用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K1
樓主: FatherJ
go

宣道幼稚園2008 K1 [複製鏈接]

醒目開學勳章

好囉, 好囉! 呢邊好靜呀! 大家多d上嚟傾吓啦!
tw係8號車呀!
係呢, 我見手冊有mention10月6日去旅行呀, 到時大家相認吓啦!:loveliness:

大家好,我個女都係上午K1B班架。

原帖由 makjac 於 08-9-8 12:22 發表
有呀...我個女都係上午k1b班呀, 你好呀, 係度打個招呼先.....k1b真係男多女少, 女生好似得12人左右咋!!

原帖由 Edgar媽 於 08-9-8 11:35 發表
hi ICBaby,
你地係唔係3號車 ? 我地tsing yi 上車都係好長途, 去程係頭幾站, 回程o係尾站, 好慘呀

hihi
Edgar媽, 我囡囡係 8號車, 我明, 其實 ty 同 tw差不多呢 .

原帖由 fskaren2002 於 08-9-8 12:20 發表
Hi Icbaby,

你好呀!
係呀, 我住tw架。 我亞囡係應該同你囡囡同班&同車呀!
你在那站上車呀, 我在荃景圍(荃中)上。那次我都問過校車ee, 佢話tw有6個站; 海濱-荃中-錦豐園-愉景-綠揚-大窩口! 照睇都順路嘅, 不過dove ...

hihi,
你上面係咪最updated 路線黎架??
我囡囡係海濱上,至於路線上次佢比我果張係好耐之前.
荔枝嶺路--安蔭--石梨--綠揚--海濱--荃景--愉景--麗城

9月1日(家長會)果日當校長介紹車司機時, 好多條線司機都無黎到, 完左家長會我有事走左, 後來call 保母問係咪無黎家長會,  佢話果日係度,仲話無人黎問佢野tim,  激c 咁又無人話保母係度我地唔知wor, 攪到我全部info 都係電話問佢.

原帖由 fskaren2002 於 08-9-8 12:31 發表
好囉, 好囉! 呢邊好靜呀! 大家多d上嚟傾吓啦!
tw係8號車呀!
係呢, 我見手冊有mention10月6日去旅行呀, 到時大家相認吓啦!:loveliness:

fskaren2002 ,

係咩, 10月6日去旅行呀, 幾時知架?  囡囡病左呀,發燒,咳咳呀,  今天冇返學呢, 明天都不返啦, 仲有d咳,等佢好番先啦. 我估囡囡係校車度凍親呀, 99話佢洛車時手仔好凍呀, 我會同ee 講泠氣問題, 大人唔同小朋友架ma,

你上車時最好同佢穿定出外套好啦, ee 做到滑曬亞, 都唔會好細心架.

各位家長
請問手冊"家庭生活報告"是星期五之前便填寫嗎?然後星期五老師便收手冊,星期一再派嗎?
是否填有或沒有便可?

原帖由 ICbaby 於 08-9-8 21:20 發表

係咩, 10月6日去旅行呀, 幾時知架?  囡囡病左呀,發燒,咳咳呀,  今天冇返學呢, 明天都不返啦, 仲有d咳,等佢好番先啦. 我估囡囡係校車度凍親呀, 99話佢洛車時手仔好凍呀, 我會同ee 講泠氣問題, 大人 ...

要小心身體, 如果小朋友怕凍, 可以帶件衫仔, 同叫ee俾你小朋友唔坐風口位, 不過冷氣開得太細, 反而會因空氣唔夠流通, 令小朋友交叉感染, 即所謂焗病.

手冊"家庭生活報告", 是星期五回家後填, 星期一交, 一般手冊每日都會跟小朋友回家, 家長隨時都可以睇到.

Edgar媽 , makjac, irene0410:

我囝都是上B班 - 蘋果組, 你們是什麼組呢?

hihi ChunYinMa,
我仔都係蘋果組

原帖由 ChunYinMa 於 08-9-9 08:55 發表

我囝都是上B班 - 蘋果組, 你們是什麼組呢?  

hi, ChunYinMa, Edgar媽,
我無記錯既話,我個女都係蘋果組(何老師)。

原帖由 Edgar媽 於 08-9-9 10:34 發表
hihi ChunYinMa,
我仔都係蘋果組

ICbaby,  
本手冊最後個頁,會有寫上半年既假期同活動架。

原帖由 ICbaby 於 08-9-8 21:20 發表

係咩, 10月6日去旅行呀, 幾時知架?  囡囡病左呀,發燒,咳咳呀,  今天冇返學呢, 明天都不返啦, 仲有d咳,等佢好番先啦. 我估囡囡係校車度凍親呀, 99話佢洛車時手仔好凍呀, 我會同ee 講泠氣問題, 大人 ...

各位...我個女都係紅蘋果組呀....!! 你地適應班當日有無黎到呀???

原帖由 irene0410 於 08-9-9 11:50 發表
hi, ChunYinMa, Edgar媽,
我無記錯既話,我個女都係蘋果組(何老師)。

醒目開學勳章

Hi Icbaby,

係呀,我之前有聯絡校車負責人及保母ee, 佢地話tw現在只有6個站, 大約有10個小朋友。 佢俾我嘅路線, 應該係最update!
我有問囡囡搭車情況, 佢話保母ee俾糖佢地食; 及搭車時無小朋友喊。 但係在學校就有男同學瀨vee vee所以喊! 我諗囡囡中意噃學啩, 佢成日都在家自己玩點名(講到)同埋唱排隊歌呢!

原帖由 fskaren2002 於 08-9-9 12:44 發表
Hi Icbaby,

係呀,我之前有聯絡校車負責人及保母ee, 佢地話tw現在只有6個站, 大約有10個小朋友。 佢俾我嘅路線, 應該係最update!
我有問囡囡搭車情況, 佢話保母ee俾糖佢地食; 及搭車時無小朋友喊。 但係在學校就有男 ...

fskaren2002,
我囡坐了2天校車, 如果以你路線黎講我個站(海濱)係頭站,但囡囡第1天坐車,車上係得1,2個小朋友, 但第2日就車上仲有很多小朋友,即係話不是尾站呢,
我覺司機仲係試試下, 睇下點樣走係最快呢.(當然個個都希望係尾站喇)

原帖由 irene0410 於 08-9-9 11:53 發表
ICbaby,  
本手冊最後個頁,會有寫上半年既假期同活動架。

冇留意,我以為只是假期表,冇細心睇.

醒目開學勳章

Hi Icbaby,

係呀, 頭幾天噃開, 校車d時間有點混亂, 又唔準時; 不過呢2日又正常噃!
你囡囡好番d嗎? 好多小朋友等佢玩同學習喎。

原帖由 fskaren2002 於 08-9-9 22:46 發表
Hi Icbaby,

係呀, 頭幾天噃開, 校車d時間有點混亂, 又唔準時; 不過呢2日又正常噃!
你囡囡好番d嗎? 好多小朋友等佢玩同學習喎。

HIHI fskaren2002
囡囡好番D喇, 不過仲有咳咳呢, 我又唔想佢帶口罩返學咁辛苦,等佢完全好番先喇, 如果岩岩好番身體比較弱,驚佢又好容易中蕉, 等佢頭足精神再同你地玩呢 !!!

原來大家都是上B班 - 蘋果組, 大家多些上來交流. 我有部囝上適應班,不過我個係囝,所以見不到makjac & irene0410. Edgar媽,我地可能見過.

我囝囝叫”楊浚翹”.

今日打了電話去學請假, 比囡囡優息埋呢個星期喇 !
下星期二先和同學仔見面喇, 囡囡missed 左[中秋節]呢個topic, 冇得拎燈籠返學玩喇~~

今日打了電話去學校請假, 比囡囡休息埋呢個星期喇 !
下星期二先和同學仔見面喇, ,唉~ 囡囡missed 左[中秋節]呢個topic, 冇得拎燈籠返學玩喇~~
‹ 上一主題|下一主題