用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 (PART 2) ...
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 (PART 2) [複製鏈接]

由於反應熱烈,加開 PART 2 ~
歡迎各位齊齊來傾吓啦 ~~~~
   1    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-3-16 11:40 發表
< 請轉貼 >

請各位媽咪留意在天水圍、元朗、上水一帶已有人回收日本奶粉吉罐,各個20元。如果有埋內裡果張說明書就25元。仲有幾多收幾多。

你話收來做什麼 ?????

所以請大家掉奶粉罐之前記住整穿個底或者用罐頭刀弄 ...

今日一早女女同我講我地要求天父救救日本人
好彩依家佢巳大個,唔再需要日本奶粉

< 請轉貼 >

請各位媽咪留意在天水圍、元朗、上水一帶已有人回收日本奶粉吉罐,各個20元。如果有埋內裡果張說明書就25元。仲有幾多收幾多。

你話收來做什麼 ?????

所以請大家掉奶粉罐之前記住整穿個底或者用罐頭刀弄開佢 !

最好吩咐工人留返俾你,讓你自己動手做就最安心。

醒目開學勳章

原帖由 pipip929 於 11-3-9 12:28 發表
halo, 各位. 吾知仲記吾記得我呢.
前排, 攪幼稚園 + 等生仔..攪左一排
結果, 兩樣都仲係得個吉.~
唉.. 都幾灰.. 而家得樓下附近幼稚園收左.
報左spcn & spn. 希望有著落啦.

攪完幼稚園, 我就去學kelly攪人工... >_ ...

預祝成功,加油

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-3-7 17:22 發表

相信你囡囡已開始第二種顏色的虫虫書吧 ~

乜有唔同色的虫虫書,啲問題是否一樣?
我只係近一星期做密左,所以仍是紅虫虫

halo, 各位. 吾知仲記吾記得我呢.
前排, 攪幼稚園 + 等生仔..攪左一排
結果, 兩樣都仲係得個吉.~
唉.. 都幾灰.. 而家得樓下附近幼稚園收左.
報左spcn & spn. 希望有著落啦.

攪完幼稚園, 我就去學kelly攪人工... >_<"

btw, 我係想入黎多謝呢到既mami 一直既分享& 解答... 未報前一直都好多問題. 多謝大家咁耐心解答...而家交左表了, 一切就隨遇而安吧.  多謝~

原帖由 jl118 於 11-3-7 13:35 發表

有時我也想做得太密是否唔跟學校 schedule
但老師同女女講看完就可還(我亦再confirm過老師......)
加上上星期頭我較空閒,連做了兩天,then Daddy見我們做得幾開心,就每日也搶住同阿女做 ...

相信你囡囡已開始第二種顏色的虫虫書吧 ~

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-3-7 10:56 發表

每日 ????!!!!!! mouth:" />

有時我也想做得太密是否唔跟學校 schedule
但老師同女女講看完就可還(我亦再confirm過老師......)
加上上星期頭我較空閒,連做了兩天,then Daddy見我們做得幾開心,就每日也搶住同阿女做

醒目開學勳章

原帖由 hellomickey 於 11-3-5 17:20 發表

你要好好享受蟲蟲project,因為它的好處是畢生受用的,我覺得它是SPN的强項
最上乘的武功,就是最簡單的招式。

多謝師姐提點
從前真係只識講故事......
因為那兩條問題,豐富了我們的講故事活動

原帖由 jl118 於 11-3-5 01:04 發表
估唔到蟲蟲project令我有意外收獲,女女很喜歡做,這一星期每日也做,所以每日也有圖書攞返屋企,帶回來的書也很適合她看,我就唔需要每日諗講乜故事 仲train到女女發表個人感想,不過佢啲感想又幾特別,好似一本講豬的書 ...

每日 ????!!!!!!

原帖由 hellomickey 於 11-3-5 17:20 發表

你要好好享受蟲蟲project,因為它的好處是畢生受用的,我覺得它是SPN的强項
最上乘的武功,就是最簡單的招式

睇怕自己仲係做緊"紥馬"基本功

醒目開學勳章

原帖由 jl118 於 2011/3/5 01:04 發表
估唔到蟲蟲project令我有意外收獲,女女很喜歡做,這一星期每日也做,所以每日也有圖書攞返屋企,帶回來的書也很適合她看,我就唔需要每日諗講乜故事 仲train到女女發表個人感想,不過佢啲感想又幾特別,好似一本講豬的書 ...

最上乘的武功,就是最簡單的招式。

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-5 07:44 發表

即係暗示妳要生多 D 弟弟、妹妹陪佢玩,咁妳要加油喇 !!

一個巳夠了,因我不太會教女,自己自細自由慣
有時好羨慕你地的乖女兒
雖然我也很欣賞小女,但她在學校是有點特別的
<老師話的 >
在家吃到最後一口飯,她有時會話我就快自由啦

貢獻勳章

原帖由 jl118 於 11-3-5 01:04 發表

即係暗示妳要生多 D 弟弟、妹妹陪佢玩,咁妳要加油喇 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

醒目開學勳章

估唔到蟲蟲project令我有意外收獲,女女很喜歡做,這一星期每日也做,所以每日也有圖書攞返屋企,帶回來的書也很適合她看,我就唔需要每日諗講乜故事 仲train到女女發表個人感想,不過佢啲感想又幾特別,好似一本講豬的書,有一頁是7隻豬BB正喝豬媽媽奶,問女女讀後感想,佢話: 「覺得豬媽媽要照顧7隻豬BB,很辛苦呀!」

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 11-3-2 10:45 發表

好多嘢都係睇定d穩陣d ~   

不過我相信妳唔駛睇定都好穩陣 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 lolobbchu 於 11-3-2 10:52 發表
KaHeiBaBa

請問下係未報名都未必有得in架?

報名都未必有得 in !!

貢獻勳章

原帖由 Sumyeema1 於 11-3-2 12:29 發表

見到你 post, 即刻 download 左 application form.
You are 100% right, 報左先。

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-2 06:10 發表

Sumyeema,唔好理咁多,報咗先啦,我哋再慢慢傾,OK ??

見到你 post, 即刻 download 左 application form.
You are 100% right, 報左先。

醒目開學勳章

原帖由 仔仔錫錫你 於 2011/3/1 22:51 發表

如果用"物超所值"來形容spn, 咁我會用"價廉物美"來形容大埔

It is so great!!
‹ 上一主題|下一主題