用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 到今日仲未有offer喺手 ---> 請進
樓主: kunbe
go

到今日仲未有offer喺手 ---> 請進 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 無氣同你講 於 11-11-4 11:19 發表
版主,

想講好耐架啦,你地既留言時間有問題做咩咁耐都唔改?

謝謝提出,如有使用上問題,可開帖於「使用意見」讓管理員跟進。

http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=490

但我沒發現留言時間有問題,會與您的瀏覽器或地區設定有關嗎?

版主,

想講好耐架啦,你地既留言時間有問題做咩咁耐都唔改?

醒目開學勳章

回覆 109# ngkwongtak 的文章

多謝合作!

醒目開學勳章

回復 105# ngkwongtak 的帖子

你大可直接寫「攪錯」,改了用字,但意思無變,亦屬違規。

如無改善,發言者將被禁言。

回復 8# flyda 的帖子

十分同意flyda的講法,但本人的意見是要讀完中學先去考...可能有勝算D喎.

回覆 3# ngkwongtak 的文章

哈哈....邊間學校的信咁深呢?
搞到要用幾種語言來翻譯....都幾??

回復 1# ngkwongtak 的帖子

醒目開學勳章

本討論區禁止:

12) 內容含有淫褻、不雅、粗言穢語、人身攻擊、誹謗內容成份之帖子。有關文章,不論誰是誰非,均會被管理員及版主刪除。

重複違規者,可被禁止發言。

多謝大家合作!

超版 iantsang

ngkwoktak

你要Keep 住打message
令到我在傷心谷內
仍然有歡笑~~~

thanks......

原帖由 ngkwongtak 於 11-11-4 10:45 發表
我發覺其實條起跑線已經係無咗.  基本上係個男人決定唔用安全套既時候, 當第一粒精子好努力咁游去粒卵子, 已又成功鑽咗入去果一刻!!!場賽跑已經開始咗喇.  (香港依個情況特別明顯, 因為香港細及依個係中國人天性.   ...

醒目開學勳章

報到~~~~

回復 92# palmchristy 的帖子

好到point,非常同意你講法,考小一條起跑線越移越前,點追?追到,又係咪好?

到我發表吶。其實我哋一個offer都冇係好正常;而家面試嘅要求係小朋友要識小學嘅嘢;即係我哋小朋友唔識小學程度嘅嘢,做乜嘢 In 小學呢?讀完小學再 In 過啦!

原帖由 ngkwongtak 於 11-11-3 16:15 發表
好!!! 講得好!!!

我都本來係中產
香港教育認真慘
高官做野好是蛋
你估中產好鬼盞?
公屋居屋冇份玩
養妻活兒要食飯
教育勁改好麻煩
遲早攪到頭家散
高官個個好鬼奸
高薪厚祿好識嘆
我地個個做蛋散
名校收生冇得揀
...

我直情封你做我偶像。

我個仔又係未有任何offer.即使係咁,即使沒有任何直資或私校收,我對他仍然充滿信心,我相信係將來的學涯他必定係出色的一個,我也不會俾那些RL打擊到呢個信心和信念。大家一齊加油,將來證明係這些學校走寶啫。

我個姪仔都係讀緊聖cat thin,佢係11月細仔,唔知有冇關係呢,所以到現時都係仲未有一間有offer,但係個傻仔話果啲學校係因為佢叻得濟,所以冇膽收佢喎....(你地話佢係咪癡左線呢?)

原帖由 ngkwongtak 於 11-11-3 14:52 發表
囝囝讀緊聖cat thin
考試測驗佢最堅
成績表現人人見
課外活動有比錢
直資名校間間in
面試禮儀全奉欠
全部直資係咁先
碟埋心水等下年

醒目開學勳章

報到

回覆 5# newmommy 的文章

The key: a normal child means an ORDINARY, not an OUTSTANDING, child.

Outspoken and never shy in front of people 'in the wrong time' are the knell of an interview. In the eyes of interviewers, they are inattentive, disobedient and self-centered.
‹ 上一主題|下一主題