用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

原帖由 LLK 於 09-3-4 14:56 發表
我十五十六, 仲未決定玩咩, 因時間有限, 好難只用十五分鐘完成一個遊戲

乜得 十五分鐘咋 ??? 我唔知添 ~
只知每家庭負責一個 分組咋....
你係咪下星期呀 ????
pls check pm ....

貓頭鷹3號 ,

我個仔果班, 唔駛抽o架...
不過, 老師打俾我, 話本身我係通告揀果兩個日子, 都太多家長揀, 問我可唔可以改為 某一日....
咁 ~ 之前你有無收過通告呀 ?? 如果你無交過通告, 老師會唔會以為你無時間參加 ... 不如你打個電話問問....

我今日仲未收到「參與教學活動」通知, 唔知係未要抽呢 ?  我通常都冇 luck.

我十五十六, 仲未決定玩咩, 因時間有限, 好難只用十五分鐘完成一個遊戲

請支持 "地球一小時 2009" www.earthhour.
org 簡單的行動也是舉足輕重的一步
,現在就加入「地球一小時20
09」,在3月28日晚上8時
半,爲地球的未來熄燈一小時。
這將會是全球有史以來最重要的
一小時,我們相信在黑暗中看到
希望。

老師都叫我唔好咁懶, 諗下有咩講,我"棟"高床板諗左成晚, 諗住同小朋友做D小實驗,
關於重量vs數量/體積, 老師話都好,
當做小科學, 到時我要準備d 道具去.
希望到時d老闆比比面, 應酬下我啦

ps. 亞仔後來去睇醫生, 話係喉嚨發炎, 只係發燒, 鼻水,咳,啖乜都無, 無端端燒左4天真係奇怪!

原帖由 jolo 於 09-3-2 10:57 發表

應該係之前有通告.....
交o左通告後, 老師 再 口頭/ 電話 confirm 日期....

我仔果班, 老師話要諗, 同果星期主題有關o既小組活動...

咦, 老師又無咁同我講話要同嗰星期有關既小組活動喎, 只係叫我諗一個遊戲出來, 帶四組學生玩 !

係派通告叫我們選時間的.
唉!我沒有甚麼專長適合教小朋友.所以叫老師安排比我,我最怕老師叫我講故事,如果真係要講都5知點算.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-2 10:47 發表
我未收到「參與教學活動」, 老師係電話通知 or 用通告字條 ?

應該係之前有通告.....
交o左通告後, 老師 再 口頭/ 電話 confirm 日期....

我仔果班, 老師話要諗, 同果星期主題有關o既小組活動...

我未收到「參與教學活動」, 老師係電話通知 or 用通告字條 ?

原帖由 danielmorris 於 09-3-2 09:58 發表
近幾日我老闆可能因為生意難做,皮質醇偏高,一日響度EE我我。
我個仔星期四同我講話Alex無返學,原來係真既。我個仔暫時未有領野跡象。都算好彩。
不過近排天氣一時熱一時凍,大家都要小心D。

老師comfirm左我4月3日,參與教學。
...

近幾日我老闆可能因為生意難做,皮質醇偏高,一日響度EE我我。
我個仔星期四同我講話Alex無返學,原來係真既。我個仔暫時未有領野跡象。都算好彩。
不過近排天氣一時熱一時凍,大家都要小心D。

老師comfirm左我4月3日,參與教學。
參與教學當日你們會做甚麼?

我都係mon-fri 公司得閒就上來睇睇....

我亞仔星期三在學校又"領野" 次次都有佢份,
放學時開始無厘頭發燒+嘔, 無其他病徵,
這兩天都係只有發燒, 食左退燒葯退左之後,
又鬼咁生猛, 都唔知佢咩事!!?
今日返唔到學開唔到生日會tim...

老師confirm 左我「參與教學活動]係12/3了. 你地呢?

我都係 Mon to Fri 上嚟, 有啱 topic 先會留言或者問嘢.  去完海鮮街, 大家都冇乜發言.... 好靜吓.

Sat and Sun 帶住兩隻馬騮, 我都好少上網.

係呢你地有冇報「參與教學活動」, 我揀 Mar 12 或者 Mar 19, 唔知要唔要 lucky draw ?  每班每日只限 5 - 6 名家長.

原帖由 danielmorris 於 09-2-26 12:56 發表
好奇問下大家,是不是和我一樣每天到此頁看看有沒有人留言呢?

me 2 ...
除o左假期唔上網之外, 日日都上o黎望一望.....

原帖由 danielmorris 於 09-2-26 12:56 發表

我就只會Mon to Fri 囉
多數日日望吓

alexmum, jolo, danielmorris, LKK,

Check pm again.

Owl 3

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-20 02:00 發表
Hello, alexmum, jolo, danielmorris, LLK,

Please check pm

Owl 3

THX ~~~~
真係好彩有你o者.... d 相好清楚睇到佢o地o既行程 & 細節.... 唔係你, 我跟本無可能知 ...
我問囝囝尋日見到咩海鮮... 佢話老虎蝦... 問有無魚、蟹之類, 佢竟然話無....

睇哂d相喇, 好多謝你特登出去做特務, 初初好擔心, 都問過老師我可唔可以跟埋去, 佢地話要訓練小朋友自己乜乜乜, 唔記得details, 宜家見佢地好乖, 一個個跟住隊伍, 放心哂 第110幅影到我個女好清楚啊 !

多謝哂 owl 3, 辛苦哂 !!
我覆左 pm 比你, 想請你email 部份相片給我, 我唔知自己有冇成功發送比你.....
方便請覆我.
‹ 上一主題|下一主題