用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無培道媽咪,入來分享下。
樓主: hakkantai
go

有無培道媽咪,入來分享下。 [複製鏈接]

Re: 有無培道媽咪,入來分享下。

Wah'sMother
唔該喎!你個仔笑容好似 ..............    個個都係禁話

up 下先!

各位K2媽咪,
你地會唔會考慮在培道升小一呢?
睡寶

睡寶

你地會唔會考慮在培道升小一呢?..............我想試官小紅磡馬頭個間。唔得會讀
你地知唔知有沒校車去大埔?好煩要炒工人。

我知道有保母車去大埔.好似九百幾蚊.你地諗到點整吊飾未啊?真係頭痛!  :-| 我打算報其他心目中的津貼小學,如果唔得都會讀返培小,因為培小都唔錯架!

wensi:
係咪黃埔果間"馬頭涌官立小學"呀 ?
我見培道隔離都有一間wor, 唔知呢間好唔好呢 ?

你依家係咪每晚都會接囝囝由hung hom返tko架 ?
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

機會應該不大,我唔想佢甘辛苦,因爲培小都幾多功課。

wensi 寫道:
睡寶

你地會唔會考慮在培道升小一呢?..............我想試官小紅磡馬頭個間。唔得會讀
你地知唔知有沒校車去大埔?好煩要炒工人。

lam322
我知道有保母車去大埔.好似九百幾蚊. ..............今朝問校車ee話無。
你地諗到點整吊飾未啊?真係頭痛!  ................都叫想到未動工六日先做
我打算報其他心目中的津貼小學,如果唔得都會讀返培小,因為培小都唔錯架!........................培小去中學綱ok

lokching
係咪黃埔果間"馬頭涌官立小學"呀 ?.........yes
我見培道隔離都有一間wor, 唔知呢間好唔好呢 ?............好似上下午分拆的。
你依家係咪每晚都會接囝囝由hung hom返tko架 ?...........由工人around四點回TKO. 但我sunday炒佢好煩。一係去大埔婆婆到,一係婆婆來我家。來我家多。

hakkanta:
係咩 ? 乜培小好多功課架 ?
我見佢個homepage話小1-3都係活動教學, 小4開始先填鴨式wor, 我仲諗住阿囡可以free多3年tim
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

hakkantai
機會應該不大,我唔想佢甘辛苦,因爲培小都幾多功課。.......人家話四年班先開始申苦wor!名校重死!

活動教學唔代表無功課架,只係方法唔同,即係可能要做資料收集同讀書報告。
lokching 寫道:
hakkanta:
係咩 ? 乜培小好多功課架 ?
我見佢個homepage話小1-3都係活動教學, 小4開始先填鴨式wor, 我仲諗住阿囡可以free多3年tim

培小已經算唔多功課做,有d名校仲多,晚晚開夜車.

培小已經算唔多功課做,有d名校仲多,晚晚開夜車.放學仲可以留o係學校做功課直至六點鍾,有老師指導添.方便在職媽咪.

lam322

培小已經算唔多功課做,有d名校仲多,晚晚開夜車.放學仲可以留o係學校做功課直至六點鍾,有老師指導添.方便在職媽咪......................我都係禁諗,如果唔用工人我一定讀培小。save momey for 仔仔好過。

咁好可以留到6:00又唔錯喎! :
[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

呢樣就唔知。多謝提供。

hi~~各位媽咪,你地o既小朋友今日返黎,有冇話要帶花返學校啊?我個女講得唔清楚,佢話老師話聽日要帶花,但聽日係星期六,又冇話要帶咩花.你地知唔知?thx~~

今日開生日會喎,點會叫帶野呀?

lam322 寫道:
hi~~各位媽咪,你地o既小朋友今日返黎,有冇話要帶花返學校啊?我個女講得唔清楚,佢話老師話聽日要帶花,但聽日係星期六,又冇話要帶咩花.你地知唔知?thx~~

可能係星期一, 你的小朋友是否k1呀?因為去年我仔k1時, 因為教花, 所以都有叫帶花, 鍾意帶什麼花都得

lam322
hi~~各位媽咪,你地o既小朋友今日返黎,有冇話要帶花返學校啊?我個女講得唔清楚,佢話老師話聽日要帶花,但聽日係星期六,又冇話要帶咩花.你地知唔知?thx~~..............再對上一星期仔仔話帶康奶馨,又你唔知邊帶咪求期law!

我尋晚做吊飾做到半夜四點吖!救命! :evil:    

‹ 上一主題|下一主題