用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人已in完民生?
go

有沒有人已in完民生? [複製鏈接]

什麼情況?可否分享一下,謝謝
   13    0    0    0

回覆:Lulupan 的帖子

多謝你的回復。

引用:如多個一位家長,是否只可在校外等? +

原帖由 rc88 於 14-11-15 發表
如多個一位家長,是否只可在校外等?
Yes , 上星期情況都係只俾1個家長入學校。另一個可以喺出口外面等

回覆:chok0925 的帖子

如多個一位家長,是否只可在校外等?

回覆 chok0925 的帖子

Thanks!

引用:回覆+chok0925+的帖子 係唔係一個家長入?

原帖由 juju207 於 14-11-14 發表

係唔係一個家長入?Thank you!
只可一個入學校

係唔係一個家長入?Thank you!

Lulupan 發表於 14-11-11 13:44
我仔都有分享,仲同人一齊砌高d積木,但我眼見老師一眼都無望,只係對住份表。而且我張枱四個小朋友有兩個 ...
我張枱得3 pair人,我最早坐低,最後果對母子黎到坐低時,唔夠5分鐘,我已被老師叫我過隔離房等,,基本上好難同其他小朋友交流,而佢之前全程無行過黎,雖然你話可以係遠處睇,但我係背住門口座,佢應該睇唔到我地名,同我對面小朋友個名!

所以我都覺得part 1唔會計分,只係等你地無咁悶可以玩下,分散下小朋友注意力!

回覆:有沒有人已in完民生

想請教下係米1-10都要講英文?

回覆:有沒有人已in完民生?

我仔都有分享,仲同人一齊砌高d積木,但我眼見老師一眼都無望,只係對住份表。而且我張枱四個小朋友有兩個去左洗手間,返黎都part 2, 好似唔似會count ....

回覆:helenmelody 的帖子

我囝囝都有同旁邊個小朋友一齊玩

回覆 hedhed 的帖子

有D係一班小朋友一齊玩玩具的

引用:其實第一part幾緊要,老師會睇小朋友識唔識

原帖由 waimanXwaiman 於 14-11-11 發表
其實第一part幾緊要,老師會睇小朋友識唔識sharing....會唔會同人爭玩具,我見老師真係有mark低的

...
小女己in,第一part自己坐係度同家長睇故事書,share什麼?

回覆:有沒有人已in完民生

其實第一part幾緊要,老師會睇小朋友識唔識sharing....會唔會同人爭玩具,我見老師真係有mark低的

我個仔N 班雖然讀緊英粵, 又有net teacher, 但去到陌生既學校又要in 外國人老師, 即刻怕羞, 問佢叫乜名同幾歲, 要我提先答, (已經衰左) 之後問顏色/英文字/數字都有答過半中, 冇問家長........ 但..... 都係個句, 收先算啦..... 咁多人in.......當帶個仔去參觀學校.....

回覆 Lulupan 的帖子

咁佢都有問我, 因為我係粵語老師, 我仔答數字講英文
所以佢問我平時用咩語言, 所以應該唔係特別IN家長

引用:回覆+pistos2001+的帖子 冇IN家長.

原帖由 mv_lee 於 14-11-10 發表
回覆 pistos2001 的帖子

冇IN家長.
老師有問我平時屋企同小朋友用乜野語言溝通。我諗無特別in家長,但可能會簡單問下家長小朋友屋企表現係點。

回覆:kukudeechu 的帖子

應該唔係咁分,因為個外籍女老師in我個女,都係話12月6號用郵寄方法(by mail)通知結果。

回覆 mgtoalice 的帖子

我囡都係瞓覺緊,去到叫醒囡in,跟住見到鬼仔in,宣頭不肯坐低,好彩後來都肯做到D

回覆 pistos2001 的帖子

冇IN家長.
‹ 上一主題|下一主題