用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

fyeung,

好彩你係今日先問我, 你尋日問我我都唔敢答你, 今日終於收到form, 真係一額汗!
話說sc website之前話11/9會post收生辦法, 我差d唔記得, 好彩11/9果日daddy接大細佬放學時有同學仔mami話已經寄form, 我於是12/9寄出, 點知後尾聽其他mami話原來sc 10/9晚已經post上網, 仲要係派完即止, 所以d家長10/9晚已經親身去放入學校信箱, 有d mami11/9一早去已發覺信箱爆晒, 所以有form都係好彩.
今年competition真係好激烈, 我都係要同細細佬報多幾間, 唸起果時大細佬坐定粒6淨報sc都又係一額汗!

蒑蒑呢排點? 有quiz/assessment未? Helen尋日english quiz, 嚟緊10月中仲有其他assessment, 都好多嘢吓!

原帖由 fyeung 於 09-10-7 13:45 發表
mermaidmom,

細細佬收到st.cat form未呀??
今年話好快無form喎.

CCW,

咁你囡囡又收唔收到??

mermaidmom,

細細佬收到st.cat form未呀??
今年話好快無form喎.

CCW,

咁你囡囡又收唔收到??

我囡學校無提過, 都唔知有無旅行去...
運動會就有.... 下個係啦, 都好祈待...

原帖由 mermaidmom 於 09-10-7 13:20 發表
係呀, 1年1度秋季大旅行, 不過當日有d雨...
冇得好似以前敢陪住去(抽唔倒做義工), 好彩有小熊媽咪同mariobie幫呀囡影相咋!
你地幾時去?

係呀, 1年1度秋季大旅行, 不過當日有d雨...
冇得好似以前敢陪住去(抽唔倒做義工), 好彩有小熊媽咪同mariobie幫呀囡影相咋!
你地幾時去?

原帖由 mmak 於 09-10-6 19:54 發表
你地咁快有picnic 啦.....

大家真係要小心!!蒑蒑學校9月中開始要帶口罩,一上車已經要帶定咯.唉,流感未有減退過.

fyeung,
Megan 就係果種又要驚用手遮住雙眼, 但又要係手指隙到偷望既人, 所以咪嚇親囉~~~~ 兩位小姐夠胆入, 都算勁架喇, Charlotte咁嬌滴滴, 真係估佢唔到.

小熊媽咪,
無咗成半班連class teacher都中招, 都好嚴重喎! 你記得係咪都俾口罩Charlotte帶住, 提防吓都好; 我都有俾個口罩megan放係書包, 叫佢如果前後左右有同學仔病既話, 就要帶口罩, 以防萬一.

原帖由 fyeung 於 09-10-6 13:44 發表
reb619,

Megan好番晒啦,係咪?

reb619 & CCW,

個日蒑蒑& Charlotte都去左Disneyland黑夜世界,有3間鬼屋,我地入左1間.睇黎佢地唔驚,全程兩個都捉住我地隻手,dum低頭,我諗佢地連隻鬼咩樣都未見過.
其他設施一樣開放, ...

你地咁快有picnic 啦.....

原帖由 mermaidmom 於 09-10-6 18:37 發表
呀囡果班個class teacher上個星期都冇返幾日, 連picnic都冇去呀!

呀囡果班個class teacher上個星期都冇返幾日, 連picnic都冇去呀!

原帖由 小熊媽咪 於 09-10-6 17:07 發表
嘩....charlotte個班得1半人返學, 連class teacher都病mind.

Support! 好嘢有得玩!

原帖由 fyeung 於 09-10-6 13:37 發表
mmak & all,

係,收到!! 好 要唔要比多個日子如: 12月20日及27日,可以比大家諗下.
地點?? clubhouse? 有無提議?? or樓上cafe比較大架地方可以搞party??

原帖由 fyeung 於 09-10-6 13:44 發表
reb619,

個日蒑蒑& Charlotte都去左Disneyland黑夜世界,有3間鬼屋,我地入左1間.睇黎佢地唔驚,全程兩個都捉住我地隻手,dum低頭,我諗佢地連隻鬼咩樣都未見過.
其他設施一樣開放, ...

哈哈....charlotte真係話mud都見唔到....

嘩....charlotte個班得1半人返學, 連class teacher都病mind.

reb619,

其他設施一樣開放,無咩人排隊,而且無日頭咁熱.

原帖由 reb619 於 09-10-2 13:35 發表
haha~~~~~~~~~~

有心,Megan番啦,無返4日學, 真係攪到我暈陀陀, 之後果幾日我每日我都要4處問佢無返果4日啲功課&通告, 有啲功課又5明點做喎, 真係睇到我頭都大埋, 好彩, 依家正常返喇, 先叫鬆一口氣咋; 所以真係要保 ...

mmak & all,

係,收到!! 好 要唔要比多個日子如: 12月20日及27日,可以比大家諗下.
地點?? clubhouse? 有無提議?? or樓上cafe比較大架地方可以搞party??

原帖由 mmak 於 09-10-5 17:52 發表
fyeung & all,

X'mas 係咪開 party ??

大家快D擇日先??

27/12  遲唔遲??

舉腳贊成

大家快D擇日先??

大家快D擇日先??

好呀!

parentslove2,

thank you for the info.  I do agree that those newer DSS are more free than the traditional schools

原帖由 parentslove2 於 09-10-3 23:47 發表
Dear lilymom,

Actually, my daughter is not studying at either schools.  As I know, they're two different style's school and location.  We really don't have their figures for schools' result.  Have yo ...

大家快D擇日先??

Dear lilymom,

Actually, my daughter is not studying at either schools.  As I know, they're two different style's school and location.  We really don't have their figures for schools' result.  Have you seen their student?  Maybe you can go to both school on weekdays.  St. Margaret Co-ed is more freedom than others.  You may check their forum in this BK and ask your daughter directly.

各位家長﹐有事想請教。我囡囡讀緊SC K3﹐剛剛收到浸小王錦輝同st margaret's co-ed 的取錄﹐想問下有冇家長的小朋友或試得SC舊生係讀呢兩間呢﹖想知道程度係點。或者想問下各位去年有冇係呢兩間作出過決定讀邊間。我想儘快決定﹐唔想兩間都留位﹐阻住個位。謝謝﹗麻煩晒﹗﹗﹗

haha~~~~~~~~~~

有心,Megan番啦,無返4日學, 真係攪到我暈陀陀, 之後果幾日我每日我都要4處問佢無返果4日啲功課&通告, 有啲功課又5明點做喎, 真係睇到我頭都大埋, 好彩, 依家正常返喇, 先叫鬆一口氣咋; 所以真係要保佢地大, 情願自己病.

原帖由 CCW 於 09-10-2 10:11 發表
Reb619 : 我估如果我帶Kylie去睇, 佢一定會有童年陰影, 仲晚晚要我陪"目訓"。
係呢, Megan 好番未?
‹ 上一主題|下一主題