用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黄埔迦南K2會
樓主: BNTYA01
go

黄埔迦南K2會 [複製鏈接]

我都唔知係咪有牌都唔出得街,我塊面起咗風疹,兩隻眼皮好腫,初初兩耳起先,then頸,then塊面,then个肚&手,好痕,痕到瞓唔到,食藥及搽藥膏都唔得,昨天去睇中醫,唔得,今日去QE,開咗隻極啲藥膏,我再去睇另一個中醫,睇下掂先!塊面腫到嚇C人。

原文章由 BNTYA01 於 07-12-10 13:51 發表
謙媽、Joyce,

真係好多謝你哋買比芝芝啲禮物,冬芝兩個都好鐘意。

謙媽,
我簡直同你心有靈通的感覺,你份禮物我一早想買比芝芝,唸嚟唸去都未買,好彩最後冇買,你幫我買咗 ,真多謝你哋兩位。 ...

Annie,

哈哈....真是咁夾呀!下次輪到冬冬生日唔知道,我有無咁叻估中你的心意呢!

昨天出咗旺角攞野,順便行下花園街,點知差錯1級,跌咗落地,兼且扭柴,好痛,最痛都係夜晚,行唔到,去個toilet都要老公扶住行,至頭痛係大肚婆要去好多次toilet,好彩今日起身冇咁痛,起碼自己行到,昨晚敷咗冰,搽藥膏及紥脚。

今日冬冬到健康院check 眼,我都係叫咗姐姐帶!

謙媽、Joyce,

真係好多謝你哋買比芝芝啲禮物,冬芝兩個都好鐘意。

謙媽,
我簡直同你心有靈通的感覺,你份禮物我一早想買比芝芝,唸嚟唸去都未買,好彩最後冇買,你幫我買咗 ,真多謝你哋兩位。

joyce,

咁好心機write blog?!我哋有冇得睇?

我今年christmas唔搞party啦,因一个姐姐要放2個星期大假返印尼,而且我又將近38週,等下年啦!

嘩~我好耐癟上黎啦,好忙呀,自己又寫blog,又整佢地兩個homepage,得 閒做家務煮飯~~

聖誕樹我今日交左喇,星期日整既~~尋日梓邵病冇番學~~
星期六去左科學館,玩左3粒鐘,星期日去行志蓮淨苑,地方真係好靚~
annie,今年你屋企攪唔攪christmas party呀?

原文章由 BNTYA01 於 07-11-29 19:38 發表
謙媽:

今日真係唔該哂你幫冬冬交和取功課,今日仲要咁多嘢攞添,辛苦哂,冬冬本來冇燒,半夜同佢蓋被時,摸下額頭又興興地,所以冇特登叫醒佢返學,希望佢明天可返學開生日会啦! ...

謙媽:

今日真係唔該哂你幫冬冬交和取功課,今日仲要咁多嘢攞添,辛苦哂,冬冬本來冇燒,半夜同佢蓋被時,摸下額頭又興興地,所以冇特登叫醒佢返學,希望佢明天可返學開生日会啦!

原文章由 TIFFANYC 於 07-11-26 15:33 硐表

Annie,

謙謙話冬冬今日無返學,無嘢嗎.今日學校派字卡和新書,唔洗再帶"不要丟掉小枕頭"書!

又要做聖誕樹啦.....想到要做勞作就"怕怕"啦 ...

thank you 告知!
冬冬昨天開始發燒,病毒性感冒,如今晚都冇發燒,應該明天可上學。

我老公見我今早make christmas tree,佢話好核突,佢諗住係
site喥攞啲材料整,睇下佢又點靚?!

原文章由 TIFFANYC 於 07-11-24 23:08 硐表

今日終於知道要個盒仔做咩勞作呀!原來係做間屋上面有3個公仔,一個係爸爸,一個係媽媽,一個係謙謙,代表我哋一家3口.

最有趣是媽媽和謙謙公仔"企"係客廳,爸爸公仔係睡房"瞓"係床上.我問謙謙點解"爸爸瞓係床上呀! ...

Annie,

謙謙話冬冬今日無返學,無嘢嗎.今日學校派字卡和新書,唔洗再帶"不要丟掉小枕頭"書!

又要做聖誕樹啦.....想到要做勞作就"怕怕"啦

原文章由 BNTYA01 於 07-11-22 17:35 硐表
冬冬昨天正係話要帶個盒仔噃,冇其他,今日已幫她帶咗个餅乾盒返學校,佢昨晚已上床,但突然間從房走出來同爸爸講,爸爸唔知佢up咩,再走嚟同我講。 ...

今日終於知道要個盒仔做咩勞作呀!原來係做間屋上面有3個公仔,一個係爸爸,一個係媽媽,一個係謙謙,代表我哋一家3口.

最有趣是媽媽和謙謙公仔"企"係客廳,爸爸公仔係睡房"瞓"係床上.我問謙謙點解"爸爸瞓係床上呀!"
佢話:爸爸好眼瞓呀 所以要瞓覺囉!!!!,當場笑死我啦.
我對爸爸講返件事比佢知道,爸爸話:嘜!我經常話好眼瞓咩! ,
我話:你真係想吓你平日係屋企表現啦,懶瞓豬爸爸!

冬冬昨天正係話要帶個盒仔噃,冇其他,今日已幫她帶咗个餅乾盒返學校,佢昨晚已上床,但突然間從房走出來同爸爸講,爸爸唔知佢up咩,再走嚟同我講。

[quote]原文章由 TIFFANYC 於 07-11-20 15:35 硐表

annie,

冬冬有無講話要帶飲品盒和家庭相返學校呀!謙謙最初話2樣都要帶,跟著又話只帶一樣,都唔知都佢哪句真!

Whampoa "Cannan" Kindergarten & kowloon tong "York" accepted my son also,any parent in whampoa cannan can give me some comments about this kindergarten.Because my son is a "little boy",so I don't want to give him more pressure in starting .Thanks a lot ! Hope our children will be a schoolmate in the future!   :)

原文章由 BNTYA01 於 07-11-19 22:59 硐表

阿媽慳呀!唸住等細b出咗世,然後一歲咁上下,12月尾一次過搞3个啦!其實,都好煩,我冇你咁多親戚朋友,所以請唔到好多人,所以都係考慮下先。 ...

annie,

開生日會無須親戚朋友多,小朋友多只玩得高興,所以開生日會記得請同學仔出席,謙謙見到同學出席開心過見爺爺....:D

原文章由 EMINGT 於 07-11-19 16:36 硐表
AH 一早已收....咁我洗唔洗打去學校問問呢??你係邊間CANNAN??

我係黄埔,你問下老師啦!

原文章由 TIFFANYC 於 07-11-19 18:10 硐表

Annie,

因為今年收到好多禮物,所以對謙謙講每日只拆一份禮物,應該可以慢慢拆到12月啦! 下年搞唔搞.....睇謙謙下年表演好唔好再決定啦,其實係McDonald搞生日會都唔辛苦,反而覺得時間比較緊迫,小朋友無時間食嘢 ...

阿媽慳呀!唸住等細b出咗世,然後一歲咁上下,12月尾一次過搞3个啦!其實,都好煩,我冇你咁多親戚朋友,所以請唔到好多人,所以都係考慮下先。

原文章由 BNTYA01 於 07-11-19 15:53 硐表
謙媽,

謙謙咁開心,嗰日拆礼物咪拆到手軟?!下年搞嗎?

好彩冬冬玩完个party,還未識得叫我同佢開個生日会啫?如果萬一佢要求,我就話11月30日學校会幫佢搞架啦!hee hee! ...

Annie,

因為今年收到好多禮物,所以對謙謙講每日只拆一份禮物,應該可以慢慢拆到12月啦! 下年搞唔搞.....睇謙謙下年表演好唔好再決定啦,其實係McDonald搞生日會都唔辛苦,反而覺得時間比較緊迫,小朋友無時間食嘢 一坐底McDonald姐姐又話出嚟玩遊戲,真係忙碌啦

如果冬冬要求要開生會都好呀!:loveliness: 一個生日會就可以一次過興祝冬冬和枝枝生日,幾好啦....考慮吓! 我一定參加 :loveliness:

AH 一早已收....咁我洗唔洗打去學校問問呢??你係邊間CANNAN??

原文章由 BNTYA01 於 07-11-19 15:54 硐表

一早已收到啦,但國語就未呀!

原文章由 EMINGT 於 07-11-19 15:15 硐表
hi

我海濱ga,你地收到beeno 啦
我地未有呀......

一早已收到啦,但國語就未呀!

謙媽,

謙謙咁開心,嗰日拆礼物咪拆到手軟?!下年搞嗎?

好彩冬冬玩完个party,還未識得叫我同佢開個生日会啫?如果萬一佢要求,我就話11月30日學校会幫佢搞架啦!hee hee!
‹ 上一主題|下一主題