用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 是否有保圓小學已註冊的家長在此
樓主: 匿名
go

是否有保圓小學已註冊的家長在此 [複製鏈接]

Re: 是否有保圓小學已註冊的家長在此

Hi happy,

何日東係唔係分上/下午校嫁, 通常係下午校先會搬喎.
你係住邊區嫁, 我係69, 所以入何日東的機會好微.
仲有呀, 保圓註冊日係早過自行派位放榜日, 都幾難取捨.
我個女只係喺學校學畫畫同跆拳, 都無乜特別野學arh.
你個小朋友呢?

我係咩net 我唔知wor.. 不過我住何日東附近jar..
應該係在net 內...佢係分上下午  佢唔搬就好...不過.  未決定好邊間

女兒學緊(畫畫、陶瓷)、國語同合唱團
( ) 是summer 加比佢jar..

有無興趣自組老師學英文? 因我搵緊外籍老師上門ah
1:1 無咁好..2-3個就最好...可以有膽D..

Hi happy,

我有興趣呀, 不過要睇下幾多$/月. 你找到就通知我呀.

Marina,
我搵到TEACHER了, 佢咁岩今日來屯門..
要今日黎..wai wai..你快d 打比我la..

check pm la..

各位今年讀保圓0既家長,尋日個家長會同小朋友適應班,你地有冇出席呀??尋日見完d老師同聽完校長講解完上課安排,我個心先定d乍,之前好似好多野都未confirm咁,e+都清楚d,個心都定好多,我個仔好開心呀,佢仲話識到個同學仔tim wor 個外籍老師都好nice,我係操場等緊拎校服時,佢主動行埋黎同我講頭先亞仔上堂0既表現,又好友善不斷教我個仔讀老師個名,總括黎講,我都好滿意   

Hello Agnes,

我昨日在等拎校服時,Mr Cameron都有主動走埋黎,另外班主任都有走個黎傾吓,她的英文幾正統,比我所想的較好。另外一早未集隊時,另一個net Mr Austin都有主動個來同亞囝玩。整體氣氛都幾好,不過個課室就好似細左小小,可能有好多家長係度掛。我亞囝同樣已在昨日識了小朋友,他們真係快。你的小朋友係邊班亞,我的是Joy1,得閒上來交流下啦。
****未經本人許可, 不得轉載****

Dear carchu12,

我仔仔讀AVS1(206),呢兩日我問佢返學開唔開心,佢都講開心,我問佢係學校做乜?佢話唔知講乜(因佢英文同普通話都唔係好識)WOR 不過我見佢有張worksheet係叫佢地扮記者周圍佢訪問d同學仔叫咩名,鍾意d咩咁,佢返左兩日學開始學到d簡單英文,如line up pls 咁     可能俾老師話得佢多

我個仔期待左好耐,今日終於可以著套小說校服同書包返學,佢好興奮

我個囡06小一,好想知保圓d上課情況,請今年小一嘅bk媽咪多d上嚟報料.......Thx      聽講好似仲係舊圓玄校長和老師,係唔係???

Hi agnes,

我亞仔係205,在30/8 last一日預習班,我亞仔上音樂班時,前後同學他們傾計,他就話自己沒有傾,但結果三個被罰企。預習班都要咁嚴? 所以他今日有些驚驚地。
****未經本人許可, 不得轉載****

hviy,

校長係圓玄0既校長,而總校長係保良局莊啟程下午校校長,兩個外藉老師都有教育學位,而老師方面,校長話有d係保良局老師,有個教開國際學校,有個教開男拔

carchu12

你仔仔今日上堂點呀? 我岩岩返到屋企check佢書包先發現佢冇抄手冊 真係俾佢激死

課外活動你打算報邊樣呀? 我想同個仔報珠算同網球,不過又撞左時間,e+仲考慮緊,又想同佢報畫班

Agnes.
乜一返學就有功課架拿?其實我想問吓保圓係中數or英數??喺有一科普通話定中文即係普通話???其他科目例如常識等是否都用普通話or英文???   

請問有無人報English Drama?都幾貴.唔知學校免費activities 有d 咩學.

carchu12 寫道:
Hi agnes,

我亞仔係205,在30/8 last一日預習班,我亞仔上音樂班時,前後同學他們傾計,他就話自己沒有傾,但結果三個被罰企。預習班都要咁嚴? 所以他今日有些驚驚地。

Hi, carchu12,
我女都係 joy1的,你話有人罰企,我問我女後先知,佢無提過...但見佢好願意,開心的返學個心都定d!!  

MM99 寫道:
請問有無人報English Drama?都幾貴.唔知學校免費activities 有d 咩學.

hi MM99
真的好貴,成$120堂,最怕學唔到什麼!

Daisyma,
其實學English Drama係想練大小朋友個膽同埋學諗對白個tone.加強自信心. 請問有無家長打算幫小朋友報呢?

hviy 寫道:
Agnes.
乜一返學就有功課架拿?其實我想問吓保圓係中數or英數??喺有一科普通話定中文即係普通話???其他科目例如常識等是否都用普通話or英文???   

Hi hviy,
你真的好緊張你的小朋友,等我話你知吧!

保圓是英數,常識GS(Eng), PE(Eng), Visual Art(Eng),
I.T (Eng), Music...Im not sure!

MM99 寫道:
Daisyma,
其實學English Drama係想練大小朋友個膽同埋學諗對白個tone.加強自信心. 請問有無家長打算幫小朋友報呢?

同意,所以都在考慮之內

Daisyma,
不能考慮太耐, 因為星期二要交reply slip, 所以想問家長意見. 有無人打算參加其他活動?
‹ 上一主題|下一主題