用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 愉快唔谷小學 - 直資/私立 [離題/問題回覆] ...
go

愉快唔谷小學 - 直資/私立 [離題/問題回覆] [複製鏈接]

Charlotte_mom 發表於 13-8-18 02:19
我仔女讀港同。真係無勸退,除非真係長期中英數都吾得勉強俾你上都無幸福果種(我女果年有一個,一早傾晒計 ...

小弟絕對贊同「長期中英數都吾得勉强俾你上都無幸福」呢個唸法。
不過呢個唔係問題重点,重点係出爾反爾,講一套做一套。

一開始就話「一個不能少」,承諾百份百升中;後來先發現原來唔係呢回事,要中、英、數及操行合格,「一年有十幾人升唔倒」咁話。

我諗呢個先至係果個家長咁不滿,搞到咁大件事嘅原因。

2    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

各位,

請大家按返主題作出討論, 超版稍後會對這帖作出處理, 敬請注意!

謝謝!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆:愉快唔谷小學 - 直資/私立

我感應到超版好快會出手關帖。善哉善哉!

醒目開學勳章

joanthony 發表於 13-8-18 20:17
最得人憎既係佢自己講又得, 但上次我講coliss yu事件就話係個別事件, 佢以為自己邊位有佢講無人講,  ...

咪係囉, 淨係得佢講, 總之佢學校發生嘅事就係個別事件, 人地學校d個別事件, 佢就長年累月一大段一大段quote返出黎, quote完仲要扮傻.  唉. 係喇係喇,  學魚王講, 優才醒優才勁, 優才無得頂.  我自己都有朋友子女喺優才讀, 人地真係無佢咁.  唔通唔同學校, 一定係敵唔可以係友嘅.  

月如 發表於 13-8-18 18:22
我唔出聲都睇左好耐,中天英經常捧高自己仔學校優才,四周圍踐踏人地學校,先後攻擊港同、福小、真道等,  ...

你講得好好,D人經常 抬高自己學校, 踩低别的學校,  學校有d咁嘅父母, 身教好重要呀!

stseng 發表於 13-8-19 09:36
回復 中天英 的帖子

"你地咁挖空心思咁攻撃優才,攻擊我,攻擎我嘅仔女"???  - 唔通有「被害妄想」???:unk ...

好嚴重的妄想症 !

引用:鐵一般事實擺響面前,小弟唔想多講喇;最後

原帖由 中天英 於 13-08-19 發表
鐵一般事實擺響面前,小弟唔想多講喇;最後一句:
「 前事不忘,後事之師」
...
如果你講港同勸退學生的同時,可否都同時講埋優才勸退學生的討論,咁樣先係事實的全部!

kc_01k  同意. 不過中英街唔會理人, 你有你講, 佢有佢講.  發表於 13-8-19 13:33

鐵一般事實擺響面前,小弟唔想多講喇;最後一句:
「 前事不忘,後事之師」

中天英 發表於 13-8-19 03:00
當事人又話要向超級版主投訴,之後又話退出唔講,咁係代表d咪呢?

版主唔出聲你就唔好去到咁盡啦每間直資學校都有長短,你要踩幾多間?大家都係友校,拎少少量度出黎,彼此友善共存
林月如

stseng 發表於 13-8-19 09:36
回復 中天英 的帖子

"你地咁挖空心思咁攻撃優才,攻擊我,攻擎我嘅仔女"???  - 唔通有「被害妄想」???:unk ...

佢想轉移視線遮醜,拖左學校同仔女出黎擋一人做事一人當,冇人會話你仔女,細路仔,唔關佢地事。
林月如

中天英,你到宜家仲唔明,冇人攻擊你仔女同優才,人人都話你知,問題在於你身上,你態度有問題,太氣焰,周圍踩人地學校,唔識尊重人,你唔好混淆視線話有人攻擊你仔女攻擊優才,所有問題出自你一個人身上 你仲要話人潑婦,你要好好認真檢討一下你個人修養,做人最好謙虛,囂張又串咀會變成過街老鼠畀人唾罵,你自己有問題唔好影響埋學校,學校未必想家長用學校名義周圍樹敵,亦丟左學校既架

學校都想自己學校既家長行出黎都有學識有修養,唔係招搖串咀開口埋口叫人潑婦
林月如

回復 中天英 的帖子

"你地咁挖空心思咁攻撃優才,攻擊我,攻擎我嘅仔女"???  - 唔通有「被害妄想」???

早 d 瞓啦!何必為呢d事咁上心?!
我個人冇攻擊優才, 唔認識唔敢講。我唔夠其他人記性好, 過目即忘, 舊聞冇興趣知, 新聞亦唔關我事

睇見你地d潑婦駡街,惡意人身攻擊,起初好嬲,後來就覺得好笑。

當事人又話要向超級版主投訴,之後又話退出唔講,咁係代表d咪呢?

「 若要人不知,除非已莫為」

小弟唔係故意翻舊賬,專登搵d嘢離講;
呢件事係有人攞番出離講,但係冇將全部事實講出離,意圖美化呢件事件;我見倒所講嘅同事實不符,挻身而出,澄清一下啫,有乜唔啱呢?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
多年前(多謝有心人前排搵返份報紙出黎都2008了)港同升中真係要達標,有學障生升吾上,開晒記招話歧視,升到了,結果咪好快走左(家長傳言),英文吾練上英中其實真係搵黎攪。不過應該多謝佢,而家直升中學無難度。

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

愉快唔谷小學 - 直資/私立 [2]

各位圍攻我嘅朋友,
請問小弟有講錯d咩?我所講嘅邊d唔係事實?

我唸我只係講左一d你地唔太鍾意聽嘅事實啫,係咪?

你地咁挖空心思咁攻撃優才,攻擊我,攻擎我嘅仔女,唔通可以改變呢件事嘅始末嗎?

唔知插難唔難呢?考啲乜呢?究竟有無插班位呢?係唔係保証一條龍直升中學㗎?

‹ 上一主題|下一主題