K1K1不會再轉校, 可以試下再考康傑, 始終多一間選擇會好D, 到時THINK有咩唔對路, 你仲有個後備丫ma

但如果你小朋友也要選擇做大b或細b的問題, 即可能pnthink, 而考到康傑k1, 你比佢轉校, 但又幫佢考下一年k1的其他學校, 咁你小朋友就要面臨最少轉校三次, 你要考慮下佢適唔適應呀。

雖然有d覆雜, 希望你明啦!

我都係有think offer,康傑waiting. 聽日think就交學費喇,我始終鍾意康傑,所以think會放棄,諗住今日打電話。就等下康傑回覆,唔知機會大唔大?

引用:我都係有think+offer,康傑waiting.+聽日th

原帖由 msalice 於 13-05-07 發表
我都係有think offer,康傑waiting. 聽日think就交學費喇,我始終鍾意康傑,所以think會放棄,諗住今日打電 ...
打電話冇用,因為係autopay。今日過數。

msalice 發表於 13-5-7 07:39
我都係有think offer,康傑waiting. 聽日think就交學費喇,我始終鍾意康傑,所以think會放棄,諗住今日打電 ...

HI, Msalice:

康傑應該無咁快可以覆你有無位, 因為我之前都問左學校幾次關於轉全日班的學位, 但佢地回覆都係話要等六月開埋家長會後先知到.

Anyway, 祝您好運, 試下發求位信啦!

think係8/5過數噃!
‹ 上一主題|下一主題