用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2009-2010 和平班 AM
go

2009-2010 和平班 AM [複製鏈接]

各位你好, 小朋友返學點呀 ?
   0    0    0    0

D 老師都好細心喎 ! 我都想去玩呀 !!!
可能我會買獅子狗卷 !! 或者等志澄自己去揀啦 !

聽喜樂班其中一個媽咪講"bbq可以俾佢地帶d易"吉"既食物, e.g. 腸仔同丸 , 大約1-2個人份量"

另外,"老師會整熟左先俾佢地燒..."

我可能會買d迷你腸仔俾佢地燒, 不過仍未決定!

各位媽咪 :
請問大家將會準備什麼食物 BBQ 呢 ? 份量要多少呢 ?

BOBO1229,

Tks for your info!

Pinky,

Pls also check pm!

please check PM

原帖由 MN12 於 09-10-20 17:44 發表
Pinky,

唔好客氣啦!

靖晞兩姊妹有份整, 晞晞話好想俾一包志澄同學仔, 昨晚我問晞晞有無交俾志澄, 佢話有呀!

其實我成日同兩姊妹整曲奇, pizza及蛋糕仔, 親子活動嘛! 如果唔介意, 下次叫埋志澄來我屋企齊齊玩呀! ...

Pinky,

唔好客氣啦!

靖晞兩姊妹有份整, 晞晞話好想俾一包志澄同學仔, 昨晚我問晞晞有無交俾志澄, 佢話有呀!

其實我成日同兩姊妹整曲奇, pizza及蛋糕仔, 親子活動嘛! 如果唔介意, 下次叫埋志澄來我屋企齊齊玩呀!

MN12, Michelle,

多謝"博希" (唔知係咪咁食, 志澄話細孖個名係咁)
送比志澄的 cookie ! Thank you !

Pinky

please check PM

原帖由 PINKYMIKE 於 09-10-12 10:04 發表
where did your elder son study P1 ?

where did your elder son study P1 ?

原帖由 BOBO1229 於 09-10-10 11:55 發表
thanks...my elder son have finished Phonics ...now he is study p1.
I think i will find the phonics course to my younger son.

My son elder son is finished the course in Tuen Wan.
You want Kwai Chung or Tuen Wan? If you want, your 孖女 and my son can together go to learn. They are classmate , if can together, i think they will enjoy. If you do not mind, you can PM to me.

原帖由 MN12 於 09-10-10 12:21 發表
我幫孖女報咗普通話, 不過唔知收唔收佢地, 因為要抽籤!

我都想幫佢地報英文, 特別係phonics, 你地有無心水地方學呀?!

我幫孖女報咗普通話, 不過唔知收唔收佢地, 因為要抽籤!

我都想幫佢地報英文, 特別係phonics, 你地有無心水地方學呀?!

thanks...my elder son have finished Phonics ...now he is study p1.
I think i will find the phonics course to my younger son.

原帖由 PINKYMIKE 於 09-10-9 18:15 發表
係青衣學, 似一個 playgroup 咁 ! 平日我唔会特別同佢用英文溝通 (又怕自己 grammar 唔係咁啱)
所以都要找老師教一教好 !

咁平日我個仔都係同工人係屋企,  所以平日也有叫老師上門同佢講下英文, 教下 phonics 囉  ...

係青衣學, 似一個 playgroup 咁 ! 平日我唔会特別同佢用英文溝通 (又怕自己 grammar 唔係咁啱)
所以都要找老師教一教好 !

咁平日我個仔都係同工人係屋企,  所以平日也有叫老師上門同佢講下英文, 教下 phonics 囉 ! hope can help him la

原帖由 BOBO1229 於 09-10-9 17:38 發表
yes..我報普通話 , 學畫畫.
your son go to where 學英文? I want help me son to find course 學英文.

yes..我報普通話 , 學畫畫.
your son go to where 學英文? I want help me son to find course 學英文.

原帖由 PINKYMIKE 於 09-10-9 15:36 發表
我冇報呀 ! 這段時間我個仔午睡中 !

不過如果報, 我都會報普通話
因為我都有比個仔係外面學畫畫同英文了 !

我冇報呀 ! 這段時間我個仔午睡中 !

不過如果報, 我都會報普通話
因為我都有比個仔係外面學畫畫同英文了 !

你地有無報學校既課外活動呀? 我幫佢地報咗普通話.

Hi Pinky,

你個仔好叻呀, 估中咗!

Hi Michelle,

好搞笑, 昨晚我問我個仔, 對双女叫做乜野名呀 ?
我個仔就話, 細個叫做妹妹, 大個叫做姐姐囉 !
妹妹就同我一班, 姐姐就係一樓喜樂班 !

我比個仔睇你對女女張相, 佢話伸利個個係妹妹喎 ! 係咪
呀 ?

Pinky
‹ 上一主題|下一主題