用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到面試信--救世軍慶恩幼兒園
go

收到面試信--救世軍慶恩幼兒園 [複製鏈接]

請問大家有冇收到面試信??
我女6個月大時幫佢入表,果時話排千幾,多數無機會有得in,點知星期六收到信有得in。好開心呀!
因為我女是細B,雖然機會不大,但都希望試一試,唔知有冇媽媽知道點in?有乜要注意??
   5    0    0    1

有無人已收到result??

回覆:收到面試信--救世軍慶恩幼兒園

2012 年細 b, 出年 2 月 interview!

引用:Quote:原帖由+minidonut0131+於+13-10-10+

原帖由 mobb2012 於 13-10-22 發表
咁奇怪,我之前交form時問,又話n同k係分開,k要再報過。
開放日時老師話會問下讀緊n班嘅小朋友是否繼續讀,開番足夠班,冇講要再面試。

Thx 兩位的回复!

引用:Quote:minidonut0131+發表於+13-11-8+19:45

原帖由 lauywa 於 13-11-11 發表
我以為係讀"上、下班"先抽簽,原來所有pass面試的,都要抽簽睇下最后收邊一個呀? ...
可能我當日面試太專注住阿囝,聽錯咗。

引用:回復+Potato001+的帖子 Open+Day果日,太

原帖由 lauywa 於 13-11-11 發表
回復 Potato001 的帖子

Open Day果日,太多人,我地只逗留了一陣係大堂玩,原來校長有講咁多野嫁? ...
我開放日一開門就入去,所有人入課室聽校長介紹學校,之後去外面和其他課室參觀。

minidonut0131 發表於 13-11-8 19:45
呢間當係大抽獎,我見到當日职員手上人名表,至少有180人in。校長都好坦白講,如果通過interview既人多過可 ...

我以為係讀"上、下班"先抽簽,原來所有pass面試的,都要抽簽睇下最后收邊一個呀?

回復 Potato001 的帖子

Open Day果日,太多人,我地只逗留了一陣係大堂玩,原來校長有講咁多野嫁?

lauywa 發表於 13-11-8 18:39
上網有人講全日的先用蒙特教學,即明德係,慶恩唔係。
慶恩雖然半日,但它的校辋資料好齊全,又夠update! ...
全日的先用蒙特教學明德係, 慶恩唔係 <- 係慶恩OPEN DAY時校長講嘅.

校長仲有講N班主要做寫前訓練, 學習自理等, 會有D訓練在學校做, 之後回家再做, 主要是手部小肌肉訓練. 又有講有幾多本書, 冇記錯K1已經有英文書, 又會有中文書, 宗教書等, OPEN DAY都有SHOW出來.

回覆:lauywa 的帖子

呢間當係大抽獎,我見到當日职員手上人名表,至少有180人in。校長都好坦白講,如果通過interview既人多過可提供既学位,会抽籖定奪。

上網有人講全日的先用蒙特教學,即明德係,慶恩唔係。
慶恩雖然半日,但它的校辋資料好齊全,又夠update!它更有興趣班比K1-K3報名。
我囝囝係大仔,11月2日去in了,但咁多人in,真係唔知收唔收!?
明德,我2012年5月尾報名,有去10月的open day呀!

引用:Quote:原帖由+josc626+於+13-10-10+發表我9

原帖由 minidonut0131 於 13-10-10 發表
係可直上k1架,今個礼拜讀緊慶恩PN既已可交定出年k1既留位費喇!
咁奇怪,我之前交form時問,又話n同k係分開,k要再報過。

回覆:funfun777 的帖子

佢有8個課室,如果每人10分鐘,一日in六小時,可以見到288人。如果分group ,當一組六個,見20分鐘,可以見到864人。如果用埋中間的空地,小組面試一日見到一千人都唔出奇。不過,學位只有約一百個,會唔會見咁多人呢?

其實呢間學校,係咪交得表就有得in嫁啦?
有冇其他人唔係11月2日interview嫁??難以相象怎能一日in晒咁多人呢??

請問媽媽救世軍有什麼好處? 升小成績如何?

回覆:Potato001 的帖子

通常去開放日會問咩問題

我都收到信了, 我囡係大b, 今年8月寄form, 2/11 interview, open day係聽日(12/10), 希望阿囡到時淡淡定啦~

引用:我睇番原來佢有寄收據比我。果個number算唔

原帖由 Cajes 於 13-10-10 發表
我睇番原來佢有寄收據比我。果個number算唔算?
我張收據個號碼係13xx, 我九月交表前打電話問過仲收唔收n班申請至寄。我收咗三次信,第一封係收據,第二封係面試通知,第三封係開放日。不過開放日撞咗第二間幼兒園面試日,bb 要瞓覺所以只有我去,實地視察下環境,問下野睇下老師有冇愛心,專唔專業。

‹ 上一主題|下一主題