用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 34網獻主會家長請進
樓主: chandy
go

34網獻主會家長請進 [複製鏈接]

Re: 34網獻主會家長請進

選校新丁

My son's 頌恩 is small book with green cover (hard enough) not soft cover, I think we can use about 5-6 years with good protection.

Actually I have not made any decision for school campus, most probably I will take the old one but my son told me that he wants to admit the new campus as it's a little bit near our home.
選校新丁 寫道:

Dear winwintse,
我哋昨晚才收到通告話要買其他書,內有牙牙語,頌恩本薄軟軟地,用一、二年都爛,要用六年?咁垮張。
How about your son? Do you want to go to new school or not?
Anyway, thanks for your explaination.

winwintse ﹕

請問知唔知學校話要帶個紫色file,係點樣架     係咪普通A4透明膠File就行           

請問你們講緊個間獻主會係唔係海心公園格離個間!

Re: 34網家長請進

hi all,

any website of 獻主會?bbb
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

Dear chandy,
紫色file? 我哋未有,應該係A4透明膠File就OK la..........,我見學校派回果d都係A4,除咗德育係F.4。
另其他file (Eng,Maths)是否要日日帶or留係屋企keep 住派回來的worksheet 啊!

EW,
Yes.

引文:
請問你們講緊個間獻主會係唔係海心公園格離個間!

Re: 34網家長請進

OFPS Click Here

safarimama 寫道:
hi all,

any website of 獻主會?bbb

我當年都係 B班,入到第一志願。
:-P bb囡 既爸爸 :-D

Dear chandy and winwintse,
請問第四、五週(今個星期)的週訓是甚麼?我囝囝的手冊裏漏寫了。
Thanks.

Chandy,

各位好!

本人係新丁,今年小女讀K3, 我地都揀左獻主會,因為爸爸是畢業生,應該入讀機會大D,我想了解現在多不多課外活動呢?
我怕只注重讀書,因現在都提倡活動教學同一生一體藝

虫虫主人

Hihi all 獻主會家長,

而家先見到有獻主會留言,好開心呀!! 我仔仔今年都係一年級呀!佢讀1A班, 希望以後可以多D家長分享下。

kanas

Kanas,

我個女今年K3 , 出年先至讀P1 , 我地都揀左獻主會 ,
不過今日我工人交表都話好多人, 都唔知抽唔抽到 (爸爸係畢業生),你個仔讀1A,係唔係精英班呢?

虫虫主人

虫虫主人

according to school information, A & B class should be 精英班.  If your husband was 畢業生, I think your daughter get high chance.  Good luck to you at 1st round.

kanas

選校新丁 ﹕
sorry,遲左覆你,係"愛主愛人"同"學習技巧",希望唔會太遲~~

選校新丁 寫道:
Dear chandy and winwintse,
請問第四、五週(今個星期)的週訓是甚麼?我囝囝的手冊裏漏寫了。
Thanks.

Hi candy,

Are u live in sau mau ping? me too ar, my son take school bus no. 1, how about your son?

kanas

虫虫主人、Kanas﹕

歡迎你地一齊傾呀,呢間學校的家長太少啦,希望可以經常交流吓     

虫虫主人 寫道:
Kanas,

我個女今年K3 , 出年先至讀P1 , 我地都揀左獻主會 ,
不過今日我工人交表都話好多人, 都唔知抽唔抽到 (爸爸係畢業生),你個仔讀1A,係唔係精英班呢?

虫虫主人

(爸爸係畢業生)--應該會收架,最起碼有分先嘛,應該無問題架   

Dear chandy,
Please check PM again.

Chandy
是, 普通A4透明膠File就行, 因我在大陸工幹, 遲左覆你.

chandy 寫道:
winwintse ﹕

請問知唔知學校話要帶個紫色file,係點樣架     係咪普通A4透明膠File就行           

Dear Kanas & chandy,

We live in Ho Man Tin
我地揀左新校(天光道)
點解你地會揀呢間學校?

Candy

有愛心的校長和老師,校風校譽幾好(羅太訪校,好校先有份),有拔尖(享受多d資源)。

虫虫主人 寫道:
Dear Kanas & chandy,

We live in Ho Man Tin
我地揀左新校(天光道)
點解你地會揀呢間學校?

Candy
‹ 上一主題|下一主題