用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 保良局陸慶濤小學2008年小一
go

保良局陸慶濤小學2008年小一 [複製鏈接]

2008年保良局陸慶濤小學小一報到, 多多指教

991129........仔.........鑽石山靈糧K3........家住西貢
   0    0    0    0

有冇家長提供暑期功課的list呢,因為今天發現網上已將有關資料取消了。

原來已經expired, 想做都冇得做

原帖由 KVV 於 09-7-22 11:06 發表
應該係暑期功課既 英文web site...Fun n’ Friends On-line Exercise, 見佢有school code...
有無人知呢?

回覆 1# KVV 的文章

Hello,

School code : plklht

回覆 1# KVV 的文章

Hello,

School code : plklht

應該係暑期功課既 英文web site...Fun n’ Friends On-line Exercise, 見佢有school code...
有無人知呢?

原帖由 cfpa 於 09-7-17 17:16 發表

係咪講哩個" 針對H1N1流感的免費英語學習支援服務"
6月25日老師係有send e-mail with password. 係同而家login 一樣wor. 如: lht123456 .. pasword: xxxxxxx

原帖由 Cookie-Monster 於 09-7-16 12:45 發表

同中文八寶箱一樣,但user name 是lht-xxxxxx

唔該哂呀.. 我係漏左個 dash...  thank you again

原帖由 KVV 於 09-7-17 12:24 發表
有無人知英文個passward 又話上e class 到check, 但我都未收到passward...

係咪講哩個" 針對H1N1流感的免費英語學習支援服務"
6月25日老師係有send e-mail with password. 係同而家login 一樣wor. 如: lht123456 .. pasword: xxxxxxx

有無人知英文個passward 又話上e class 到check, 但我都未收到passward...

原帖由 Cookie-Monster 於 09-7-16 12:45 發表

同中文八寶箱一樣,但user name 是lht-xxxxxx

原帖由 cfpa 於 09-7-13 14:36 發表
hi,

唔好意思, 我想問一問大家上到個暑期數理常識挑戰計劃個website嗎? 學校話個login 同 password 係同小校園一樣, 但我check過亞仔既handbook 原來係冇喱個number...... ...

hi,

唔好意思, 我想問一問大家上到個暑期數理常識挑戰計劃個website嗎? 學校話個login 同 password 係同小校園一樣, 但我check過亞仔既handbook 原來係冇喱個number......

原帖由 Fishmother 於 09-6-27 15:38 發表
請問有無媽咪收到風, 之前考左嘅中文同通識科 , 分數係咪照實放在成績表到呢?

我也問了這問題, 老師說不會. 她說因公平起見.

原帖由 cfpa 於 09-6-26 13:15 發表

係咪分開4份, 如每班考第1,5,9,13,17,21... 會group埋 一班, 如此類推..etc..... (估下,唔好見笑 )

正確

請問有無媽咪收到風, 之前考左嘅中文同通識科 , 分數係咪照實放在成績表到呢?

原帖由 DAYDAYCHENG 於 09-6-25 21:58 發表

是的, 今天問了班主任老師她說是用之前幾次考試的分數拉平均分當做係今次考試的成績.
另加按名次"z"字形拆散分班. 即小朋友來年只有25%同學是p. 1的舊同學. ...

原帖由 billyyanst 於 09-6-26 13:44 發表
係呀! 應該係咁, 之前唔記得響邊個場合同聽過校長講過, 佢地唔興搞精英班, 所以會咁樣安排!

請問有冇人問過樂器班係咪都回復正呢?

Check the school website and there is a notice about this.  Normally speaking, the classes will be resumed from July 11.

係呀! 應該係咁, 之前唔記得響邊個場合同聽過校長講過, 佢地唔興搞精英班, 所以會咁樣安排!

請問有冇人問過樂器班係咪都回復正呢?

原帖由 cfpa 於 09-6-26 13:15 發表

係咪分開4份, 如每班考第1,5,9,13,17,21... 會group埋 一班, 如此類推..etc..... (估下,唔好見笑 )

原帖由 DAYDAYCHENG 於 09-6-25 21:58 發表

是的, 今天問了班主任老師她說是用之前幾次考試的分數拉平均分當做係今次考試的成績.
另加按名次"z"字形拆散分班. 即小朋友來年只有25%同學是p. 1的舊同學. ...

Thanks for your information?

Sorry, I cannot understand "另加按名次"z"字形拆散分班".  Could you explain details?  Thanks a lot.

原帖由 billyyanst 於 09-6-22 19:32 發表
聽過有其它小學發言人話用之前幾次考試的分數拉平均分當做係今次考試的成績

另加按名次"z"字形拆散分班. 即小朋友來年只有25%同學是p. 1的舊同學.

原帖由 Fishmother 於 09-6-24 17:03 發表
剛剛學校網已 update 最新停課通告喇, 快d去睇下喇

thanks a lot

l
原改在6月27日為1D、1S及二至四年級未考游泳指標評核的同學進行評核,現因為停課令延長而取消。

l
原定於7月7日舉行的一年級的音樂劇取消。

‹ 上一主題|下一主題