用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010年1C班請進
樓主: skching
go

2010年1C班請進 [複製鏈接]

第一次考試範圍己經出了, 心情很緊張.

平常心啦, 我教我個女, 只要盡左力溫書就得, 唔好計較成績

原帖由 kinalee 於 10-10-18 21:13 發表
第一次考試範圍己經出了, 心情很緊張.

我都好緊張啊....個多月已經咁多worksheet,特別英文有時講極佢都唔係好明,都唔知道到時點考試....
原帖由 luiluimama 於 10-10-18 22:46 發表
平常心啦, 我教我個女, 只要盡左力溫書就得, 唔好計較成績

請問中文小測是否改期了, 由原本的10/22改為10/25. 因為今天我在自修簿裏看到的. 請大家回覆 ?

唔係喎, 係22號喎

原帖由 kinalee 於 10-10-19 16:02 發表
請問中文小測是否改期了, 由原本的10/22改為10/25. 因為今天我在自修簿裏看到的. 請大家回覆 ?

係22號喔..
原帖由 luiluimama 於 10-10-19 18:30 發表
唔係喎, 係22號喎

唔該曬 ! 我還想問下下一次英文點書是否點sup 4 + ? , 請大家幫忙. 謝謝!

係加Rita P. 2

原帖由 kinalee 於 10-10-20 09:50 發表
唔該曬 ! 我還想問下下一次英文點書是否點sup 4 + ? , 請大家幫忙. 謝謝!

係唔係溫rita第二頁就得, 還有請問中文小測是否識字1.5同26週的3, 12....因為唔見左張紙....煩請告知   
原帖由 luiluimama 於 10-10-20 14:40 發表
係加Rita P. 2

yes, 全對 ,  不過打風, 都可能測唔成

原帖由 skching 於 10-10-20 17:23 發表
係唔係溫rita第二頁就得, 還有請問中文小測是否識字1.5同26週的3, 12....因為唔見左張紙....煩請告知    

rite 則是什麼呀 ? 還有可時默呀 ?

請問識字1·5要不要讀課文,还是只是詞語紙?thkd
原帖由 skching 於 10-10-20 17:23 發表
r

The following is copied from 1A , can 1C parents tell me that we are same as they, please?

Amended and updated version:

:)
溫馨提示(有錯請更正):) :

1/11 (Mon)   開始考拍子 (音樂)(無聽過)

2/11 (Tue)  交中文閱讀報告及紀錄表

3/11 (Wed)  GW Exam

4/11 (Thur)  造句考試(中文) (無聽過)

5/11 (Fri)     取冬季體育服 (bring the receipt)

8/11 (Mon)  交樂器証明

11/11 (Thur) Eng Quiz (1)

16/11 (Tue)  Phonics Quiz (3)

17/11 (Wed) Staff Development (no school)

18/11 - 24/11 Exam

22/11 (Mon)  Winter Uniform

thx, almost the same

原帖由 skching 於 10-10-29 11:48 發表
The following is copied from 1A , can 1C parents tell me that we are same as they, please?

:) 溫馨提示(有錯請更正):) :

2/11 (Tu ...

音樂考拍子,怎样温習?
原帖由 skching 於 10-10-29 11:48 發表

:) 溫馨提示(有錯請更正):) :

2/11 (Tu ...

阿女話PE已經考咗試, 係拋豆袋喎, 唔知真定假

急! 需要幫忙, 我想問下guided writing 是否得1-3張, 因為我家只有1-3張, 但是考試不是1-4張嗎 ? 請幫忙回覆 ! 急急急 !

GW 是有5張.我可email給你,請告訴我你的电郵。

原帖由 kinalee 於 10-11-1 08:37 發表
急! 需要幫忙, 我想問下guided writing 是否得1-3張, 因為我家只有1-3張, 但是考試不是1-4張嗎 ? 請幫忙回覆 ! 急急急 !

請問各家長,有否發現你們女兒筆袋多了一把藍色間尺(麥兜)及一支藍色擦膠筆,如有請告知.謝.

我好似見到有呀, 係你小朋友咖?

原帖由 skching 於 10-11-1 11:13 發表
請問各家長,有否發現你們女兒筆袋多了一把藍色間尺(麥兜)及一支藍色擦膠筆,如有請告知.謝.
‹ 上一主題|下一主題