用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St.paul church 面試結果
樓主: yeehome1314
go

St.paul church 面試結果 [複製鏈接]

i received a waiting letter
and ask me to send them a letter for showing interest

原帖由 Vinell 於 08-11-18 11:05 發表
同埋點解上午班收少咁多學生?

我估佢地得5個班房,上午:1班K1+K2&K3各2班,下午:3班K1+K2&K3各1班.

之前有媽咪話K2同K3會比K1少學位, 唔會冇得升K2掛, 係咪有D學生自己考第二間?

回覆 # 的文章

我都覺得學校環境就聖公會好點.St Paul Church校舍較細,好像沒什麼活動地方.
同埋點解上午班收少咁多學生?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

請問有冇人知今年有幾多人去考?

我都想知點解唔係原班升上K2 ?

吓﹗咁咪即係每年都有d人升唔到班?
咁點算? 去考其他幼稚園插班?

原帖由 bobomui 於 08-11-17 23:27 發表
上午班 : 30人
下午班 : 88人
Total : 118 seats

But it is not guarantee to K2 as they only have 93 seats for K2 and 78 seats for K3.
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

收咗我個仔讀下午班。不過依然會等聖公會的結果,覺得聖公會個露天操場好好。

我都係收咗 pm class.

原帖由 Vinell 於 08-11-17 23:48 發表
My twin boys 收咗下午班, but my preference is 上午班。

Still waiting for the result from SKH.

My twin boys 收咗下午班, but my preference is 上午班。

Still waiting for the result from SKH.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

上午班 : 30人
下午班 : 88人
Total : 118 seats

But it is not guarantee to K2 as they only have 93 seats for K2 and 78 seats for K3.

請問你們點解會揀呢間學校?其實佢地收幾多人?

i 失敗左

收咗下午班,但係我prefer上午班。

我個囝interview嗰日椅都未坐暖就叫走,我認為可能係我同我老公in得好,所以先至收佢....哈哈。

依家救恩同st paul church都收咗佢下午班,都唔知點好。st paul church出名d,但係環境就冇咁好。救恩就環境好,好多活動空間,但係就冇咁出名。

my sister's daugther got am offer!

原帖由 babymok 於 08-11-17 20:57 發表
anyone accepted for AM class??? how's your child's performance that day......
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

anyone accepted for AM class??? how's your child's performance that day......

收咗入讀下午班.  我地都係希望上午班, 不過我估轉到既機會好細.

我都收咗信,
"聖保羅堂幼稚園"  是 pm
"禮賢會學校(幼稚園)" 是 am
請問邊間好些?
妳健康快樂,所以我們都快樂!

收咗囝囝下午班, 我第一選擇都係上午班.....

原帖由 manleung 於 08-11-17 13:29 發表
恭喜你們呀!!!!!

今晚放工回家才知道收唔收我個囡

係呢, 你地面試時, 係咪問媽咪好多問題架? 佢又問我點解揀呢間學校, 又問我有乜期望等等..

wish you good luck!!!

可能好耐無"in"過...hahaaha
我那時都有d緊張, 答得唔係幾好..   

原帖由 bbbean 於 08-11-17 13:29 發表
all the same ah....

‹ 上一主題|下一主題