用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教大抽獎問題
樓主: patpat234
go

請教大抽獎問題 [複製鏈接]

他區D位通常得幾個, 機會好似好細.  都唔知點排好!  係咪應該唔理佢有幾多位, 按返自己鍾意排先後?

patpat234 發表於 18-4-6 10:25
thx
咁即係中西區 灣仔區嘅學生會小左十幾個位?
唔夠位都唔會俾返佢地?(如果東區大抽獎無人揀)

係,各區既位各區自己用,若該區唔夠位,又未必可以借俾他區用。

若東區最終有位剩如何處理,是否俾番原區? 好問題,若真係如此,應該係俾番原區,但技術上如何處理?我真係唔知,事實係當東區派完B3生都有位剩,俾番原區都可能派完B3組別,此問題可能真係要問EDB~~~

mcl203 發表於 18-4-6 10:18
呢十幾個位係俾左東區學生用,同本區既學位派法無分別~~~

thx

mcl203 發表於 18-4-6 10:18

thx

patpat234 發表於 18-4-6 10:14
舊年同早幾年嘅他區學額差不多,所以想問定先,早啲諗。
因為阿女係自己區只喜歡1間,所以如果揀他區都想 ...

elbar 發表於 18-4-6 10:11
教育局網還未見今年派位資料

舊年同早幾年嘅他區學額差不多,所以想問定先,早啲諗。
因為阿女係自己區只喜歡1間,所以如果揀他區都想早啲研究下先

patpat234 發表於 18-4-6 10:07
大抽獎填表有本區同他區,他區位多數都係得幾個,呢啲他區學校嘅幾個位係咪一定會留作他區用?

小朋友東區 ...
教育局網還未見今年派位資料
‹ 上一主題|下一主題