用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 ** deleted **
樓主: evacalbee
go

** deleted ** [複製鏈接]

lymchau 發表於 13-5-21 13:18
聖馬加利大係全港幼稚園之首?????? No comment!
住港島會揀聖公會, 或者係ST. PAUL, ST. STEPHEN......多喎  

lymchau  Can't agree no more! I even didn't apply for my kids! No primary school backup!  發表於 13-5-21 13:45

剛看到一個EK家長資料, 竟然葵青區有間地區名校(小學)攞呢個報告做校網Pop-up..... 真係.......

Twins-Baby  真係唔同地區, 唔同做法?!    發表於 13-5-21 13:54

lymchau 發表於 13-5-21 13:18
聖馬加利大係全港幼稚園之首?????? No comment!
去報九龍啲學校....真係唔會有人識呢間, 因為好多都會識我講嗰幾間.  聖馬加利大都係小人揀, 因為如你所講無咩BACK UP.......真係點會成為之首呢??? 我真係諗唔到咩原因, 真係我無咁嘅超人智慧.  

So, I think this report should be for reference only.  If this is your school, you must say Yeah! If not your school, no need to consider lor!

lymchau 發表於 13-5-21 15:14
So, I think this report should be for reference only.  If this is your school, you must say Yeah! If ...
真係想有一本有啲權威的著作就好了.

lymchau  I think if it does, more crazy for the parents lor! Now are good enough lor!  發表於 13-5-21 15:18

引用:剛看到一個EK家長資料,+竟然葵青區有間地區

原帖由 taktakchichi 於 13-05-21 發表
剛看到一個EK家長資料, 竟然葵青區有間地區名校(小學)攞呢個報告做校網Pop-up..... 真係.......  ...
睇咗!爆趣,10000•••個趣。

可能係"別人笑我太瘋顛, 我笑他人看不穿".
我膚淺啫 ...

回覆:taktakchichi 的帖子

膚淺x2

不知是否出版社的贊助商之一!

宜家D學校咁攪笑既?!!!!

唔熟YL區,真係未聽過呢間小學。

引用:各取所需:http://www.lingoi.edu.hk/index

原帖由 ha8mo 於 13-05-21 發表
各取所需:

http://www.lingoi.edu.hk/index.php?option=com_content&view=article&id=463:2014-50&catid= ...
Oh, my God!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

http://www.lingoi.edu.hk/index.php?option=com_content&view=article&id=386:2010-2012&catid=82:2012-10-19-01-39-17

sorry 我唔熟元朗,請問呢間小學升中是否算理想?

咁學校有機會賣下廣告,吸引多d人選佢,都無可厚非嘅

引用:咁學校有機會賣下廣告,吸引多d人選佢,都

原帖由 evacalbee 於 13-05-21 發表
咁學校有機會賣下廣告,吸引多d人選佢,都無可厚非嘅
入唔到50強班小學,難道師生們會帶點遺憾嗎?睇完這個計分作排名,可列入玩嘢忙蝦碌爆趣劇

dannyyau302 發表於 13-5-21 20:34
入唔到50強班小學,難道師生們會帶點遺憾嗎?睇完這個計分作排名,可列入玩嘢忙蝦碌爆趣劇

...
其他學校遺唔遺憾係兩回事,好似小朋友考豬肉奬,其實意義都不大,志在人有我有。

其實好多人住果個校網,都未必知咩學校係好。一click入學校個website,見到嘩50强,好似好勁喎。名校梗係唔在乎呢d無認授性的虛名,但一般學校,有得賣廣告喎何樂而不為。唔係個個上ek,又好似你地咁心水清嘛。

書局都有呢本書買,冇記錯舊年都有出,仔細看一看,有些舊年排350名以外,今年入100強,好好笑,其實學校不須要排名,分到BAND ONE A , BAND ONE B ,BAND ONE C ........等等已好足夠,排名冇意思,期望將來有本忠實的書出

屯門區既順德聯誼會幾間及保良局幾間小學,竟然不及道教青松及拔臣﹖﹗他們只各得一間入圍﹖﹗
算吧啦﹗

都好既,比強國人知,拔臣及青松道都好好,等佢地去追,留返其他保記及順德既比我地吧﹗
****未經本人許可, 不得轉載****

醒目開學勳章

回覆:2014香港最具教育競爭力中學/小學/幼稚園50強

我都係得啖笑!

"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人
‹ 上一主題|下一主題