用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 乙明救世軍幼兒園家長, 請進!!
樓主: 122510
go

乙明救世軍幼兒園家長, 請進!! [複製鏈接]

Re: 乙明救世軍幼兒園家長, 請進!!

122510,
pls check pm :">

can't receive your PM
迪男媽媽 寫道:
122510,
pls check pm :">

125110: I can't rec'd yr e-mail ar.
:-D

Please check pm, Thanks!

晉晉媽

To smallsmall,
忍唔住要話你知!!

頭先我同晉晉睡前祈禱(we are catholic),佢竟主動提出要為陳諾姸祈禱!
我好驚訝話陳諾姸做咩事呢?佢就話媽咪你因父先啦...
咁我就因父及子及聖神啦...
佢就開始破天荒第一次自己「有組織」地祈禱(平日只跟住我地口up-up天南地北)!
(原文照錄)佢話:「仁慈嘅天主牙,呢,陳諾姸佢病咗啦,而且重有少少咳ga!求天主比佢快D好番返嚟玩啦,瞓覺啦,同晉晉一齊好開心啦!阿孟!」

完咗我問佢諾姸今曰無返學咩?佢實牙實齒話無返呀,病咗呀!因我見日誌無講,估佢實記錯啦,佢仲話諾姸媽咪自己話諾姸病咗要睇醫生唔返學啦!!!我覺得不合羅緝,唔知晉晉係咪又進入了幻想世界

如果晉晉真係講錯真不好介意啊 !但佢心裹掛住同學仔仲提出要為佢祈禱我感到好安慰,而且第一次處男祈禱送了給諾姸,所以好想同你分享呀!!

希望晉晉真係記錯咗,其實諾姸己經好返好耐啦!!!

125110,

check pm pls

係未呢兩星期都收唔到日誌呀?

晉晉媽: 晉晉可能講既係事實都唔定架, 晴晴有時都講好多學校生活比我知, 加埋我同婆婆既分析, 通常都有8/9成arm.
:-D

tokyleung>>

日誌放咗上家教綱, 有通告派過, 要用password, 就睇到日誌.

但係而家日誌冇寫邊個小朋友病咗.

Machoma

晉晉媽 >> 真為你開心, 晉晉年紀小小, 除了有組織地祈禱外, 更難得是有心為他人禱告. 至於他是否在他的幻想世界內而所說的話, 比較起來, 其實都不重要了.

迪男媽媽 >> 妹妹都好似迪男喎! 妹妹叫o半名?

Tokyleung >> 相信因為晴晴比婆婆湊, 所以你唔知日誌已放上網, in case你無password, 我已pm比你.
~ Wisemama ~

tokyleung ,

晴晴見到我都會叫我蔚蔚媽咪, 有時我望唔到佢, 佢仲會走過黎我身邊和我打招呼, 佢好乖.

SmallSmall,

有次我帶蔚蔚去廁所, 你囡坐隔離(佢坐0左好耐都唔起身), 佢拍我指住yoyo, 話俾我知佢叫yoyo, 咁我指住蔚蔚問佢, 佢叫咩名, 你囡望住我唔出聲, 可能佢好少同蔚蔚玩, 不過你囡當時個樣好攪笑, 只係望住我,個表情好似俾我考起咁.

122510,

D相我睇0左啦,個蛋糕我都想食呀, 可否話我知在那裡買呢?

andrewmama,
晉晉係好乖架, 咁細個又識選擇朋友, 又識關心同學, 佢有件事我要和你見面才話你知.

在新城市廣場地下’皇后餅店’買(即A1對面)下午4時才有得買,大的那個是特登訂做

122510, send you a pm, pls check!!!

晉晉媽, 嘩...真係好開心呀, 晉晉無講大話, 諾妍星期五真係無返學呀, 事關佢咳得較厲害, 所以係婆婆樹休息一天 真"鄧"你高興, 晉晉好enjoy同同學玩 and 佢一定好happy lah...

蔚蔚媽, 係呀, 佢一唔知/ 唔識答就咁既樣架...等佢仲"懶"醒咁話yoyo個名你知添 不過佢係識gar, cos 佢之前試過話我知你係"蔚蔚媽媽"呀   
color=0000FF]Sherry & Sherman Mama

我尋日以為諾妍講大話, 咁我星期五晚問佢有冇返學, 佢答我有, 我再問佢都係咁答, Daddy 以為佢突"登"講大話就鬧佢, 點知佢好慘咁喊仲不停話"我有返學呀"      我諗佢唔記得自己冇返學呀
color=0000FF]Sherry & Sherman Mama

晉晉媽, aiya...missing 左呢個處男祈禱送了給諾姸添...哈哈, 莫非佢倆係學校好要好既       

smallsmall,
原來諾姸Friday真係無返學,晉晉今次真係無講錯啦!
我剛剛同佢講返話我誤會咗佢,原來諾姸無返學係真嘅,我仲話sorry呀!
晉晉聽到真係好開心呀,佢叫我:媽咪你要比番1個叻我至得啦!

BTW,諾姸好番未??晉晉就開始少少咳呀,今朝又貢獻了二百幾比醫生呀!
祝大家都早日康復!

晉晉媽, 好彩我地可以係樹溝通jar...你真係要比番1個叻佢呀

諾姸好返好多啦, 聽日可以返學同晉晉玩lu...

aiya...晉晉都咳呀, 小心d呀, 今日開始凍返啦

Kit>>

我至係 Yoyo 媽咪呀   Yoyo有時同我講同學仔d名多數係男仔, 可能佢真係比較少同蔚蔚玩, 等我叫佢多d同蔚蔚玩先

Machoma

Yoyo媽咪, 我諗你唔會錯Kit個意思, 佢係講緊諾妍呀

122510, rec'd your photo lah, but why just one   

Oh , 可能係
‹ 上一主題|下一主題