用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 收到祟真的INTERVIEW信啦...想問下...要唔要等好耐先有 ...
樓主: 小山竹
go

收到祟真的INTERVIEW信啦...想問下...要唔要等好耐先有得IN [複製鏈接]

回覆 2# yinghung1234 的文章

我今日都收到open day letter but no interview letter

我今日問左學校,要13/10 IN 完才寄出28/10 IN 的信......要等

我囡囡9月出世,今日先收到open day信,但沒有interview letter。唔知有冇得in?!

我都只係收到嘉年華同義工既信..未收到interview letter..sigh!

醒目開學勳章

原帖由 siujanjan 於 10-10-6 17:36 發表

我都係呢個時間interview呢, 不過我報中英文部, 希望唔會等得太耐啦

我想問下你係幾時交form架?係咪有小朋友係度讀緊?
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

崇真個web site出左name list, 我諗只有13/10 in的小朋友

me too....

原帖由 cyan_tang 於 10-10-7 17:04 發表
我都只係收到嘉年華同義工既信..未收到interview letter..sigh!
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

原帖由 tiktiktmlkl 於 10-10-7 17:40 發表

我想問下你係幾時交form架?係咪有小朋友係度讀緊?

我8月16號左右寄form 0架, 冇小朋友讀緊

原帖由 evacalbee 於 10-10-7 23:25 發表
崇真個web site出左name list, 我諗只有13/10 in的小朋友

好彩你提一提..之後上去睇嘉年華義工名單....點知見到自己個仔既名...但係一直都收唔到call..仲以為抽籤唔到我地..真係好彩睇到如果唔係no show都唔知會唔會bad list左..>_<~

我見唔到有義工名單既,我只見有小朋友interview名單,我係有收到電話做義工ga

好攪笑呀, 每個字都讀得好大力, 真係叻叻 !!!

原帖由 爸爸超人 於 10-10-7 12:32 發表
Vzprwfsavv8

前日同亞哥溫習,準備月尾測驗, 亞妹又話要讀書
咪俾佢玩理一份, 她第一次讀此套字卡, 但都唔錯
如果下星期面試時, 對老師的問題有問必答, 又講到好似依家咁樣, 我就於願足矣!

祝大家面試成功 ...

上學校網頁睇過第一輪INTERVIEW總人數有324人
個LIST無分主流班/國際班

仲有5日...好緊張

不過搵唔到邊到話一共有三輪INTERVIEW的資料

响 "校園行事曆" 揾到~~~

原帖由 小山竹 於 10-10-8 18:02 發表
上學校網頁睇過第一輪INTERVIEW總人數有324人
個LIST無分主流班/國際班

仲有5日...好緊張

不過搵唔到邊到話一共有三輪INTERVIEW的資料
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

is it 1st interview on 13/10
2nd will be held on 28/10?
3rd on 11/11 interview?

如果三輪IN的人數差唔多 324 X 3 = 972舊年收 K1 的人數: 254

有得IN已被接納的比率: 254/972 = 26%

~1/4

醒目開學勳章

原帖由 siujanjan 於 10-10-8 11:19 發表

我8月16號左右寄form 0架, 冇小朋友讀緊

唉,我同你一樣呀,點解分別咁大架~
希望你個小朋友面試成功啦~
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

亞女好叻呀! 睇佢讀得咁肉緊, 好好笑! 你真係好有心機教, 自問自己真係唔係識教, 佢未夠2歲, 唔係太識講野, 所以面試都唔係好有信心, 因為唔知佢到時表現如何, 但順其自然啦, 都係睇佢同間學校有無緣, 祝大家好運!!

原帖由 爸爸超人 於 10-10-7 12:32 發表
Vzprwfsavv8

前日同亞哥溫習,準備月尾測驗, 亞妹又話要讀書
咪俾佢玩理一份, 她第一次讀此套字卡, 但都唔錯
如果下星期面試時, 對老師的問題有問必答, 又講到好似依家咁樣, 我就於願足矣!

祝大家面試成功 ...

你地估會唔會同宗教信仰有關???
因為張APP FORM唔只問宗教信仰...仲問埋邊間堂會

Cynthia,蓁蓁咁叻女,一定得!放心!我會為佢加油打氣架!

Silvia,
多謝你既鼓勵! 希望佢同崇真有緣啦....

亞妹來緊既小學面試實無問題, 姨姨對佢好有信心, 一定入到心儀小學, 大家一齊努力! 真係好多謝你成日幫d媽咪解答問題, 你真係我既偶像.......

原帖由 silvia_ng 於 10-10-9 19:17 發表
Cynthia,蓁蓁咁叻女,一定得!放心!我會為佢加油打氣架!
‹ 上一主題|下一主題