用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 屯門69, 70, 71 區小學 討論區
樓主: cindyma
go

屯門69, 70, 71 區小學 討論區 [複製鏈接]

Re: 屯門69, 70, 71 區小學 討論區

就是因為咁我唔想考慮跨區,真係好講運氣!
Sandycat,
你有決定未呀? 我會維持原本決定,無謂費神!
其他媽咪如何?

今日有家長去志豪交表格,嘩!!有接近百人交表,第一日咋!!真利害.     
雪雪.我係麻煩友~~雪雪

Heihmom 寫道:
就是因為咁我唔想考慮跨區,真係好講運氣!
Sandycat,
你有決定未呀? 我會維持原本決定,無謂費神!
其他媽咪如何?

最後聽校長建議,我選了何日東,祝大家好運!!!!!!

各位媽咪好嗎:
您們交表情況如何呀??
Michellemama
您是否決定蒙恩了,交表多唔多人??
我都知您們現在比較忙了, 打擾您們唔好意思???

昨天已到鄭任安交表,我個囡是第188個交表,但原來這學要出世紙正本,所以今天再到一次,見到有第204個人交表了.唔知會唔會好彩數呢??     
雪雪.我係麻煩友~~雪雪

我表姐個女都係讀蒙恩下午校架!
直明月耀安
極星輝照長

我個仔o岩o岩升小一,讀緊富泰?o個間新既興德學校呀!
唔知你地有無聽過呢?

我細個o個陣又係讀梁周個喎.....

小儀23 寫道:
我細個o個陣又係讀梁周個喎.....

咁你囝囝咪可以入梁周囉, 你係舊生喎, 點解唔揀??

Hello !
你們好, 我已交表到梁周,由於我囡囡得5分, 今次得37份之1機會,所以抱抽獎心情哪! 我第妹是梁周畢業生(第一屆及第二屆), 現在這校算碼頭區的No.1, 我睇這校派中學都OK。

Hi s/mon,
我係15/9交表去梁周,唔使6分鐘就搞掂,似乎唔係好多人,機會可能大d。 可能d媽咪揀全日制學校多。 聽校長話15分可能就有得抽籤,唔係首名子女的機會微d,但可在統一派位再試,到時有多d位,又會收約20個候補生。 佢又話今年入該校的機會比往年大好多,可能只有30多申請人入唔到。
祝大家好運! :  :

Hi Heihmom:
妳小朋友係咪都係首名子女? 在哪間Kingergarten讀?
請問對圓  直資小學有何資料?

宜家青松好易入,收生不足.....佢地都轉左小班教學呀~
但d功課好似多得好緊要..因為我都有打算女女轉校...

s/mon 寫道:
Hello !
你們好, 我已交表到梁周,由於我囡囡得5分, 今次得37份之1機會,所以抱抽獎心情哪! 我第妹是梁周畢業生(第一屆及第二屆), 現在這校算碼頭區的No.1, 我睇這校派中學都OK。

我都交左表去梁周(上), 你點知得37份之1機會嫁???請問有無人知究竟梁周(上)收到幾多份表呀, 我星期四交表時問校務處, 佢地話百幾。

Hi!各位:
(更正,我打錯應是37個人其中1個)。

我11/9到梁周(上)[小一報名簡介會]時,校長話今次自行派位收50%分配是有兄姊在校讀收約56個,而計分一定收37個,
如今次唔得下次統一派位收到50%,而校長有約20幾個位在手給叩門者。妳們有無準備叩門之自薦信及所以証書及獎狀呀?

sandycat 寫道:
最後聽校長建議,我選了何日東,祝大家好運!!!!!!

恭喜妳已經有了決定.
我都揀左蒙恩上午校喇.
祝大家好運喇!!

kyma 寫道:
各位媽咪好嗎:
您們交表情況如何呀??
您是否決定蒙恩了,交表多唔多人??
我都知您們現在比較忙了, 打擾您們唔好意思???

係呀!!揀左蒙恩上午校.
我星期三下午至交表,所以唔多人.
妳呢??

靚靚媽媽 寫道:
我表姐個女都係讀蒙恩下午校架!

係??!!
咁佢有冇話間學校好唔好??
佢讀得開唔開心??成績如何??

s/mon 寫道:
Hi Heihmom:
妳小朋友係咪都係首名子女? 在哪間Kingergarten讀?
請問對圓  直資小學有何資料?

s/mon,

我仔仔係首名,會多5分,好希望今年會易入d,佢年尾出生,說話雖然老積、又常扮大哥,其實仲好bb,我想佢係附近入學。 我係15號交表去圓玄,好似唔多人,連我在內只有兩個人,至今未有消息。 :

唔好意思, 公司電腦down了兩天.
Michellemama :
我囝囝出年先揀學校, 我揀幼稚園的時候, 都係多謝BK媽咪提供資料參考, 所以我都留意您們的意見, 謝謝.
我是69區, 不過都對蒙恩好有興趣, 但一想到要搭校車,唔知是不是要好早搭車, 怕囝囝好辛苦, 需然我囝囝現在都返緊全日,但係佢都唔係好願起床,
所以我都想找間近些屋企,都有考慮保良局梁周.
s/mon, Spiderman_mama, Heihmom, 小儀23,
請問您們可不可以話多些資料關於保良局梁周, 如多不多工課,老師好不好, 會唔會只注重學生成績, 忽略了學習態度和成果, 還想知您們點解揀保良局梁周? 羅陳楚思有何意見?Sorry, 太多問題, 希望您們分享.謝謝!
因為我都想找一間適合囝囝, 希望校風和學習氣氛好的學校, 真係無兩全其美, 又要考慮升中, 真係幾頭痛.
‹ 上一主題|下一主題