用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Learning Adventure - 沙田
go

Learning Adventure - 沙田 [複製鏈接]

各位媽媽,請問有無試過li間PG,我約左試堂,可唔可以比d意見,我BB1歲大未識行,會唔會太細 ? 另外,有無媽媽可唔可以refer我,如果我join。Thanks!
   2    0    0    0

我囡囡都返咗2堂, 我覺得識行會好啲, 一歲好似細咗少少, 如果大多幾個月可能會玩得開心啲

原帖由 gamabonbon 於 11-7-5 08:43 發表
各位媽媽,請問有無試過li間PG,我約左試堂,可唔可以比d意見,我BB1歲大未識行,會唔會太細 ? 另外,有無媽媽可唔可以refer我,如果我join。Thanks!

個個小朋友情況都唔同, 好難去俾意見你. 我只可以share我嘅情況你知....
我仔仔而家13個月, 行得ok, 都返左2堂. 最初我都有諗過佢會唔會太細, 不過由於我自己完全唔了解play group係d咩, 究竟好唔好, 所以試堂之後見佢無喊, 我就決定join多1個月睇下點. d朋友都覺得佢太早返play group, 不過我嘅心態只係俾佢try下, 同玩下, (暫時)唔expect佢會學到咩.
因為話晒都只係1歲人仔, 唔通真係會完全明咩, 頭幾個月我只係for佢習慣下同其他小朋友一齊上下堂.
如果你想人refer就pm我la, 因為我pc有問題, send唔到pm, 覆你pm就可以. ^^

回復 1# yungmaggie0410 的帖子

多謝你的意見!咁以lee個價錢,你認為值得嗎 ? 同埋Miss教成點 ? 每班多唔多小朋友,會唔會照顧唔到?

原價我覺得係唔平, 不過discount之後就ok(有人refer頭1個月8折), discount左之後就同出面其他差唔多price, 如果一次過join3個月就可以有85折, 所以如果之後我再join, 就會join3個月, 因為真係差好遠.
我無比較過其他play group, 唔知叫唔叫好, 但我覺得可以接受law, 起碼我個仔幾like個miss, 仲會主動行埋佢度, 又會同佢玩, 至於多唔多小朋友, 上2次都有成10-12個, 我覺得係太多ka, 不過有d係試堂嘅, 呢點我今個星期都會再留意下, 如果佢都係咁多, 我就會出聲問下, 因為如果次次都係咁, 我就未必會再join.
每個小朋友都有1位家長陪, 自己照顧返自己嗰個, 又無話照顧唔到嘅, 但太多小朋友我就覺得有d亂同太嘈law! 小朋友係應該嘈嘅, 所以我唔prefer一班有太多小朋友.

我都剛剛join咗呀.. 我囡18個月, 我join咗3個月呀

我都有試個堂, 都覺得OK, 和真係join咗3個月平好多,
和地方都算幾大, 我曾找過一些playgroup都要起碼$220.00一堂..

至於多人, 我想你係上平日定係假日呀??

因為上次試堂我都係星期六, 我都覺得比較多人, 所以我選擇咗星期五上堂呀..

請問有無媽媽可唔可以refer我呀, 我book左下星期試堂呀, thx !

原帖由 henrykwok 於 11-7-5 23:49 發表
我都剛剛join咗呀.. 我囡18個月, 我join咗3個月呀

我都有試個堂, 都覺得OK, 和真係join咗3個月平好多,
和地方都算幾大, 我曾找過一些playgroup都要起碼$220.00一堂..

至於多人, 我想你係上平日定係假日呀??

因為 ...

我係join sat afternoon, 因為我要返工, 所以無得揀!!

Learning Adventure - 沙田

Hi MaMa(s)

I'll join their trial lesson this SAT. Can you send me the referral info, thanks so much ;)

回復 8# yungmaggie0410 的帖子

yungmaggie0410 ,

我join左 sat 下午 2:15, 是否同你一班呀?!

Hi yungmaggie0410

我join1245果班, 所以唔同你一個時間呀, 請問你有無referral info可以給我? 謝謝 ;)

回復 10# 黑草羊dy 的帖子

我哋係返15:45ka!! 你嗰個返成點呀? 覺得ok ma?

回復 11# vince919 的帖子

我囡囡都係join 呢一班呢

我都覺得人多咗啲, 10個都ok, 但12個就覺得亂 ... 不過地點方便, 又有星期六, 仲要net 教, 好似冇咩choice ... 自己英文又唔得, 又想囡囡有機會聽多啲, 所以會上住先

Hi Hobby

你都係1245呢班?? 你囡囡係咪讀開架?? ok嗎? 有咩意見呀? 因為我個sat係試堂, 所以都想了解多少少資料. 另外, 請問你會唔會有referral既資料俾我, 因為有refer會平dd呀,. 麻煩晒你.

Learning Adventures

PM my profile for you to get the referral discount la.. you check check la

原帖由 bubumum 於 11-7-7 00:02 發表
PM my profile for you to get the referral discount la.. you check check la

Hi Bubumum

i got it. Thanks so much ;)

有冇人JOIN halloween party? 我15/16唔知JOIN唔JOIN好

我join左, 因為起碼d miss係熟人, 阿仔會投入d去玩

我報左了,好期待!!
‹ 上一主題|下一主題