用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟愛德小學 40校網聖方濟愛徳小學有無人收到叩門通知 ...
樓主: yuenedmund
go

40校網聖方濟愛徳小學有無人收到叩門通知 [複製鏈接]

yuenedmund 發表於 14-6-16 16:38
我111連面試的機會都無,真的好氣憤,唔好連我的校長信(直接寫明該校校長收)和111的誠意都無視啦。不過我都 ...
會晤會miss 左call,有冇打去問問

yuenedmund 發表於 14-6-16 18:49
其實間小學唔重視我小朋友的品學成績和我們一家的111誠意,我都對佢地好失望。佢地行政我覺得好有問題。好 ...
我都係9/6交的

回覆:yuenedmund 的帖子

其實我都係9號交,我懷疑會唔會你交少左野,因為佢講明交少左野唔會俾in

po770 發表於 14-6-16 21:03
會晤會miss 左call,有冇打去問問
絕對無miss,我的手機機不離手,而且我都打了超過三次電話查詢,次次都話叫我等消息,睇吓有無得in,想講多句個位小姐又話叩門問題是主任的事,想搵主任又話主任唔會接呢D查詢,我真係覺得該校連我份表格都無睇就放一邊。該校真的這方面做得很差,對不起很多有誠意的家長,本區其他一線學校都無佢地做得咁差。

回覆:yuenedmund 的帖子

我都係9/6中午後交form,有interview.應該同交表時間冇關,亦未必同成績有關,記得愛德份表有兩條問題要家長答,你的答案都會有可能成為他們的selection criteria.這是我的小小意見。
見到你的posts,想像到你好心急,祝你的小朋友快些找到合適的學校

回覆:cherrieshum 的帖子

有中學,所以最後都是決定去真光

FaveNg 發表於 14-6-16 21:17
其實我都係9號交,我懷疑會唔會你交少左野,因為佢講明交少左野唔會俾in

...
我咁大個人唔通連有無交小咗嘢都唔知?番睇再番睇唔只一次。點解覺得學校永遠是對的,一有D問題就說懷疑!!

其實每間學校都有佢既定標準接見叩門生, 有些要111 睇誠意, 但呢間主要係睇學業成績及讀邊間幼稚園, 與111及交表先後無關. 有同學仔係0-0-0 , 9號早上交表都有得interview .

會唔會讀基督教幼稚園 會被拒in?

引用:其實每間學校都有佢既定標準接見叩門生,+有

原帖由 richmoney 於 14-06-17 發表
其實每間學校都有佢既定標準接見叩門生, 有些要111 睇誠意, 但呢間主要係睇學業成績及讀邊間幼稚園, 與111 ...
同意。咁多人叩門,學校都篩選咗先面試

metaltse 發表於 14-6-17 19:14
會唔會讀基督教幼稚園 會被拒in?
應該唔會, 同學仔係讀基督教幼稚園 . 其實天主教同基督教都係信天父 .

siujanjan 發表於 14-6-17 19:41
同意。咁多人叩門,學校都篩選咗先面試

係呀 . 所以學校要求在叩門時, 要準備K3成績表及有關獎項, 證書等.
‹ 上一主題|下一主題