用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人知九龍塘/九龍東仲有邊間n 班未截止報名架? ...
go

有無人知九龍塘/九龍東仲有邊間n 班未截止報名架? [複製鏈接]

除左劍鳴/st.cat未開始apply, 仲有邊間n 班未截止報名架?
我好想喊, in 左四間, 兩間waiting list, 一間音信全無, 一間等緊信, 黎緊有兩三間等緊通知interview, 我怕到最後, 無一間收我囝囝, 好想試多幾間, 我日日上網搵資料搵到傻左
我囝囝係May 2010 中B, 點解好似無學校收咁....
   0    0    0    0

好似學之園未deadline...

你係咪都報左德福,
我見好多家長都收到OFFER,
你不如打去問下,
德福應該唔難入,
有個做BACKUP 個心定D.

同埋N班唔一定要讀,
TOUCHWOOD 真係無OFFER 咪比佢玩PG,
唔好比自己咁大壓力.
同埋宜家好多家長會HOLD幾個OFFER,
我幾個朋友包括好多人爭果D
等到最後都可以WAITING 入.

你入呢度再CHECK 下D幼兒園:
http://www.chsc.hk/kindergarten/

你有冇報creative ,藍田或九龍塘,如果有wait list. 你寫信去表誠意,可增加機會,

你報左邊間丫?
應該好多都收丫...如果係九龍塘+南...creative.. 5收我都5覺得出奇...又5洗咁緊張...果d超多人報...又5係特別好...我都5知點解咁多人like

多人報是因為對考k1名校好似吾錯。

富山村新開間嘉德麗, 打去問下啦

如果9月真係無人收..係咪可以報2月插班架 ?

KM, St.Catherine, LH & Victoria

you can try Zenith (KLT)

今朝撞到個媽咪,多口問之前大家都有in個間kg交咗留位未?點知佢話冇留,依家非常後悔,佢話冇想過之後in個幾間都唔收,依家煩到爆咁話

Please check PM

原帖由 leungcnine 於 11-11-23 00:09 發表
除左劍鳴/st.cat未開始apply, 仲有邊間n 班未截止報名架?
我好想喊, in 左四間, 兩間waiting list, 一間音信全無, 一間等緊信, 黎緊有兩三間等緊通知interview, 我怕到最後, 無一間收我囝囝, 好想試多幾間, 我日日上 ...

原帖由 leungcnine 於 11-11-23 00:09 發表
我好想喊, in 左四間, 兩間waiting list, 一間音信全無, 一間等緊信, 黎緊有兩三間等緊通知interview, 我怕到最後, 無一間收我囝囝, 好想試多幾間, 我日日上 ...

定D黎...
你住邊區架?
等我幫下你問仲有冇KG收?
介唔介意唔係九龍塘區?

原帖由 cclemon2009 於 11-11-23 09:42 發表
你有冇報creative ,藍田或九龍塘,如果有wait list. 你寫信去表誠意,可增加機會,

乜可以寫信去表誠意架咩...?

原帖由 bearwhat 於 11-11-23 10:02 發表
你報左邊間丫?
應該好多都收丫...如果係九龍塘+南...creative.. 5收我都5覺得出奇...又5洗咁緊張...果d超多人報...又5係特別好...我都5知點解咁多人like ...

同意~~
定D黎啦~~
你講你想要邊區~~
我幫你睇睇~~
聽朝幫你打去D KG問再UPDATE你啦不如...?

回覆 3# Lovely_Babybaby 的文章

Lovely_Babybaby, 我有報德福國際n 班, 但全程國語in, 阿囝唔識答只0係度笑, 我估衰緊

原帖由 BB_Kwok 於 11-11-23 13:23 發表
我同你都一樣, 而家都煩緊.

你都可以講你住邊區?
同埋你想要邊區?
因為我之前太緊張...
我之前香港九龍新界都問過晒咁滯架...= =
你講要乜睇下幫唔幫到你?

原帖由 Tobyjohnly 於 11-11-23 13:32 發表
富山村新開間嘉德麗, 打去問下啦

係富山村邊度?
我住係佢對面都見唔到有呢間KG...= ="?
我記得...
果度得兩間KG...
一間有N班...
一間冇N班...

回覆 4# cclemon2009 的文章

我有報Creative Kln Tong, waiting list =_=
我過兩日會寫信表示誠意, 希望有間收, 其實阿囝in 得最好係creative, 佢唔收我好意外, 因為表現真係好好, 可能真係太小位!
‹ 上一主題|下一主題