用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方樂趣幼稚園 (愉景新城)
樓主: AveryMak
go

方方樂趣幼稚園 (愉景新城) [複製鏈接]

Re: 方方樂趣幼稚園 (愉景新城)

除非,天氣唔好,我去的機會幾大, 因下年有機會唔讀方方; 我想俾個囡囡留d紀念。   

我依家好慘    , 最近囡囡唔知做咩, 一起身不停喊; 又唔想番學, 又要我抱;       ,攪一大倫; 每朝都遲到, 其實好激氣    , 見佢好可憐, 又唔鬧得佢      , 有咩方法令佢唔好禁痴身。     

醒目開學勳章

AveryMak

唔好咁啦,妳囡囡痴實妳即係妳係佢最信任既人啦,我聽d專家話一般小朋友過左六歲就唔痴父母架啦,你應該好好享受一o下。
但係番左學都個多月啦,點解突然會咁架,一起身就不停喊仲要抱又唔想番學 會唔會係早前病左可以比較嗲,妳有無問過佢,佢應該識講(我個囝就一定唔識啦 :cry: ),不過依家o地小朋友做乜都好講心情,可能下個星期又無事啦     

Good morning PUKU,

我d朋友話小朋友有時的情況係會倒退, 雖然佢地番左一個月學, 以為佢地會好好地, 無咩

醒目開學勳章

AveryMak

係呀,小朋友既表現又時真係好難理解,我囝囝呢輪晚晚只要我返左屋企之後,就必須要在佢視線範圍,同佢講媽媽沖涼先實唔比,靜靜去比佢發現仲死,就快門都比佢打爛。如果我唔講故事比佢聽同佢去睡覺,12點幾都係到走黎走去。

我今晚唔去啦,如果去最快都要8點過後,明天放工又要同囝囝返PLAYGROUP,根住又要去北角飲,星期日又要返沙田奶奶到,星期一如果唔係太熱,我又想同囝囝去海X公園玩,我驚囝囝頂得住我都頂唔住 妳地玩得開心D啦,祝妳地一家中秋節快樂         

PUKU,

我都祝你地全家[size=x-large]中秋節開開心心

希望下次學校再攪活動時, 一齊參與啦!!

Hi All

我係一個好心急嘅Mami,請問你地仔仔女女係方方樂趣幼稚園讀好唔好?其實幾時要入讀幼兒班?學費幾多?d老師好唔好?
我個臭B仔仔係 23 Jan 2005出世我個BB仔係 23 Feb 2007出世

Jessis,

我囡囡大約歲半就報名,大約十二月interview。囡囡足兩歲就讀nursery, 今年學費 $2950 per mth, $1000 半年的雜費; $600 夏季校服。

so far, 我囡囡雖然朝早有時話唔番學; 但係屋企就時常一路玩一路唱兒歌; 我相信佢係學校幾開心。老師都時常打電話俾我講

PUKU,

等我匯報

醒目開學勳章

AveryMak

嘩嘩 咁你囡囡咪好開心,最衰自己,攪到囝囝都無得去 :cry:

PUKU,

唔駛唔開心, 年年都有中秋晚會;下年有時間去過。   

醒目開學勳章

AveryMak 寫道:
PUKU,

o下,咁咪即係出年都係方方讀   

請問方方的playgroup好不好呀?

PUKU 寫道:
[quote]
PUKU,

o下,咁咪即係出年都係方方讀    [/quote] 你都有打算下年唔係方方讀嗎?

Averymark

thank you for your information,mug原來(方方)都有playgroup 架!好似都幾好wor....thank you!   
我個臭B仔仔係 23 Jan 2005出世我個BB仔係 23 Feb 2007出世

how much of the playgroup at 方方?
someone can give me the school's phone no.

tks

Dear all,

你地上去方方的web-site睇

醒目開學勳章

你都有打算下年唔係方方讀嗎?
     [/quote]

諗o下o者,依家都未決定,都好煩,去遠o地有驚囝囝太辛苦,依家幾好,8:45先上車,不用太早,但又覺得方方透明度唔係幾高,不過亞囝又好似好開心同有進步,點都好,都會去報既,試o下啦,反正都唔會有好高寄望,因為囝囝實在...考到至算。

PUKU 寫道:
[quote]
你都有打算下年唔係方方讀嗎?
     [/quote]

諗o下o者,依家都未決定,都好煩,去遠o地有驚囝囝太辛苦,依家幾好,8:45先上車,不用太早,但又覺得方方透明度唔係幾高,不過亞囝又好似好開心同有進步,點都好,都會去報既,試o下啦,反正都唔會有好高寄望,因為囝囝實在...考到至算。 [/quote]

想法相同, 我驚希望越大, 失望越大。但仍希望囡囡去試

cindylmw

i forgot the telepone number, but i call before about the course fee $1250/month and 4time at saturday 9:30am-11:00pm, for your reference.

Jessis   

tks jessie

i checked the playgroup only at the centre of prince edward is far away fm me

‹ 上一主題|下一主題