用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站-part 49
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站-part 49 [複製鏈接]

COME

早幾日見到d人拎 LV BATIGNOLLES, 其實我LIKE呢隻多過NEVERFULL, 但NEVERFULL就新款囉~  唔知邊隻平D呢??

http://www.louisvuitton.com/web/flash/index.jsp;jsessionid=Q0OQZJQYI5LKECRBXUDVAFYKEG4RAUPU?buy=0&langue=zh_HK

我輸呀... 可能係因為後來阿囝阿囡返左來, 未能專心, 真係一字錯....滿盤皆落索.....

今日家長日, 老師話阿囡心散左好多, 上堂掛住傾計, 頭先食飯, 同佢傾完, 佢話佢下學期會比心機, 要追返上學期個d, 唉.....希望啦..

下學期我都要睇緊d阿囡, 比d壓力佢先得.... 仲要去小d街, 打小d牌, 上小d網......

原文章由 ccbeauty 於 08-3-1 22:51 發表
我諗9:00左右, 得佢1個人, 我地係搭扶手電梯落MTR果度見到佢

多home近邊頭呀??
我媽應該一個人食飽飯落去匯景行吓, 我地平時食飽飯走時, 媽都跟埋我地落mtr, 我地入閘佢就行返上去.:D :D :D :D

原文章由 ccbeauty 於 08-3-1 22:52 發表
我去沖涼la, if 你仲係度,就再傾la

我四圍游吓先. 睇吓一陣見唔見你!:loveliness:

原文章由 ccbeauty 於 08-3-1 22:47 發表
你又好似寬鬆咗d, 我亞女就算唔溫書, 都唔會俾佢睇tv and打機.

好啦, 咁黎緊3月中個評估我唔比佢咁"舒服" , 睇吓會唔會好少少先 .
剛剛同亞女同學仔媽咪傾左一陣電話, 老師話佢亞女的成績退步左, 咁大家都覺得近2次的評估範圍真係幾多, 同d卷都幾深.
黎緊星期三默中文, 星期五又要默英文啦.

我去沖涼la, if 你仲係度,就再傾la

係呀, 我地話佢今次主場失利   around 7:45走咗lu.

我諗9:00左右, 得佢1個人, 我地係搭扶手電梯落MTR果度見到佢
原文章由 come爸嘩 於 08-3-1 22:46 發表

亞多多都一家輸三家喎 , 你地幾點打到幾點呀????

你幾點係lam tin見倒我媽呀????:time:

你又好似寬鬆咗d, 我亞女就算唔溫書, 都唔會俾佢睇tv and打機.
原文章由 come爸嘩 於 08-3-1 22:40 發表
cc: 今日聽完老師講, 係度諗唔知係咪我對亞女太寬鬆, 考試評估都唔會唔比佢打機睇電視上網, 係咪我要做d野呢???

原文章由 ccbeauty 於 08-3-1 22:43 發表
攪錯咗, 應該hoganma win 1xx先啱

亞多多都一家輸三家喎 , 你地幾點打到幾點呀????

你幾點係lam tin見倒我媽呀????:time:

我估come come ma唔認得我, 我頭先唔見晴晴wor
原文章由 come爸嘩 於 08-3-1 22:37 發表

咁我媽有無見倒你呀??? 佢應該同我女一齊. 亞女今晚無返tko.

我都知架啦, 我都有同亞女講: 我地一齊努力啦!

攪錯咗, 應該hoganma win 1xx先啱
原文章由 come爸嘩 於 08-3-1 22:36 發表

多一個輸咁甘呀?!?!?!!?

慢慢嚟la, 加油, 加油
原文章由 come爸嘩 於 08-3-1 22:35 發表

我返到藍田時同女女講返老師的說話(有d+左自己意見), 同佢講話miss wong話佢係上堂時的情況同埋同同學仔相處的問題, 佢都好留心聽我講, 仲話會改善, 其實我同佢講的語氣係好溫和, 佢都無乜否認(亞女好興 ),  ...

cc: 今日聽完老師講, 係度諗唔知係咪我對亞女太寬鬆, 考試評估都唔會唔比佢打機睇電視上網, 係咪我要做d野呢???

原文章由 ccbeauty 於 08-3-1 22:34 發表
呀, 我頭先係lam tin見到come come ma

咁我媽有無見倒你呀??? 佢應該同我女一齊. 亞女今晚無返tko.

原文章由 ccbeauty 於 08-3-1 22:33 發表
hoganma win 2xx
jerryma win 16
我  win 60

多一個輸咁甘呀?!?!?!!?

原文章由 ccbeauty 於 08-3-1 12:37 發表
我亞女only玩時唔心散lor

我返到藍田時同女女講返老師的說話(有d+左自己意見), 同佢講話miss wong話佢係上堂時的情況同埋同同學仔相處的問題, 佢都好留心聽我講, 仲話會改善, 其實我同佢講的語氣係好溫和, 佢都無乜否認(亞女好興 ), 咁我話同佢落街食完lunch返黎要將未完成的homework完成埋佢, 佢上返home都好主動取出黎做, 同埋對自己有要求添(平時佢會求其, 志在有得交功課就算), d字寫得又靚又整齊, 句子又想寫得詳盡d, but佢唔知今次又有"幾多mins熱度啦)

呀, 我頭先係lam tin見到come come ma

hoganma win 2xx
jerryma win 16
我  win 60

原文章由 come爸嘩 於 08-3-1 21:56 發表
cc: 今日邊個win win呀???

love: 我今晚買左部printer返黎啦, 剛試左print相, scann id copy同影印, 都幾容易用.
個price係$898, 個老細話最平架啦, 係咁2送左1包(5張)4r的相紙比我.我之前聽我同事講, 灣仔最多-$50倒, 而家平成90元, 又可近近地屋企搬返home, 真係happy.

[ 本文章最後由 come爸嘩 於 08-3-1 22:20 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題