用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有學溜冰的小朋友嗎?大家入黎一齊傾下啦~~ ...
go

有學溜冰的小朋友嗎?大家入黎一齊傾下啦~~ [複製鏈接]

大家好,我小朋友剛學溜冰,有無家長分享一下?
   0    0    0    0

揾partner join semi private (又一城)

原文章由 joeymos 於 08-5-20 14:29 發表
my son takes the course at The Elements.  megabox doesn't allow kids under 3 yrs old.  i didn't check taikoo place.....

我仔仔學到tot 2,想join半私人班,Weekday- (5:00pm-7:30pm) 或 Saturday - (3:00pm-7:30pm) 有興趣, pls pm me.

my son takes the course at The Elements.  megabox doesn't allow kids under 3 yrs old.  i didn't check taikoo place.....

原文章由 peipeiwong 於 08-5-18 02:43 發表
hi joeymos,
my son is also 2 years 8 months, are you talking about mega box or taikoo place?  i also want my son to try (in mega box as I live in kowloon), do you know how much for the private or half ...

回覆 #19 joeymos 的文章

hi joeymos,
my son is also 2 years 8 months, are you talking about mega box or taikoo place?  i also want my son to try (in mega box as I live in kowloon), do you know how much for the private or half-private class?  Any contact details I can directly check with the staff there?  Thanks.

阿女7歲, 學過初班, 可以一齊學嗎?

我個囝囝5歲,從來未學過,我想佢係又一城學半私人班希望佢專注d,同受傷機會小d,唔知大家有無興趣一齊呢?逢星期六就ok架喇.

我的囡囡五歲半,在西九龍學了溜冰已約半年,原本是參加團體班,後改為私人班,但進度不大。加上西九龍環境不太好,太迫和太嘈吵,想幫囡囡轉到又一城參加半私人班,時間想在星期六上午,有沒有人有興趣一起組半私人班嗎?

我的囡囡五歲半,在西九龍學了溜冰已約半年,原本是參加團體班,後改為私人班,但進度不大。加上西九龍環境不太好,太迫和太嘈吵,想幫囡囡轉到又一城參加半私人班,時間想在星期六上午,有沒有人有興趣一起組半私人班嗎?

暑假 都會有summer course, 打去冰場問吓... 有D場如又一城 都幾快full...

原文章由 eio0804 於 08-5-12 19:47 發表
請問大約咩價錢&分別??我都想比仔仔學...thanks

mmak
女仔係貪靚d架啦~
我好同意你咁講,佢地d腳仔大得好快,四五個月就要買過對鞋,我都等佢學多一輪先!

原文章由 mmak 於 08-5-12 00:12 發表
Rose,

無買溜冰鞋吖... 個囡見人有, 佢又想要.. 仲話要買裙tim...

我自己帶囡去學, 唔想拎住對鞋.. 所以唔想買, 而且佢地大得快D 鞋都唔平架...
遲D上到 freestyle 我會買, 想搵對2手... 聽講會舒服D, 新鞋會太硬 ...

請問大約咩價錢&分別??我都想比仔仔學...thanks

Rose,

無買溜冰鞋吖... 個囡見人有, 佢又想要.. 仲話要買裙tim...

我自己帶囡去學, 唔想拎住對鞋.. 所以唔想買, 而且佢地大得快D 鞋都唔平架...
遲D上到 freestyle 我會買, 想搵對2手... 聽講會舒服D, 新鞋會太硬喎 !!

原文章由 Rose^^ 於 08-5-11 17:32 發表
咁又係,搵PARTNER都要夾先至得,係呢,你有無買溜冰鞋比小朋友?

咁又係,搵PARTNER都要夾先至得,係呢,你有無買溜冰鞋比小朋友?

原文章由 mmak 於 08-5-10 21:35 發表
半私人 ... 係好D ... 但要搵 partner 囉, 我囡最初都係半私人, 但partner 要請長假.. 停2個星期... 而且大家程度已經有距離...
夾唔到其他partner, 唯有轉私人班...
其實我囡唔願意, 我呃佢..佢升左班, 佢partner  ...

仔仔係太古城度學溜冰架,我係自組既,因同事個小朋友咁啱又想學。我平日學的所以都唔會好多人,教練都教得幾好!

原文章由 estherangel 於 08-5-10 12:03 發表
Rose

請問你囝囝o係邊度學呢? 1 對2既話係咪教練幫你搵埋另外一個學生? 定係要自己組班呢? 今個暑假我都諗住比囝囝學, 邊個溜冰場無咁多人同埋有好既教練呢? 西九o個個好似比較迫 ...

[ 本文章最後由 Rose^^ 於 08-5-12 09:49 編輯 ]

半私人 ... 係好D ... 但要搵 partner 囉, 我囡最初都係半私人, 但partner 要請長假.. 停2個星期... 而且大家程度已經有距離...
夾唔到其他partner, 唯有轉私人班...
其實我囡唔願意, 我呃佢..佢升左班, 佢partner 升唔到, 所以得返佢一個... 但寂寞難耐...佢上左2個course 就話唔讀...
好彩, 轉左教練之後... 教練學生多, 可以幫我囡插入其他半私人班.. 我囡學得好開心.. 安樂晒

原文章由 Rose^^ 於 08-5-9 16:21 發表
我都覺得1對2會有伴d,而且學費又平d

Rose

請問你囝囝o係邊度學呢? 1 對2既話係咪教練幫你搵埋另外一個學生? 定係要自己組班呢? 今個暑假我都諗住比囝囝學, 邊個溜冰場無咁多人同埋有好既教練呢? 西九o個個好似比較迫

我仔仔都係剛剛好4歲就比佢學,都係平日放左學去學,1對2學費$700/5堂!如果普通教練$650一個月。

原文章由 waxuphk 於 08-5-8 18:19 發表
學費貴唔貴?
我個仔4歲學唔學到
平日weekday有班嗎?
Thanks

當然戴會安全d,我試過係冰面跌低過,雙手擦落地面都確係幾痛!

原文章由 joeymos 於 08-5-8 20:18 發表
小朋友第一次去溜冰(試堂), 請問要戴手套 / 護膝 / 護手踝嗎?

我都覺得1對2會有伴d,而且學費又平d

原文章由 mmak 於 08-5-8 23:18 發表
Hi all,

我囡剛5歲, 舊年暑假開始學到e+... 學緊 BETA >> GAMMA

暑假時上過1次團體班, 跟著半私人(2個course)...> 私人(2個course)... 最近轉返半私人班

個囡話:私人班 悶... 唔肯學... 半私人班 有人陪係開心D  ...
‹ 上一主題|下一主題