用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 SPI 書包好唔好用?
樓主: MaryChan
go

SPI 書包好唔好用? [複製鏈接]

Re: SPI 書包好唔好用?

對於書包問題我都好15,16. 但覺得SPI真係重咗d, 最後買咗Sanrio的護脊系列. 真係較輕.

我都覺得SPI書包重左d! 不過, 好多人鍾意用佢, 唔知係未因為係出名門呢?? 我就買左Sanrio今年新款超輕護脊書包. 因為與其他牌子(SPI, Dr.Kong)比較過, 確實輕好多. 價錢都只不過是(大碼)$199, (細碼)$179.
有嘢賣 ~~ 家庭小電器, BB衫仔, 小童衫等等 [url=hk.photos.yahoo.com/decemberlo]<睇相請進>[/url]

I think the new SPI model is lighter than those old models before.

You can have a try yourself in the Department Store Counter and I'm also thinking of buying a new one soon.

Dear DSS,

I have bought a new SPI model (big size) yesterday and I have bring it to home and compared with my old one, the new model one is lighter than the old model one.

Just for your reference.

Tks.
Phoebe

我係新城市SPI啱啱買咗個S碼,  好彩有BK媽咪送咗張coupon比我,  平左好多.  最初覺得其他Hello Kitty, Thomas Train都二佰幾三百, 差唔多就買SPI. 而家卡通護脊書包西田20% off.  唔使$200.  

有BK媽咪話東角嗰間可walk in negotiate到 coupon 價,  我前幾日去過只係減$50,  所以最後都要有coupon先最平.
該用戶已被刪除

我想問下點樣清洗個書包呀? 可吾可以將個書包成個放落d水度洗刷.   

上到東角中心一樣可以用展銷價買到!!!我昨日上去見個女仕無任何優惠券,個SaIes就平50蚊比佢,果位女仕仲十分開心地離開,跟住到我同另一位不相識既女仕一同講價,結果一個同款同size既書包,比之前離開之女仕足足平了80大元
大家記住講價,她們以展銷價為底線

我去東角嗰次重有一枱客, 買2個書色, 係到試緊.
我問sales有冇得減, 只係減 $50.  可能有第2枱客快要比錢, 個sales話公價, 冇further discount.

最後用school coupon 係-$50再-$92 !  leotao而家係差唔多啦, good bargain  

那裡有spi展銷

請問那裡spi有展銷

Re: 那裡有spi展銷

Hi,
我覺得Dr.Kong書包唔錯,攞上手好似好重,個仔背上又話唔覺噃。不過,好襟污漕,用半個學期至洗,正!

Hi,

I just brought the new style SPI school bag yesterday(sales girl said that it is Poly Design HKD388.00)
OK la!

Dear Martina,

So how much finally?

[quote]最後用school coupon 係-$50再-$92 !

通常在幼稚園或小學派發。

我今日打電話去 spi 店問, 納米書包有兩款.一款係理工大學設計的納米有護脊板的書包,  得一個size. 原價$460, 現特價$388, 另外一款係 spi 自巳設計的納米書包, 背包款, 大size 原價$388, 現特價$338. 不過 spi 的 sales 吾肯講減價會做到幾時, 佢只係話納米書包比舊款的 spi 書包輕好多. 另外吉之島的 spi 書包亦同時做緊特價. 我在吉之島試拎兩款納米書包, spi 的背包款納米書包係靚d, 不過比較重d, 理工款的納米書包就好輕身.
:wave: :wave:

cindyma 寫道:
[quote]
amy888 寫道:
SPI 開倉大減價

青山道608號榮吉工業大廈A座805室
10時至5時

tel: 3106 3389

[/quote]

有無媽咪去過依道買書包?

kaka168-1999 寫道:
Hi,

I just brought the new style SPI school bag yesterday(sales girl said that it is Poly Design HKD388.00)
OK la!

你買這款咪係百佳現在用印花+唔記得係$168定$198個款。

慎選護脊書包(2005年8月16日,明報)

暑假開始了,又是家長開始忙碌的時間,準備暑期活動、假期作業、新課本外,另一項家長的重要任務就是替孩子選購好書包。雖然尚未有證據指書包超重引致脊柱側彎,但看見小個子每天揹

請問百佳嗰款SPI好唔好,啱唔啱小一生用??

‹ 上一主題|下一主題