用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME
樓主: 燁燁媽
go

仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME [複製鏈接]

Re: 仔女讀緊又一村學校既家長PLS. COME

前幾日又收到課外活動通告了,那個(美國趣味科學課程)都好似好得意和吸引,但因時間問題未有報,有沒有人之前報了,可分享一下嗎,因想下一季課程報,和知不知多少人一班呢,大家又報了那些課外活動呀?     

Hi, my daughter also will study K1 am class in this school next year.  Just for curious, can any mom whose children is studying in this school, tell me the different between am class and pm class.  Why some parent prefer pm class for their children to study rather than am class?   

hi, potatoo

my little girl is also will study at this school a.m class in this Sept/06. maybe our child will study in same class?

For 讀緊又一村學校既家長, please advise more details about this school as I want to get more details about this school, thanks.

我都好想報(美國趣味科學課程), 但最後都無!
有無人有報呀?

今日再打去問老師, 佢話仲可以報喎!
咁我聽日去學校比$$

今日去學校觀課,上到2樓,沿路見到幾位不認識的老師,但都記得我是那班學生的家長,真好記性,級主任亦提

hi,  燁燁媽

請問幾多$$$

我的囡囡會在今年九月入讀K1上午班, 可否說多一些有關此學校資料給我聽?thank you.

littlekwankwanmom

好似係$1250

[quote]
llong10 寫道:
今日去學校觀課,上到2樓,沿路見到幾位不認識的老師,但都記得我是那班學生的家長,真好記性,級主任亦提

我見你地甘讚,我都心郁郁想比亞仔讀呢間學校,請問全日班上課同下課時間如何?半日班每月學費如何?全日班每月學費如何?每年幾月派報名表?thanks!

[quote]
燁燁媽 寫道:
[quote]
llong10 寫道:

onibb:半日班的學費是$2080+茶點$160=2240....全日班是$3150+午膳雜費$450=3600....                        上課時間是9:00,下課時間是半日班12:00,全日班4:00

llong10,

您好!請問$160茶點費是否每個月要比?及有沒有雜費?
學校多唔多親子活動呢?功課多唔多呢?你小朋友讀K幾?我的囡囡幾好動的.
llong10 寫道:
onibb:半日班的學費是$2080+茶點$160=2240....全日班是$3150+午膳雜費$450=3600....                        上課時間是9:00,下課時間是半日班12:00,全日班4:00

hi 燁燁媽, is the school fee of whole day class $3180+450+160 ar? And the lesson in afternoon time is taught by NET (1:00-4:00)? Is there whole day class for K1 ar?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

呢$160茶點費當然每個月要比啦,
但其他都無雜費!
佢地都有好多活動, 一年有2次旅行
功課都ok k2平日有2樣, 假日3-4樣,
但你唔好睇好似好多到, 其實係ok架!
littlekwankwanmom 寫道:
llong10,

您好!請問$160茶點費是否每個月要比?及有沒有雜費?
學校多唔多親子活動呢?功課多唔多呢?你小朋友讀K幾?我的囡囡幾好動的.[quote]
llong10 寫道:
[/quote]

littlewankwanmom:我的仔仔和燁燁媽一樣,也是讀緊k2的,功課方面我也覺得很合理,仔仔在這

Hi, llong :很多謝你的資料,雖然我的囡囡還未在這學校讀書, 但我會覺得她會開心的.你的仔仔讀全日班嗎?聽間今年才有K1全日班.還想問以下問題:
1)女孩子著裙還是褲?
2)校服是否在學校買?及幾多$$$
3)有沒有生日茶會費?
4)你的仔仔有否試過在又一村會所游水?

希望所有又一村學校家長,能夠保持網上聯落及發表多一些有關學校的最新資料. thanks.
[quote]
llong10 寫道:
littlewankwanmom:我的仔仔和燁燁媽一樣,也是讀緊k2的,功課方面我也覺得很合理,仔仔在這

littlewankwanmom:Hello,我的仔仔是讀全日班的,去年k1時是沒有全日班.女孩子是穿裙子的,校服是在學校買,但多少錢不太記得了,印象是一般價錢,唔貴.很抱歉,生日茶會費也是不太記得,好像是開學時已交.游水還未試過,去又一村俱樂部玩波波池就有幾次

hi llong10,,,, can you tell me...... is the afternoon time taught by NET (1:00-4:00), pls?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x
‹ 上一主題|下一主題