用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新校樂沛兒
go

新校樂沛兒 [複製鏈接]

仔仔有樂沛兒15-16pn offer,簡介會同開放日都去過,感覺都唔錯,但始終新校所以掙扎中,請問有無其它媽媽或者用家分享吓,謝謝!!

3    0    0    0

回覆:新校樂沛兒

下星期六15號係咪有PN家長日?我未收到通告啊!有人收到嗎?

回覆:新校樂沛兒

Anyone want 冬季/夏季校服?男仔。出讓

Thx for sharing.

回覆:Bearay 的帖子

其實份券係形式化咗,小朋友不是坐定咗做,係一週內不時分組玩和做工作紙(後來才釘埋成一份券),否則我想信PN 小朋友的專注力一定唔會做成份。
我仔上學期在一間幼稚園讀,成日坐唔定週圍走,去到樂沛兒又好似變哂咁,上堂坐定咗好多,相信老師懂得孩子和配合他們節奏教法十分有效。之前我好擔心專注力問題。

學校老師都好用心,不過每半年一次評估週仲要做卷用分數做成績表,我覺得評估方式唔夠全面,分數定成績。咁細個就有壓力。

回覆:HoFaYee 的帖子

睇下小朋友屋企有冇講,好小朋友係識聽或本身適應ok, 我覺得冇乜所謂。如果小朋友少接觸英普,本地班佢會適應好啲培養自信好的,課程一樣的,一樣接觸到英文活動。K1 可再轉英普。

回覆:HoFaYee 的帖子

英普係雙語班主任,小朋友自然多講英文和普通話。小兒本地班,不過每天有英文普通話堂,佢返屋企都講好多關於letterland的和唱普通話歌!
昨天畢業禮,我有同英文和普通話net傾計,他們真好用心,仲同我講好多仔平日上課的情況,知道佢哋係有跟小朋友進度而調節,係課堂安排和引導小朋友興趣真係好有心機。兩位英文net(男的)真係對小朋友好細心!
真係好推介這幼園,上下都對小朋友好好就算我一早表明K1會轉,自己好感動。

我都無交雜費住, 因為無得按比例俾少D, 又無得退, 而且真係比較貴(唔係好明N班都要咁多教具?)

我個仔出年讀pn, 都打算報呢間,想問下大家點睇英普同local 呢?

回覆 wingcrown 的帖子

好, 先謝過~

樓華 發表於 15-5-13 22:03
建議你打去學校問清楚,因學校打黎催交書簿雜費時,我地都話12月插班唔駛咁早比丫麻,佢話d書係集體落order ...
謝謝你提醒, 今朝我老公走左去問了~

Jjchow2015 發表於 15-5-13 15:38
雜費可以另計?我11月中番學,但佢地話要full paid!!
謝謝你提我, 我老公今朝走左去問, 老師話書簿係要比 full amount, 校服未到冬天就遲d先, 但另外的雜費佢要再了解下先回覆到比我, 暫時都仲係比左留位費姐~ 都ok既, 我唔介意比full amount, 只要佢有合理解釋就可以了~

另外, 我老公問佢開幾多班, 我地上次問都仲係am得兩班, 但宜家佢已經話最近多左人報名, 要開3班了, 2班international 1班local, 只希望佢唔好收太多人, 可以做好d quality啦 ....

引用:Quote:樓華+發表於+15-5-12+15:01+我都覺得

原帖由 maglam0610 於 15-05-13 發表
咁如果比我有威廉offer, 我都會揀威廉, 始終有好口碑之餘仲要有學卷嘛, 讀4年慳唔少, 恭喜你啊!

我interv ...
冇4年,pn 冇學券,順利升最多都係3年。

學校背景同net 係我最想讀樂沛兒既原因,因為新校肯收細女所以我報,亦因為新校我信心不足所以我決定放棄。今日的我打倒昨日的我。

引用:Quote:wingcrown+發表於+15-5-13+00:17+你

我未比, 但因為我仔係細B 12月先插班,佢話個雜費會另計, 校服亦因冬天才入學, 所以佢話遲D先, 暫時只需付 ...
建議你打去學校問清楚,因學校打黎催交書簿雜費時,我地都話12月插班唔駛咁早比丫麻,佢話d書係集體落order訂,校服就可以遲d,冇講過可另計。因我當時半放棄狀態,而通告寫明書簿、校服係冇得退錢或轉讓,如最終放棄,只可以開學後比返d書及校服家長,所以我地冇交。

引用:Quote:wingcrown+發表於+15-5-13+00:17+你

我未比, 但因為我仔係細B 12月先插班,佢話個雜費會另計, 校服亦因冬天才入學, 所以佢話遲D先, 暫時只需付 ...
好,如果需要話我知,夏天校服要ma?我還未取,如果你要,可以話我知size,我八折比你

回覆:maglam0610 的帖子

雜費可以另計?我11月中番學,但佢地話要full paid!!

樓華 發表於 15-5-12 15:01
我都覺得樂沛兒其實想搞好個校譽,校長,老師都落力.而我特別欣賞普通話的李老師,佢一開聲已經好好聽
...

咁如果比我有威廉offer, 我都會揀威廉, 始終有好口碑之餘仲要有學卷嘛, 讀4年慳唔少, 恭喜你啊!

我interview果日都見到有個細細粒的男外籍老師, 對於有仔仔的家長來說, 我都好希望有男性老師在生活中, 所以一見到有男老師我心裡都加了分呢!

同埋趙曾學韞做校監, 我暗地裡希望樂沛兒可以做到好似樂基咁成功就好

wingcrown 發表於 15-5-13 00:17
你比左書簿費,校服費未?我4/5比左,但我仔今日有其他學校offer,我想轉讓

...

我未比, 但因為我仔係細B 12月先插班,佢話個雜費會另計, 校服亦因冬天才入學, 所以佢話遲D先, 暫時只需付留位費~
多謝你的offer先, 因雜費清單未有, 仲有unknown, 所以唔考慮住~ 唔好意思~~

引用:我都收到am+offer喇,+我仔in左咁多間,+唯獨

原帖由 maglam0610 於 15-05-11 發表
我都收到am offer喇, 我仔in左咁多間, 唯獨lee間in得最好最開心, 我老公形容阿仔係超水準, 同埋interview時 ...
你比左書簿費,校服費未?我4/5比左,但我仔今日有其他學校offer,我想轉讓

‹ 上一主題|下一主題