用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 籃田救世軍平田幼兒園
樓主: 807jjma
go

籃田救世軍平田幼兒園 [複製鏈接]

Re: 籃田救世軍平田幼兒園

07 ~ Aug ~ 2004 {Christy芷晴}~ 出世 la...

07 ~ Aug ~ 2004 {Christy芷晴}~ 出世 la...

homom :

應該係let.... ...醜樣o左呢...遲下再

807jjma:

啟思好似比較貴喎. 但係如果d老師好好既話, 都值得既.
請問迦南係邊度呀?

放左一個星期假係屋企take care bb, 今日返工好唔捨得佢呀!真慘!

EdwinHo :

啟思 / 迦南 "我知道d miss 係幾好嘅 /如果唔係邊"樹"收妳咁貴ah... 校舍都大D  la....
Pre-nusery我就選平D...(當然要好la...)慳返D ma...
遲下有排洗$$$
唔捨得let...我都會...你應該比我好...我囡囡細時99湊, 9mths先請人才跟返我,weekend mami總唔捨得ah...

迦南 :
http://www.cannan.edu.hk/map/map_frame.html
學校地址: 九龍茶果嶺道
麗港城第二期LG
學校電話: 2717 6667(幼稚園)
2717 0078(幼兒園)
學校傳真: 2347 1699

807jjma:
請問你地係咪"蘇老師"做n1 班老師呀?

波子媽 :

Hey.... 我都未知ah...唔記得問tam...
妳仔仔蘇老師教 ??蘇老師好唔好ka....

807jjma,
係呀, 我囝囝係蘇老師教的, 到學期中, 再加多一位"蕭老師"(唔知點解), 但我位話係2位老師喎.  ok啦, 起碼我囝都肯聽兩位老師話, 每朝我囝一番到學校, 蘇老師都會同我囝黎個"hug", 哈............攬攬先.  跟住我囝就自己放底書包, 埋位唱下歌, 做早操咁囉.

波子媽 :

兩位老師教..幾好ah..可以take care小朋友好D...
我知出面Pre-nusery好多都有兩位教一班,證明都夠人手
yee...蘇老師好似幾nice  woo...係咪個個都攬攬ka...
點解咁問??我細時好怕醜..唔識笑ka....D老師唔攬攬我ka..
(好煩let..講故事)..現在D小朋友活潑,醒目好多...

你地好呀~我個B而家11個月啦~我都係住藍田區架...救世軍好唔好架?你地個b番得開唔開心架??校評又點架?,可唔可以俾d資料我...

cherry1498:

學校好唔好, 真係見仁見智, but....可以提供學校個web-site 你去睇下.
平田救世軍

807jjma:

咁又係,一分錢一分貨既。我都同意N1唔駛讀咁貴,因為阿B都係返去玩O者。等讀K1時就要揾間好既,仲要諗埋小學添。真係唔容易呀。多謝你D資料! :

我的家有個馬桶, 馬桶裡有只馬騮

hi 波子媽,

如無意外, 阿女應該會加入救世軍平田幼兒園的大家庭啦, anyway... 多謝妳一路以來的資料提供      

funann:
唔好咁客氣喎!  你唔厭我多樹幹搭咀就得啦.  話晒我地都叫做相識一場呢.

係呢....你肥豬倩讀am or pm 呀?  

我想問下~藍田區有冇d番全日既幼兒園

波子媽,

阿肥豬倩讀PM班呀, 可能要到K1先至可以轉番上午班。
波子媽 寫道:
funann:
唔好咁客氣喎!  你唔厭我多樹幹搭咀就得啦.  話晒我地都叫做相識一場呢.

係呢....你肥豬倩讀am or pm 呀?  

唔好意思打擾你地~
聽講救世軍嘅幼兒園時時都好爆, 而我囡囡已經16mth大, 唔知而家先報名會唔會仲有chance呢?
你地在子女多大時報名架? 唔該大家~
‹ 上一主題|下一主題