用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手
go

沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手 [複製鏈接]

pm 10月返學
   5    0    0    0

我係am10月呀,你決定會返?

引用:我係am10月呀,你決定會返?+

原帖由 bellalla 於 13-03-14 發表
我係am10月呀,你決定會返?
會!我放棄英藝!joyful宜家已經有小朋友返緊學,我相信run左一排應該無咩問題

引用:joyful+好唔好?

原帖由 peko5 於 13-03-14 發表
joyful 好唔好?
我睇荃灣果邊既評語幾好

我都係有九龍塘英藝AM國際班,心大心細,聽日last day要落訂

引用:我都係有九龍塘英藝AM國際班,心大心細,聽日

原帖由 bellalla 於 13-03-14 發表
我都係有九龍塘英藝AM國際班,心大心細,聽日last day要落訂
你鍾意邊間多啲?

回覆:Joannelinco 的帖子

Joyful我步行就到,英藝就要坐校車。小朋友得2歲我唔放心佢坐校車.但我對Joyful就真係冇認識,英藝都叫開左一段時間

我囝囝到現時在荃灣讀左7個月 N1, 學校好好呀, 最初一個WEEK 見班主任不在手冊UPDATE野 都試過投訴 (不過個個老師手法不同 有D班主任頭一個WEEK日日寫/打俾家長 我果個係英國男教師 唔知係咪唔興呢?! ) , 但接送返放學時問老師 都會好樂意回答 漸漸阿仔又好鬼鍾意返學 仲成日提住班主任~~  雖然荃灣校舍好細 不過每逄節日學校都搞好多親子活動  今年運動會又在葵芳運動場 全校師生一齊參與 每個參加的小朋友都有一個銀色奬牌 好靚架~~  跟住每一個TERM 又有一本很精緻的 學生表現進度手冊 又有相又有COMMENT......  起初我都覺學費貴 但現在諗番 又覺得物有所值 起碼佢地真係有好多外藉和普通話老師 (non-local的) !!!

回覆:woodstock723 的帖子

請問學費多少?

引用:+本帖最後由+woodstock723+於+13-3-21+17:2

原帖由 woodstock723 於 13-03-21 發表

我囝囝到現時在荃灣讀左7個月 N1, 學校好好呀, 最初一 ...
Thanks for your sharing! 咁啲親子活動要唔要額外收費?我見website話n班無雜費,但寄比我既通告有雜費喎

ha.haa 發表於 13-3-22 09:03
請問學費多少?

You can check the school fee here:
http://www.joyfulenglish.edu.hk/tc/admission3.html

Joannelinco 發表於 13-3-22 12:25
Thanks for your sharing! 咁啲親子活動要唔要額外收費?我見website話n班無雜費,但寄比我既通告有雜費喎

...

基本上所有校內親子活動JOYFUL學生已包晒  如 X'mas party, CNY party, Easter party, etc ..... 要另收費的 通常係校外活動 (是自由參加的)  但只俾大人果份 如親子旅行家長搭車費 天才表演家長入場券 (學校在出面租場) 校外運動會 等等.  我幾欣賞佢地有好幾多FUNNY的特別節日活動 (因為有不同國籍的同學仔) 如印度節在校食薄餅 新年在校內教打边爐 (當然係無火 同埋係象徵式咁扮下野)  Easter 又齊齊在課室整EGG SALAD  新年在校內有年宵市場 (很多PARTY家長都可以參與的)......  老實講 俾我想象中的多姿多彩 !!!    至於你話N班雜費 我仔呢年係無收的  但我學校網睇 下年開始要收呀~~~

引用:+本帖最後由+woodstock723+於+13-3-28+11:2

原帖由 woodstock723 於 13-03-28 發表
多謝你既資料呀!非常有用!我信我無揀錯

woodstock723  大家都希望自己小朋友開心愉快~~  發表於 13-3-28 13:01

回覆:沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手

依家讀緊果班係幾時招生

hebe2010 發表於 13-3-28 13:15
依家讀緊果班係幾時招生
荃灣果邊開左2-3年架喇.... 火炭就今年年頭開始運作

我個囡而家讀緊沙田Joyful,我地呢班係12月頭in架,14/1開學,開頭得16個小朋友,後來2月再插班左幾個..而家應該有廿幾個學生,其實so far讀左兩個幾月,整體都幾滿意,係開頭發生左啲不愉快事件,但校長都有聽我地訴求,最後都完滿解決左個問題,我囡係2011年1月B,只係喊左一個星期左右就適應左返學,每日返學放學都好開心,呢樣令我好意外,當初首批返學既學生中,佢係第二細,不過其他同學仔有啲都花左更長時間適應,但基本上到而家大部分返學都無再喊,放學個個都好開心! 囡囡返到屋企都會唱下英文歌國語歌,感覺上真係有學到野,雖然老師們的資歷係比較淺,但都應該幾有愛心,可能學期中開學既關係啦..開頭班上既老師全新,非荃灣校調過來,後尾家長質疑後,才由荃灣轉左個普通話老師來,帶住另外兩個新老師..不過學校的透明度不是太高,係初初果個星期成日有打電話報告校內情況..但之後就好少了..手冊也不常寫東西,要主動提問,老師先會回答..通常接放學先有機會問到小小情況,不過家校活動都真係唔少,同之前荃灣果邊家長分享既一樣,沙田呢邊新年都有年宵活動,復活節有整蛋沙律三文治,之前又有聯同荃灣校一齊係運動場搞運動會(不過家長去要俾錢,每人$55),之後4月都一樣有秋季旅行(家長都係要俾錢),6月有天才表演(要俾參加費$4XX),其實個囡都返得幾開心,不過今年8月都應該會轉校囉,因為唔想原校repeat N讀一樣既野,同樓主調翻轉,如果無更好既offer,會轉去沙田英藝,因為想繼續英普但又唔想原校repeat..以我所知,我地呢班家長之中,都有家長考慮繼續升K或Repeat N, 相信Joyful run落去都會唔錯的,只係未有升小紀錄,連荃灣果邊都未有,兩間分校都太新,名氣不足是一個憂慮囉!

沙田呢邊學費唔同荃灣果邊..沙田而家每個月$4,500,聽講交11個月學費,半個學期書簿雜費$1180, 一年交兩次,不過佢套校服先最貴,冬季連書包帽要$1,240, 夏季好啲,剩校服裙同運動衫就$4XX, 聽講佢地套校服係唔知邊間名童裝公司造,所以咁貴...如果大家有興趣,我囡套校服可以出讓,唔洗咁浪費

lingan  我係荃灣N班家長,校服是Kingkow 的。質料不錯。  發表於 13-4-26 11:32

引用:我個囡而家讀緊沙田Joyful,我地呢班係12月

原帖由 Jasmin映 於 13-03-28 發表
我個囡而家讀緊沙田Joyful,我地呢班係12月頭in架,14/1開學,開頭得16個小朋友,後來2月再插班左幾個..而家應 ...
Thanks for your info & sharing! 可惜我果個係仔
K黎緊會再報其他,睇下有冇其他offer! 呢度就讀一年睇下點啦

Jasmin映 發表於 13-3-28 16:03
我個囡而家讀緊沙田Joyful,我地呢班係12月頭in架,14/1開學,開頭得16個小朋友,後來2月再插班左幾個..而家應 ...
請問一下, 我們也是12月in, 但pn 在2013, 9月才開學, 你地咁好既, 可以咁早入學?
我囝囝係2011, 2月B, 而家我們返緊其他PLAYGROUP咋...........
你地可以咁早開學, 好湵慕

‹ 上一主題|下一主題