用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人小朋友09/2005入三聖救世軍呀?
樓主: mcdullyiu
go

有無人小朋友09/2005入三聖救世軍呀? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 有無人小朋友09/2005入三聖救世軍呀?

Almaz 寫道:
mcdullyiu,

咁巧合?我囡囡那套都係pooh pooh呀!粉紅色底.我剛才放工取了.園長說一套就夠.逢星期五拿回家洗.那問舖頭都幾多款,有pooh pooh(粉藍底), melody, hello kitty等.$120一套.學校代買就$130一套.沒有公仔選擇,亦有可能是淨色.

可唔可以比你買那間野的電話我呀?

醒目開學勳章

珍妮絲 寫道:
Hello all mums,

我個仔仔都係9月入學呀, 我個女讀緊低班, 以前D被鋪都係同學校買, 有好多款公仔選擇, 不過唔知今年係咪一樣~~  

等我又問下學校有咩公仔選先,謝謝!

唔記得咩公仔喇,好似係兔仔,粉紅色架.  

mcdullyiu:

舖頭名: 多多
地址: 萬寶商

醒目開學勳章

Michellemama 寫道:
唔記得咩公仔喇,好似係兔仔,粉紅色架.  

咁即係要出去車了!謝謝!

醒目開學勳章

等我都去看下,謝謝!

[quote]
Almaz 寫道:
mcdullyiu:

舖頭名: 多多
地址: 萬寶商

mcdullyiu,

HELLO.今早見到你先生帶彤彤上學.你囡囡好叻呀,唔使"痴"住爸爸.又好主動玩.唔怕醜喎,又好獨立.佢玩得好開心呀!尤其是玩大肌肉時,雖然佢未識跳,但見到佢好努力咁嚐試.好快可以自己返學,唔使爸爸陪啦!

我囡囡就唔掂,一步都"痴"到實.攞玩具都要拖著我只手.激死我.如果陪一個星期都唔知得未.

醒目開學勳章

Almaz 寫道:
mcdullyiu,

HELLO.今早見到你先生帶彤彤上學.你囡囡好叻呀,唔使"痴"住爸爸.又好主動玩.唔怕醜喎,又好獨立.佢玩得好開心呀!尤其是玩大肌肉時,雖然佢未識跳,但見到佢好努力咁嚐試.好快可以自己返學,唔使爸爸陪啦!

我囡囡就唔掂,一步都"痴"到實.攞玩具都要拖著我只手.激死我.如果陪一個星期都唔知得未.

因為園長話有小朋友出水豆,所以我唔敢陪彤彤返學呀,所以未要我老公陪law,她係咪好反斗呀?我老公話人她圍圈她出左去"look"呀,爬船船又次次都要玩,我真係怕她激死老師呀!
我老公都話他見到希希呀,最衰我唔返得去啦,唔係我地可以慢慢傾下計了!
我現在希望彤彤可以快d唔洗陪啦,不過園長都話她適應得好好,叫我唔洗擔心!
園長有無話希希要陪幾耐呀?

mcdullyiu,

今日彤彤扭計呀!玩玩下大肌肉訓練突然喊要找爸爸.點知爸爸出咗去,咁老師就抱著彤彤.喊咗好耐呀!幾淒涼呀!

仲有唱遊堂時,老師攞個大fitball出來比同學仔推,彤彤有點失控,個個坐係到,佢就走出來推波波呀!總之個波波走出來,佢就又走出來.原來今日先睇到彤彤個真性情.

我囡囡今日又係咁,我後來見佢玩得投入,咪躲在另外個課室.不一會,老師就抱著帶著眼淚的芯希走出來找我呀!唉!我都唔知幾時先..............

醒目開學勳章

Almaz 寫道:
mcdullyiu,

今日彤彤扭計呀!玩玩下大肌肉訓練突然喊要找爸爸.點知爸爸出咗去,咁老師就抱著彤彤.喊咗好耐呀!幾淒涼呀!

仲有唱遊堂時,老師攞個大fitball出來比同學仔推,彤彤有點失控,個個坐係到,佢就走出來推波波呀!總之個波波走出來,佢就又走出來.原來今日先睇到彤彤個真性情.

我囡囡今日又係咁,我後來見佢玩得投入,咪躲在另外個課室.不一會,老師就抱著帶著眼淚的芯希走出來找我呀!唉!我都唔知幾時先..............

好擔心呀,原本仲以為彤彤ok,點知都係哭! 下星期我就要入院,真係有d擔心,希望彤彤快d適應啦!

我都唔知點訓練彤彤,她一有得玩就忘形,又唔懂得等待,我都唔知點算!

老師話明天都要陪,就食埋飯先走,咁芯希明天係咪都係食埋飯先走呀?老師有無話希希係咪陪一星期就得呀?老師有無話幾時你可以行開呀?

我真係好希望陪住彤彤一齊返學呀! 好多謝你話我知彤彤的情況呀!

醒目開學勳章

Almaz,
希希今日點呀?
彤彤今天無哭呀,我好開心!

mcdullyiu,

係呀!今日彤彤好叻呀!冇喊又冇搵爸爸.因為爸爸中途離開過.我覺得佢好快適應,不用爸爸陪啦!我都有幫你留意彤彤的表現,佢在玩大肌肉訓練時很投入,老師唱歌仔做動作,佢都跟著做.又笑,總之玩得好開心.你下星期入院生bb都不用担心.

今日芯希好一點,有半小時不用找我.但只有半小時,不過已經進步了.我今天早上回去食早餐,芯希可以食晒一碗粥.但就沒有食午餐,因我下午要趕返工.明天才開始食午飯.我打算下星期一都要請假,因為芯希要開始在學校午睡.但星期二開始我要返工,帶咗佢返學我就要走.真担心我走咗佢就喊.你知嗎?我囡囡真的好"痴"身,係屋企,我去廁所及沖涼,佢都要走入廁所看著我的.所以我可以肯定,我唔係佢身邊一定喊到唔收聲.

醒目開學勳章

Almaz 寫道:
mcdullyiu,

係呀!今日彤彤好叻呀!冇喊又冇搵爸爸.因為爸爸中途離開過.我覺得佢好快適應,不用爸爸陪啦!我都有幫你留意彤彤的表現,佢在玩大肌肉訓練時很投入,老師唱歌仔做動作,佢都跟著做.又笑,總之玩得好開心.你下星期入院生bb都不用担心.

今日芯希好一點,有半小時不用找我.但只有半小時,不過已經進步了.我今天早上回去食早餐,芯希可以食晒一碗粥.但就沒有食午餐,因我下午要趕返工.明天才開始食午飯.我打算下星期一都要請假,因為芯希要開始在學校午睡.但星期二開始我要返工,帶咗佢返學我就要走.真担心我走咗佢就喊.你知嗎?我囡囡真的好"痴"身,係屋企,我去廁所及沖涼,佢都要走入廁所看著我的.所以我可以肯定,我唔係佢身邊一定喊到唔收聲.

聽你咁講我就放心了!希望彤彤真係ok啦,下星期就要返全日了!
原來爸爸昨天無同彤彤講話走呀,就自己行開左,今天我叫爸爸一定要同彤彤講,唔知係咪咁所以唔同呢?

咁你返工芯希痴邊個呀?工人?

hello~好耐冇入o黎...coz彤彤之前番學前班,冇o西時間,依家個課程完o左可以多d上o黎

mcdullyiu,Almaz,你o地囡囡已經番學la..真係好緊張 希望佢o地快d適應啦!彤彤番學前班都cry o左好耐先收聲,唉..我唸彤彤番學都要cry好耐lu,今日院長打o黎話8月仲有1個位,問我有冇興趣,但我又想對彤彤耐少少,so都係話9月先番學

醒目開學勳章

rube_by,
咁2個彤彤要9月先做到同學仔了!

醒目開學勳章

Almaz,
今日彤彤係咪好扭計呀,爸爸話她好唔開心呀,唔知係咪昨晚唔夠訓呢!(她成晚醒,又大叫,唔知係咪日頭玩得太勁﹚

我個仔都返緊學,返左差不多2個月喇,佢適應得幾好,就係病多左囉.

我個女套被單係粉紅色哈姆太郎黎架.

仲有我個由7月11日至8月5日有小一模擬課程,會在劉伍英既班房上課呀.

Michellemama,

原來你個仔都已插了班,我囡囡好似大過你個仔喎.我陪囡囡返
‹ 上一主題|下一主題