用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 聖保祿今朝交表啦。。
go

聖保祿今朝交表啦。。 [複製鏈接]

我今朝7點20分到校,操場排隊已經排到第四行,學校將原本9點開始提早到8點就開始收表。因爲8點操場已經排滿晒人,可能學校吾想家長排出街外(怕阻街呱我估),收表速度都算快,交埋表8點30分就已經可以走得,1月10號之後通知面試時間,面試日期系1月29號。
   0    0    0    0

原帖由 happysin 於 10-11-21 07:31 發表
更正,其實班中最細的是8月, 因為10﹣12月應該是全部對上一年出世, 即超大女。

哈哈,咁我可以收工,出年有興趣先再Apply過!!

原帖由 ptu 於 10-11-22 10:24 發表
我去到見到幾百人排緊隊, 同老公商量過後決定唔交, 放棄呢間學校, 交FR. 都要做勢, 算吧啦!HAHA, 其實只要接受郵寄申請表咪唔洗人家咁辛苦LA

郵寄申請表好易寄失或走失!親自排隊親手交最公平!做勢? st paul 唔洗做勢人人都知佢係好學校啦!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

ptu,
填左張 form去到都唔交,你都幾特別喎! 不過成3000+人報名,都唔駛做勢啦!
我去到見到幾百人排緊隊, 同老公商量過後決定唔交, 放棄呢間學校, 交FR. 都要做勢, 算吧啦!HAHA, 其實只要接受郵寄申請表咪唔洗人家咁辛苦LA

原帖由 KK07 於 10-11-22 13:34 發表
咁又唔可以話做勢,比有D派form都要排隊既,已經好la...
我係校方都唔會接受郵寄, 收幾千封信,拆幾千封信,再寄幾千封信,咁不如家長每人花D時間,唔使搞到校務處淪陷!

...

Agree !! 再者,如果要做勢學校就唔駛提早成個鐘開始收表,又唔駛盡量安排啲家長在校內排隊 (雖然因人太多,有家長要企到出門口).........

我husband話同佢3年前交一女form時差好遠, 多人左好多, 我都覺得佢地唔係做勢, 實在係出生率高左太多, 九龍塘好多"名幼稚園"今年都話收6000-8000個application, spk如果收3,000個一d都唔出奇...比想像中少添...

原帖由 KK07 於 22-11-2010 13:34 發表
咁又唔可以話做勢,比有D派form都要排隊既,已經好la...
我係校方都唔會接受郵寄, 收幾千封信,拆幾千封信,再寄幾千封信,咁不如家長每人花D時間,唔使搞到校務處淪陷!

...

YES, 贊成, 起碼唔會收到甘多位家長打電話查詢收唔收到報名表, 仲可以現場即時知道報名編號...起碼安心好多~!

原帖由 3bee 於 10-11-21 00:03 發表
我諗我算龍尾,我睇住d職員收野...我個籌係26xx,我後面仲有幾拾人...你預佢今年約收3000份表,因我見有d係1個人交幾份表..我約1:45去到,太約30mins就走得啦~祝大家好運啦.. ...

今年同舊年差不多, 都係二千幾三千唔到, 舊年一日in晒, 最早8:30am開始.

舊年我朋友話一組4人男女混合, 未必同年齡, 佢個大b夾左細b(佢估都係9月前出世), 同組有小朋友喊到痾冇入到去, 有d喊住老師比埋家長一齊入, 佢個仔冇喊自己行入去, 最後收左.

原帖由 T-bone 於 10-11-21 15:12 發表
有無人知會唔會跟月份來in,因為最大同最細係相差一年三個月?

我都想知:D.....年齡個gap都真係幾大....09/2007 至 12/2008.....
不過超細b如果今年唔收,明年可變超大b再apply過喎....

有無人知會唔會跟月份來in,因為最大同最細係相差一年三個月?

原帖由 sunnyvivian 於 20-11-2010 21:32 發表

早D排隊可以早D走,而且事實都證明左早D去人小D,排一個鐘就走得,遲去個D起碼排兩個鐘啊,如果可以按先後交表時間而安排系上午時間面試就最好啦(因有D學校系按交表先後安排時間的),希望可以避開中午或者下午午睡時間。各位加 ...

我都係有甘嘅想法, 所以我晨早(7:30到)排隊, 希望interview可以安排係上午, 因為亞女過咗1點開始眼瞓會發脾氣.....我no.14x....希望安排上午啦~!

last year they open a lot of classroom, about 6-8 kids per room each time slot, 3-5min per person...
if your kid cry, get to come out straight away la..
原帖由 CYTmama 於 10-11-21 00:50 發表
Wonder how they schedule the interview time if not by time of form submission...
And how can they do ALL interviews in 1 day???!!!

更正,其實班中最細的是8月, 因為10﹣12月應該是全部對上一年出世, 即超大女。

原帖由 Joeff 於 10-11-20 21:58 發表
好誇張喎,咁多人報。我今朝in St. Nicholas撞到正,好彩朋友幫我交,佢8:54am打俾我話交咗。不過我個係超細囡都無乜期望,因為話多數收大B,成班最細嗰個都係10月B。 ...

Wonder how they schedule the interview time if not by time of form submission...
And how can they do ALL interviews in 1 day???!!!

我諗我算龍尾,我睇住d職員收野...我個籌係26xx,我後面仲有幾拾人...你預佢今年約收3000份表,因我見有d係1個人交幾份表..我約1:45去到,太約30mins就走得啦~祝大家好運啦..

我都係9:30am排到11am, no 12xx.

原帖由 sharon26788 於 10-11-20 13:05 發表

我老公9:30左右到,11點交表時已經排到NO.12XXmouth:" />
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

好誇張喎,咁多人報。我今朝in St. Nicholas撞到正,好彩朋友幫我交,佢8:54am打俾我話交咗。不過我個係超細囡都無乜期望,因為話多數收大B,成班最細嗰個都係10月B。
‹ 上一主題|下一主題