用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mikowong
go

09/10 K1 classmates [複製鏈接]

我仲想問下 NC 班係米已經有2個星期無phonics 功課喇?  因為呢2個星期我都無見到阿仔本phonics workbook.

KEIIN-BB
我時時上既喎,都唔見既,等我再搵下先.
http://era-central.blogspot.com/

monkey05
唔洗pm既,我地俾左錢join evi,但係你要搵番學校俾既user name同埋password先入到.
www.evi.com.hk
原帖由 monkey05 於 09-11-3 14:58 發表

你講果個 Evi網, 係咩來, 我無收過既 ?  可唔可以 pm 我條link 呀?
http://era-central.blogspot.com/

回覆 1# Era 的文章

咩呀!學校叫我哋上果個喎!書簿費計埋在內喎!?入完密碼,之後去我的圖片度,就會有學校照片喎!你哋try try啦!

回覆 1# KEIIN-BB 的文章

Sorry!有少許更正,係入完密碼後,去我的相簿度,之後會見到親子相簿和學校相簿,然後入學校相簿度就有相睇喎!我啱啱先check完。

原帖由 KEIIN-BB 於 09-11-4 14:03 發表
Sorry!有少許更正,係入完密碼後,去我的相簿度,之後會見到親子相簿和學校相簿,然後入學校相簿度就有相睇喎!我啱啱先check完。

我諗班班不同﹐我看過沒有。

p.s. 你是不是k2家長呀!! 我想問下今個星期是不是沒有家課做呀??!!

原帖由 KOC 於 09-11-4 17:30 發表

我諗班班不同﹐我看過沒有。

p.s. 你是不是k2家長呀!! 我想問下今個星期是不是沒有家做呀??!!

係呀!
你係咪想問有冇功課做呀?!我o地都有3日冇功課做呀!唔知點解呢?!

原帖由 KEIIN-BB 於 09-11-4 21:25 發表

係呀!
你係咪想問有冇功課做呀?!我o地都有3日冇功課做呀!唔知點解呢?!

係呀! Thank you very much!
(打漏了個字)

冇乜點留意添,今晚返屋企望下先.
原帖由 KEIIN-BB 於 09-11-4 14:03 發表

真係有相?? ohoh...excited....Let me try try tonight....

Yes....it seems my daughter also dont have homework this week wor....

But there was homework last week ar.....

醒目開學勳章

原帖由 Era 於 09-11-4 13:38 發表
monkey05
唔洗pm既,我地俾左錢join evi,但係你要搵番學校俾既user name同埋password先入到.
www.evi.com.hk

學校有比過 user name同埋password 咩 ?  係唔係我地pg 無既呢 ?  好似無收過通告咁喎.

真係有架,你打去問班主任呀.
以前哥哥果時我就唔多覺有,佢地多數響學校玩.今年就好肯定收到啦,個哥哥而家都會攞左個password入去玩.因為唔係所有game咁細個都玩到架.佢唔自己玩就幫妹妹玩囉,我地日日都有入去既.

原帖由 monkey05 於 09-11-5 14:41 發表

學校有比過 user name同埋password 咩 ?  係唔係我地pg 無既呢 ?  好似無收過通告咁喎.

原帖由 monkey05 於 09-11-5 14:41 發表

我都收唔到喎!係咪pg無呢?

all
生日會既相出左,可以曬啦,唔好錯過呀!

個人覺得8-9月果d靚d,小朋友既笑容多d.

我想問各HKPS家長, 小朋友interview時是否表現好好? 是否做晒老師提出嘅要求呀?

我係由n1開始讀既,所以當時囡囡係冇做到晒老師既要求,因為唔識講野.但係我諗同老師有好既互動就應該係著要既.
原帖由 Bear@MAMA 於 09-11-17 11:13 發表
我想問各HKPS家長, 小朋友interview時是否表現好好? 是否做晒老師提出嘅要求呀?

原帖由 Era 於 09-11-17 11:59 發表
我係由n1開始讀既,所以當時囡囡係冇做到晒老師既要求,因為唔識講野.但係我諗同老師有好既互動就應該係著要既.

你囡囡什麼月份出世?

7月尾.
原帖由 Bear@MAMA 於 09-11-17 12:16 發表

你囡囡什麼月份出世?

原帖由 Bear@MAMA 於 09-11-17 11:13 發表

無呀!阿仔in N班,都未識講嘢!淨係對住外籍老師笑,同埋答到一題「apple」。收左讀英普班!

小朋友肯坐定定,唔怕羞,有反應。我諗都好重要。
而家長方面,可以多作準備,老師都會問家長問題,
平時邊個湊,假日有咩活動....

原帖由 maths 於 09-11-18 21:40 發表

無呀!阿仔in N班,都未識講嘢!淨係對住外籍老師笑,同埋答到一題「apple」。收左讀英普班!

小朋友肯坐定定,唔怕羞,有反應。我諗都好重要。
而家長方面,可以多作準備,老師都會問家長問題,
平時邊個湊,假日有咩活動.... ...

我都明白坐定定,有反應係好重要! 阿仔係一個唔多stable旣小朋友, 佢第一間interview表現好好,不過,去第二間時一入去幼稚園門口就喊着要走, 所以, 下個星期interview都係要博一博la!
‹ 上一主題|下一主題