用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛聽完學校簡布會, 真係愈來愈鍾意間學校! ...
go

剛聽完學校簡布會, 真係愈來愈鍾意間學校! [複製鏈接]

好欣賞學校既德育, 聽完修女校長講解! 真係恨不得快d9月

2    0    0    0

回覆:legoisland2005 的帖子

Thanks your opinion! Very useful and good ref to me after 2yrs while applying secondary sch for my gal!

I am OLK graduates... it is really a good sch... and not many Kindergartens have such a big campus nowadays. Many of my old classmates put their kids back to OLK ga. However, mine is a boy, so.......!!

Also OLPS is a good school, I have still keep contact with the teachers, they are still working in OLPS.. so, you know they are really experienced.

But for OLC (secondary), I can tell the time I studied was still an excellent one/ high level, people will put Good Hope and OLC to compare (I mean in those days), But now GH is keep going UP and OLC is declining (it is true).

What my suggestion is OLPS is high standard with English and you can try to compete on Secondary school in P5 to P6 outside first (other Catholic sch), If not, OLC can still be a back up plan.  Although it is not excellent, it still a good school when compare with many other seciondary school outside.

回覆:suki.ywk 的帖子

其實大部分天主教幼稚園都係禁。我仔仔讀緊天主教教區轄下幼稚園,都有寫呢啲守則。放學亦盡量避免穿校服周圍留連。我地學校派書包,用具等等都已經貼好名,完全冇機會整自己啲卡通名貼。生日會亦唔建議家長預備小禮物,尤其糖。因我仔仔係間私校讀PN, 初時轉到呢間學校K1, 都有啲唔慣。

引用:+本帖最後由+venusbbbbb+於+15-9-2+00:41+

原帖由 venusbbbbb 於 15-09-02 發表

最衰唔係收晒啦因為我朋友個女女讀聖母小學讀得好開心無壓 ...
其實係好多家長冇比小朋友上聖小,因為聖小係私校要交學費,未必人人願意負擔,大部份小朋友去津校讀咋

引用:唔學生外表儀容要簡樸,+學校唔希望學生頭飾

原帖由 suki.ywk 於 15-09-02 發表
唔學生外表儀容要簡樸, 學校唔希望學生頭飾太過多姿多彩, 簡單黑色橡皮圈扎起便可! 學校唔希望學生之間有比 ...
美錯~聖母就是這樣的純樸我大女就是在聖母讀,今年K2了,真的很開心

回覆:trancypants 的帖子

Which part u feel funny? Anyway, u a damn right, different parents look for different thing, so

suki.ywk 發表於 15-9-2 00:41
唔學生外表儀容要簡樸, 學校唔希望學生頭飾太過多姿多彩, 簡單黑色橡皮圈扎起便可! 學校唔希望學生之間有比 ...
This is really funny, because if I hear this, I would not think about applying.  I guess different parents look for very different things from school.

回覆:rsx 的帖子

对呀!推廣一定是好好的

回覆 venusbbbbb 的帖子

我都覺得好好

回覆 suki.ywk 的帖子

回覆:freeiris 的帖子

唔學生外表儀容要簡樸, 學校唔希望學生頭飾太過多姿多彩, 簡單黑色橡皮圈扎起便可! 學校唔希望學生之間有比較, 所以生日會一侓不用勞煩家長預備任何野, 學校會預備!
亦嚴禁學生放學係學校流連(我囡N班時一放學就比書包我係學校都玩番15-20分鐘滑梯, 車仔咁), 因為要從小教育小朋友放學要立即回家既觀念, 所以如果小朋友想玩就要早d起身返學校玩!

其實以上看上去看似普通, 但我又覺得lee d細微細眼既野其實幾重要!

上到小學:我有時見到佢都多功課架又有測驗嗰啲不過佢女都讀得好輕鬆

最衰唔係收晒啦因為我朋友個女女讀聖母小學讀得好開心無壓力

佢講咗啲咩令到你咁欣賞?

引用:期望越大失望越大,簡介會通常講到好理想的

原帖由 rsx 於 15-08-29 發表
期望越大失望越大,簡介會通常講到好理想的!自己打個折好d。
同意..不過教會學校我會比較放心..

回覆:Cheesepop 的帖子

期望越大失望越大,簡介會通常講到好理想的!自己打個折好d。

回覆:剛聽完學校簡布會, 真係愈來愈鍾意間學校!

但見之前有人分享小學收番不多自己幼稚園生?

回覆:cuhkrain 的帖子

小, 中學係女校! 幼稚園係男女

回覆:C.Humphrey 的帖子

有小,中學! 不過小學都面試架!

‹ 上一主題|下一主題