用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人試過一日走四場?
go

請問有冇人試過一日走四場? [複製鏈接]

0    0    0    0

明天更好! 發表於 16-11-3 23:54
有撞。

點撞?

引用:Quote:明天更好!+發表於+16-9-23+22:03+十

明天更好! 發表於 16-9-23 22:03
十月有兩個星六,可能要一日去四個面試,交通上點安排?包的士?
其實真似一個迷,你聲稱幫女兒報咗最少21間直資私小,卻沒有一間撞時間,請分享如何做到?
存感恩的心

回覆 明天更好! 的帖子

要衡量小朋友嘅能力,好易弄巧反轉。

引用:Quote:原帖由+JoyceNgYY+於+16-09-25+發表s

原帖由 lovebb2 於 16-09-26 發表
樓主最終目的, 可能是 (村校女孩考上神校女拔) 或 (村校女孩輕取10間直私offer, sfx vs ckx vs ktx vs apx  ...
等睇出result再開post~期待.

其實樓主既作風, 真係一D都唔似讀村校的...我真係無見過讀村校的會咁進取, 咁野火...可能我孤陋寡聞. 我真係忍唔住都要落POST...祝你小孩好運!

Felix223  agree!!  發表於 16-9-26 13:10

回覆 lovebb2 的帖子

引用:Quote:原帖由+gloomy1115+於+16-09-24+發表

原帖由 JoyceNgYY 於 16-09-25 發表
sorry,樓主本身已有音小offer,如果音小呢啲唔算backup, 要神校嗰啲先算既話,咁符合呢個criteria 的,都 ...
樓主最終目的, 可能是 (村校女孩考上神校女拔) 或 (村校女孩輕取10間直私offer, sfx vs ckx vs ktx vs apx vs logos vs 港x....., 再問 邊間好?)

ㄧ個字, 勁!

Chirley    發表於 16-9-26 11:42

引用:Quote:原帖由+明天更好!+於+16-09-23+發表

原帖由 gloomy1115 於 16-09-24 發表
樓主,首先你唔洗理其他人冷嘲熱諷,我相信你唔係集郵,係因為無back up, 而今年競爭太大先報多幾間,好多 ...
sorry,樓主本身已有音小offer,如果音小呢啲唔算backup, 要神校嗰啲先算既話,咁符合呢個criteria 的,都應該唔需要1日走4場咯。。。

引用:依照樓主一貫立場,佢根本唔會聽人勸,只會

原帖由 Minnie11 於 16-09-25 發表
依照樓主一貫立場,佢根本唔會聽人勸,只會懷疑我地心存不軌,叫佢唔好見咁多係唔想佢個女同我哋爭,大家慳 ...
haha!!

依照樓主一貫立場,佢根本唔會聽人勸,只會懷疑我地心存不軌,叫佢唔好見咁多係唔想佢個女同我哋爭,大家慳番啖氣啦

回覆:請問有冇人試過一日走四場?

唔好咁辛苦小朋友好嗎?真係有需要見咁多間咩

我今朝一場9AM,另一場11AM
食完LUNCH,返家訓陣,5PM最後一場

小朋友 OK

引用:十月有兩個星六,可能要一日去四個面試,交

原帖由 明天更好! 於 16-09-23 發表
十月有兩個星六,可能要一日去四個面試,交通上點安排?包的士?
樓主,首先你唔洗理其他人冷嘲熱諷,我相信你唔係集郵,係因為無back up, 而今年競爭太大先報多幾間,好多人都係咁。

個人建議,四場入面揀兩場必去先(criteria用心儀程度,面試時間車程鬆緊,機會率等)然後當日睇小朋友狀態,如果佢ok,先去埋第三場,否則就兩場算數,我估3場應該係max,小朋友覺得幾好玩都會攰,搞到佢怕左面試就得不償失。

交通我諗唔洗特別安排因為你面完試走通常都有人搭的士黎面試你就可以上吉車。

加油樓主!

明天更好! 發表於 16-9-23 22:03

我今日陪囡一日兩場我唔洗用腦都攰,何況小朋友,你估真係去玩咩......

引用:Quote:ahpooh712+發表於+16-9-24+15:00+你

原帖由 SingMom 於 16-09-24 發表
其實樓主係咪唔知點棟學校,係名校都報名,攪成咁!
可能集郵係興趣呢!

舊年一朝兩間,兩間開始時間相隔個半鐘。好彩第一間準時放人,而且即截到下一round嚟面試家庭嘅的士,趕到去第二場。
或者第一場考太勁學術,第二場佢見得好開心。
結果第一場行人止步,第二場進入第二輪

引用:Quote:原帖由+明天更好!+於+16-09-23+發表

原帖由 ahpooh712 於 16-09-24 發表
你自己有無一日去見四份工?都要睇下小朋友狀態
我曾經試過一日見兩份工,上午面見+1小時筆試,中午食飯後,再見另一份,又係要做一小時筆試+面見,見完身分疲累...

樓主好進取,如果要,當然的士出入,我有車,就會叫老公standby車出車入,但我不想咁樣走4場。

ahpooh712 發表於 16-9-24 15:00
你自己有無一日去見四份工?都要睇下小朋友狀態

Ha Ha...
‹ 上一主題|下一主題