用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 *嘉諾撒聖心討論區
樓主: stccmc
go

*嘉諾撒聖心討論區 [複製鏈接]

Re: <<聖心討論區>>

sorry 你地講聖心幼稚園是否有大圍區.
有無媽咪知道大圍區聖心幼稚園好唔好?
善良既荷花會開得好靚
歡迎登入善善成長過程

簽名被屏蔽

stccmc,

其實聖心幼稚園應該係'嘉諾撒聖心幼稚園',如果覺得混亂,可以改返個topic

ivychiu

我仔仔讀緊大圍聖心. 如想知資料, 請另開topic, 以免攪亂.

因我開頭都以為是聖母無玷聖心呀.

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

stccmc,

恭喜晒!  我地又多個鄰居啦!  你幾時搬過嚟呀?  Edith 可以同 Hayley 一齊搭校車啦!

另外我打咗去冠忠check, 佢話帝后暫時無站, 不過司機在路線編排可再作安排。

please check pm.

hayleymama :  :  :  :  :  :

Hi,

醒目開學勳章

[quote]
ching~mama 寫道:
Hi,

醒目開學勳章

stccmc & waiwai,

你地收倒校車証未呀??? am 架車返學放學都停樓下啝! 真係好喇! hehe!!!

stccmc 你搬咗過嚟未呀???     

hayleymama

收到啦 , 好開心

HAYLEYMAMA 你是否住在一座
waiwai

hayleymama, stccmc & waiwai,

岩岩追返成個topic, 你地好偉大,就哂小朋友.

我住學校附近, 個仔ernest 會讀nca am, 你地呢?
希望帝后好快會有站拉.  

28號orientation見.
:wink:

My 2 honeys :> Ernie born on 6 Feb 01 Nicole born on 28 July 03

醒目開學勳章

waiwai 寫道:
收到啦 , 好開心

HAYLEYMAMA 你是否住在一座

waiwai,

我地住第二座。

hayleymama :  :  :

醒目開學勳章

ErnieMama 寫道:
hayleymama, stccmc & waiwai,

岩岩追返成個topic, 你地好偉大,就哂小朋友.

我住學校附近, 個仔ernest 會讀nca am, 你地呢?
希望帝后好快會有站拉.  

28號orientation見.
:wink:

Hi ErnieMama,

咁橋嘅! hayley 同 ernest 同班啝!
上午班架校車, 喺帝后有站呀, 所以我同 waiwai 都好開心囉! :  :  :

28/8 見啦!

hayleymama

hayleymama, stccmc, waiwai & all,

hayleymama, 咪好囉,我地同班可以交換下意見.
ernie係Jack & Jill學唱歌,識左個升UKC既姐姐,
佢都話D先生好好人, 希望NCA D先生都有愛心拉.

我會帶仔仔返學,同先生傾兩句先返工.
放學工人同佢細妹接佢.
然後食飯,訓覺,做功課, 佢係幼兒園都有訓2個鐘,
希望可以KEEP住.會唔會自動波做功課就唔知拉.

My 2 honeys :> Ernie born on 6 Feb 01 Nicole born on 28 July 03

醒目開學勳章

ErnieMama,

我有個舊同事佢個女原本升 K2 pm, 不過移咗民去英國, 都話啲老師好 nice 架!
你就好喇! 住得近學校, 可以湊 ernest 返學, 又可以多啲同老師溝通。
hayley 返學放學都會坐校車, 由工人"姐姐" 接送。
K1 應該冇乜 homework, 不過有好多親子活動, 要返屋企同 parent 一齊做架!

hayleymama :  :  :  :  :

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

stccmc,

好耐冇見喇! 搬屋實忙啦! 街坊街里, 第日約喺平台公園玩吖!
BK 都有好幾個帝后街坊架!
828 見喇! 睇下有無緣相認!!!

hayleymama     

Hayleymama,

其實我仲早睇樓過你地, 係03年頭,
行左好多中西區d地方.帝后都有睇,幾貴,
最後搵到間銀主舊樓,
沙士時入,成本好平.
很多西人住,同小朋友傾計又得.
如果想搬近d,可以留意下.

醒目開學勳章

ErnieMama,

我算好彩, 係當時差唔多頭籌抽倒, 所以買得算平。
好多家長搬嚟中西區, 都係為咗啲小朋友讀書, 孟母三遷嘛!!!

hayleymama

聖心家長 :

呢個星期六的小朋友係咪一定要穿校服返學校, 可唔可以穿便服

ICHIBAN
‹ 上一主題|下一主題