用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃浸Interview
樓主: shirleyt
go

荃浸Interview [複製鏈接]

我都仲未收到信呀.
打電話比林小姐又打唔通...

原文章由 disappear 於 07-11-14 12:03 硐表
今日郵差叔叔已經派咗信啦, 但我仲未收到信呀 :cry:

celialing,

你邊區㗎?

係呀!我係葵涌呀! 唉!我都好緊張,希望係未收到啦而且重係收啦!
我一陣出去就睇下
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

celialing,

唔好咁緊張啦~
可能一陣會收到好消息呢!
各位加油呀!

原文章由 celialing 於 07-11-14 12:19 硐表

係呀!我係葵涌呀! 唉!我都好緊張,希望係未收到啦而且重係收啦!
我一陣出去就睇下

我都有報荊冕堂士德,5/11面試,現在還在等結果,可否問一下你為何會選它為荃灣區的第一志願

原文章由 Heileycheung 於 07-11-14 11:56 硐表
荃灣區的第一志願是荊冕堂士德,第二志願是荃浸,假如士德唔收(最好唔好啦),我都會俾因囡囡讀下午班.
Tulip :-P

原文章由 kpbb 於 07-11-14 12:22 硐表
celialing,

唔好咁緊張啦~
可能一陣會收到好消息呢!
各位加油呀!

多謝你,希望係啦!

:)
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

原文章由 JoJoleung911 於 07-11-14 12:35 硐表

我囡囡都係4xx編號, 收左上午班 (無選擇下午班), interview只係問下問題, 比我預期淺好多, 都唔知有咩收生標準, 會唔會同大細B有關, 因為我囡囡係2月 ???
我都心大心細, 選擇聖母(未放榜)定係佢, 大家有咩意見 ??? ...

唔知係咪啦!我個BB就係細B,佢11月出世架!
我本身就無諗過聖母,因為人地話好多新移民,而且有人試過派位唔理想,自己去找學校時都有吃力,不過又唔知係咪咁啱

問咗林小姐,佢都係話收唔收都有信寄嚟喎!

我就昨天下午4點幾打去架!
佢都好忙;
不過就即刻幫我搵;
一check之下;已經知道係"後備"la!
其實都唔知係唔係,根本都冇唔收嘅?
但係如果成六百幾人考,
又冇可能個個都收"後備"架喎!

[ 本文章最後由 loyan246 於 07-11-14 13:08 編輯 ]

佢都幫你搵吓收唔收.
佢剩係叫我等埋呢兩日咋.

原文章由 tulip36605 於 07-11-14 12:47 硐表
我都有報荊冕堂士德,5/11面試,現在還在等結果,可否問一下你為何會選它為荃灣區的第一志願

我都有報荊冕堂士德,未有收到通知,我本來都係第一,因為我想搵校舍大的,咁附近都無第二間大啲,不過我老公去過就不大鍾意,所以現在變了不是第一啦!而且我又要返工,佢地的教學方法在我來說可能會比較吃力

celialing 及各位媽咪,

妳地小朋友仲有無in其它學校呢?

每間學校都有其優點,都唔知點取捨好!因好多時都係睇下學校的辦學理念同其它家長的分享, 當然大多數媽咪都會覺得自己小朋友讀緊果間都係好學校( 這也是正常的 ), 所以自己小朋友無讀過好難得知實際是否適合自己小朋友.

囡囡本身讀緊迦南, 除浸幼外,都仲有3間未in,  因間間都咁多人考, 講真除了小朋友臨場表現外, 都要碰碰運氣, 所以唸住考多幾間做後備, 當然我報得名都係自己過濾過覺我係好學校先報名啦! 而荊冕堂我估我地考不到啦, 所以我應該可以放棄!

大家比D意見分享吓啦~

原文章由 celialing 於 07-11-14 12:51 硐表

多謝你,希望係啦!

:)

[ 本文章最後由 kpbb 於 07-11-14 13:24 編輯 ]

loyan246

係有唔收架,上年我家表妹收到信時,答案係”不獲取錄”

當然冇可能個個後備喇

原文章由 loyan246 於 07-11-14 13:07 硐表
我就昨天下午4點幾打去架!
佢都好忙;
不過就即刻幫我搵;
一check之下;已經知道係"後備"la!
其實都唔知係唔係,根本都冇唔收嘅?
但係如果成六百幾人考,
又冇可能個個都收"後備"架喎! ...

celialing,
搞到你咁緊張添,唔好意思呀! 希望你好快收倒通知係錄取啦!我都係葵涌區,要今晚返屋企先至收唔收倒信. 我仔係8月出世.

DonaldDuck,
咁我個仔同你的面見時間差唔多喎. 不過我真係冇記性,唔記得自己有冇剔上午唔收考慮下午呀. 我係度諗會唔會係, 如果冇剔果D家長, 係收的就俾上午佢, 如果有剔的呢就一齊抽簽? 呀, 學校編班真係一個好奇妙的事呀.

回覆 #65 tulip36605 的文章

我比較喜歡荊冕堂的教學方法及理念.

hi kpbb

荃灣區我有報到荃浸、聖母、士德、領報、迦南,已全部in完,只差吳國偉。 都好煩,真係唔知邊間好同邊間真正適合自己個小朋友。

原文章由 kpbb 於 07-11-14 13:20 硐表
celialing 及各位媽咪,

妳地小朋友仲有無in其它學校呢?

每間學校都有其優點,都唔知點取捨好!因好多時都係睇下學校的辦學理念同其它家長的分享, 當然大多數媽咪都會覺得自己小朋友讀緊果間都係好學校( 這也是正常的 ...
Tulip :-P

打咗去問, 後備呀!!! 我諗等到位都好微,通常派到上午班既都會考慮讀.

原文章由 shirleyt 於 07-11-14 13:16 硐表
佢都幫你搵吓收唔收.
佢剩係叫我等埋呢兩日咋.

唔係呀!我諗唔係個個聽電話的都幫你CHECK的,因為佢初初問我考的NO.,但我唔知,佢叫我搵下,咁我搵唔到再打去,另一個聽就叫我等多2日咁
.

原文章由 disappear 於 07-11-14 14:32 硐表
打咗去問, 後備呀!!! 我諗等到位都好微,通常派到上午班既都會考慮讀.

你打去問咗,我又唔知NO.,所以無再打去,我剛剛睇過重未有信呀!卓思又後備,好失望呀!

我都未收到信呀 , 唔知係米唔收呀
‹ 上一主題|下一主題